A Dunaferr SE a vártnál is sokkal simábban nyert 3:0-ra a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a férfi Magyar Kupa elődöntőjében, Debrecenben. A dunaújvárosiak 2008 után játszhatnak ismét finálét. A torna első napjának képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A várakozásoknak megfelelően a Dunaferr az első pillanattól kezdve irányította a játékot, hibázásra kényszerítette ellenfelét, így Hatvany Attila két védhetetlen nyitása után a Szolnok edzője, Juhász György időt kért (4:10). Az újvárosiak elsöprő lendülete a folytatásban sem lankadt, Juhász edző 13 pontos hátrányban ismét időt kért. Kiválóan nyitottak és támadtak az újvárosiak, és Tóth András a visszatérés után is behegesztett két ászt. A szolnokiak cseréltek (6:22), de a csereként beállt Dávid Csanád ütésével a Dunaferr hamar és simán lezárta az első játszmát (9:25, 0:1).

A második rész egy kicsit szorosabban indult, de az első technikaira megint ötpontos előnyt szedett össze a Dunaferr (3:8). Tarjányi Tibor duplájával ekkor még zárkózott a Szolnok, de a folytatásban továbbra is az újvárosiak akarata érvényesült, és a cserefeladó, Szücs Ákos ásznyitásával ezt a szettet is simán nyerte csapata (11:25, 0:2).

Sok saját hibája volt a Szolnoknak a harmadik játszma elején is, de Rása Alex ásznyitásával szoros volt az állás (3:4). Az első technikainál négy, Juhász György időkérésénél pedig – Bokor Elek pontjainak köszönhetően – már hét pont volt a differencia (4:11). Ruffing Péter nyugodtan cserélgethetett, s ezt ki is használta, lehetőséget adott a cseresor tehetséges, fiatal tagjainak is, akik jó megoldásaikkal tartották a különbséget (11:16). A szünet után elhúztak a dunaújvárosiak, és húsz pont fölött áthatolhatatlan blokkokat mutattak be, és a vártnál is sokkal simábban nyerték a meccset (14:25. 0:1).

Magyar Kupa, férfiak, négyes döntő, Debrecen

Elődöntő

Szolnoki Főiskola RK-SI – Dunaferr SE 0:3 (–9, –11, –14)
Főnix Csarnok, 50 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Szolnok: Csépke 3, Tarjányi 8, Kovács S. 7, Rása A. 2, Bede, Bodonyi 2. Csere: Gulyás F. (liberó), Rása G., Szöllősi. Edző: Juhász György
Dunaferr: Szabó B. 4, Bokor E. 8, Hatvany A. 10, Tóth A. 6, Tomanóczy 13, Lukács A. 9. Csere: Pápai (liberó), Dávid Cs. 3, Nagy M., Szücs Á. 1, Johansson, Földes. Edző: Ruffing Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:8, 6:16, 7:23. 2. játszma: 3:8, 6:15, 10:19. 3. játszma: 4:8, 10:15, 12:21

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ruffing Péter: – Örülök, hogy jó játékkal hoztuk a kötelező győzelmet, és hogy csapatom végig koncentráltan röplabdázva jutott a döntőbe.
Juhász György: – A rosszul sikerült első játszma rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél felugrásos nyitásaival, ezért lett ilyen hatalmas a különbség.

Címkék: dunaújváros szolnok röplabda magyar kupa dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr462726128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása