A Dunaferr SE meglepetésre 3:1-re nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika otthonában a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának ötödik fordulójában. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető! A dunaújvárosiak így megteremtették maguknak a lehetőséget, hogy ne a negyedik, hanem a folytatás szempontjából sokkal kedvezőbb harmadik helyen zárják a bajnokság ezen szakaszát.

Az első szett elején együtt haladtak a csapatok, a vendégeket Hatvany Attila bombái tartották versenyben, a hazaiak pedig sokkal inkább csapatként működtek jól. Az ejtések egyik oldalon sem igazán jöttek be, majd úgy tűnt, hogy a Vegyész védőjátéka állt össze jobban, így Csizmadia János bombáját követően az első technikai időnél 8:6 volt az állás. Ezután is a borsodiak gyűjtögették a pontokat, és amikor 10:7-nél Toronyai Miklós nyitását nem tudták hárítani a dunaújvárosiak, edzőjük időt kért. A szünet után a négypontos differenciát tovább növelte a Kazincbarcika, zsinórban még háromszor küldhette a játékba a labdát Toronyai (14:7). A második technikai időnél hat pont volt a hazaiak előnye, majd amikor a feladó pontot eredményező remek megoldása után Dudás Tamás ásznyitása landolt a pályán, 19:12-nél újabb vendég időkérés következett. Nem sokkal később már kerek tíz egység volt a két együttes között, amin Ruffing Péter cserékkel próbált változtatni. Nem sok sikerrel, a végjátékban ismét Toronyai nyitott egy háríthatatlant, és ezzel zsebben volt az első játékrész a Vegyész számára (25:15, 1:0).

A második játszma elején Csizmadia rontott, aztán rögtön ezután hozott két pontot (3:3), majd a Dunaferr sáncát csak többszöri próbálkozásra sikerült legyűrniük a hazaiaknak, így ők lettek az üldözők (6:8). Ezt követően az addig csupán egy pontot termelő Kovács II Zoltán újra észrevétette magát, előbb egy szép ponttal, majd egy hosszú nyitással... A Dunaferr ekkor ötletgazdagabbnak tűnt, így a második technikai időnél is jobban állt a hazaiaknál (12:16). Bokor Elek dupláját követően hétpontos vendég vezetésénél Dudás András edző kért időt. Hiába, mert ez a szett elúszott, a lendületbe jövő dunaújvárosiakat nem lehetett megállítani (15:25, 1:1).

A harmadik periódus elején az első pontot még a vendégek szerezték, de utána négy hazai következett, és Dunaferr-időkérés (4:1). Ez a különbség az első technikai időnél is megvolt (8:5), annak ellenére, hogy a látogatók sáncmunkája ekkor már jónak tűnt, és ez a folytatásban pontokban is megmutatkozott. 8:9-nél Dudás András kért időt, de előtte és utána is az újvárosiak remekeltek. Várták a hazai nézők az újabb fordulatot, ami 10:14 után elsősorban Kovács II Zoltán megmozdulásaival, és sok vendég hibával következett be (16:15). Innentől egy darabig egymás mellett haladtak a felek, de amikor két ponttal (19:21) elment a Dunaferr, megint hazai időkérés következett. A hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban, így ők kerültek lépéselőnybe (22:25, 1:2).

Nem sok jót ígért a folytatás a Kazincbarcika számára, hiszen pillanatok alatt 2:5 állt az eredményjelzőn, és mivel a hazai nyitások nem igazán vették fel a versenyt a vendégek szerváival, utóbbiak álltak jobban a technikai időnél (5:8). Aztán két vonalkörüli labda megítélése adott okot vitára, illetve hazai oldalon reklamálásra, Dudás edző utóbbiért sárgalapos figyelmeztetést kapott, ezért a Dunaferr neve mellé került egy pont (11:16). Majd még három zsinórban (11:19), és ekkor már érezni lehetett, hogy ezen a napon nincs annyi a borsodi együttesben, hogy visszahozza a reményt. Ez végül nem is sikerült, mert a látogatók kiváló játékkal meglepetés-győzelmet arattak (15:25, 1:3).

Ha a Dunaferr a vasárnapi utolsó fordulóban megveri a Kecskemétet (lehetséges), a Kazincbarcika pedig kikap Kaposváron (valószínű), akkor az újvárosiak a harmadik, a borsodiak pedig a negyedik helyen végeznek. Ez nem elsősorban azért fontos, hogy a negyeddöntőben ki játszik a Dággal, és ki a Veszprémmel vagy a MAFC-cal, hanem azért, hogy ha mindkét együttes bejut az elődöntőbe, akkor ott melyikük kerüli el a címvédő Kaposvárt!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 5. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dunaferr SE 1:3 (15, –15, –22, –15)
Kazincbarcika, 400 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Donkó
Kazincbarcika: Dudás T., Juhász P., Gulyás Á., Csizmadia, Toronyai, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Lehoczky L., Lehoczky G., Orosz. Edző: Dudás András
Dunaferr: Szabó B., Bokor E., Hatvany A., Tóth A., Tomanóczy, Lukács A. Csere: Pápai (liberó), Szücs Á. Á., Dávid Cs., Johansson. Edző: Ruffing Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András: – Játékban jobb volt a Dunaferr, megérdemelten nyert. Amíg csak ütni kellett, addig nem volt gond, de amikor játszani, akkor az már nem ment nekünk. Nem is értem, hogy a vezetés után miért nem volt tűz a csapatban.
Ruffing Péter: – Egész heti teljesítményünk alapján megérdemelten nyertünk, ilyen arányban is. Az első játékrészben talán a hosszú utazás miatt ritmustalanul játszottunk, de amikor kezdtünk mozgékonyabbá válni és a nyitásfogadásunk is javult, már a támadásainkat is pontosan tudtuk befejezni.

Az állás 5 forduló után
1. Kaposvár 9 pont (14:5)
2. Kecskemét 9 pont (12:9)
3. Kazincbarcika 6 pont (9:14)
4. Dunaferr 6 pont (6:13)

(forrás: Borsod Online)

Címkék: dunaújváros röplabda kazincbarcika dunaferr vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr132711683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása