A Company Nyelviskola-Veszprémi RC hazai pályán 3:0-ra nyert a HPQ-Szegedi RSE ellen a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának nyolcadik fordulójában. A bakonyiak ezzel visszavágtak ellenfelüknek a néhány héttel ezelőtti, idegenbeli vereségért.

A center, Horváth Szabolcs duplájával került előnybe a sérült Németh Ervint nélkülözni kénytelen Veszprém az első szett elején (4:2), aztán amikor blokkolta Torma Péter próbálkozását, már három pont volt a különbség (6:3). A korelnök remeklésével hamar lendületbe jött az egész csapat, Németh Zoltán ütött, Czintula Mihály pedig ászt nyitott, s máris jött az első technikai (8:3). A rövid szünet után Czintula behegesztett még két ászt, Posztós Bendegúz pedig elrontott egy támadást, ezért Mészáros Péter időt kért (11:3). A bakonyiak remeklése ezután is folytatódott, méghozzá egy ászértékű szervával és egy kiváló Czintula-ütéssel (14:4), Németh Zoltán pedig egy újabb ásszal tartotta a tízpontos differenciát (18:8). Nagyon rossz volt a Szeged nyitásfogadása, a liberót gyorsan le is kapta a pályáról Mészáros Péter. Érdekes módon a potyalabdákat is képtelenek voltak pontosan megjátszani a csongrádiak, Ezen kívül sok szervát rontottak, így nem tudtak felzárkózni. Czintula hátsósoros ütése után hosszú sérülés után visszatért a pályára Nagy Attila, és rögtön pontot szerzett (23:12). Az első játszma utolsó pontját Németh Zoltán bombája jelentette (25:14, 1:0).

A második szettre összekapta magát a Szeged, amelyből Nacsa Gáboron, Petheő Gáboron és Csíkos Gáboron kívül ezúttal a sérült Csányi Dániel és a beteg Babanyecz Roland hiányzott. Németh Zoltán ásznyitásával vezetett a Veszprém (3:1), aztán Tóth Tibor védhetetlen szervája következett (6:3), és a hárompontos előny Németh Zoltán jóvoltából az első technikaira is megmaradt (8:5). Tartották magukat a csongrádiak (9:7), majd a veszprémi feladó, Puspán Balázs két technikai hibájával egyenlítettek is (9:9). Jött is helyette Dolgos Attila, a center, Cziczó Gábor pedig gyorsan bevarázsolt két pontot, így újra vezettek a bakonyiak (11:9). Amikor Czintula Mihály is betalált, időt kért a Szeged (14:10), és Filius István ásznyitásával, valamint Posztós Bendegúz ütésével megint felküzdötte magát látótávolságba (14:13). Nyári Sándor is időt kért, ezután újra meglódult csapata, s Czintula, illetve Tóth Tibor pontját követően jöhetett a második technikai (16:13). A visszatérést követő labdamenet után Mészáros Péter kikérte második idejét (17:13), és ekkor bizony nehéz volt elképzelni, hogy szoros lesz a szett hajrája! A feladó, Bitó Attila duplázott (20:17), de Tóth Tibor ejtésével már egészen közel került az újabb részsikerhez a Veszprém (23:18). Igen ám, de Posztós újra és újra beköszönt, ezért a hazaiak kénytelenek voltak időt kérni (24:22). Filius nyitásrontásával zárult ez a szett (25:22, 2:0).

Makhult Zoltán szerzett vezetést a Szegednek a harmadik rész legelején, a bakonyi együttes pedig Cziczó Gábor ásznyitásával fordított (2:1). Tóth Tibor is bebombázott egy ászt (4:2), de tovább nem nőtt a különbség, még Németh Zoltán ütése után sem (6:4). Bondor Tamás ejtésével egyenlített, blokkjával pedig fordított a Szeged (7:8). Az első technikai után Czintula Mihály ütése nyomán megint a hazaiaknál volt az előny (10:9), Tóth Tibor pedig megint jelentkezett egy ásszal (13:10). A tendencia azonban nem folytatódott, Torma Péter blokkjával egy pontra zárkózott a látogató (14:13), Németh Zoltán rossz ütésével pedig megint egyenlő volt az állás (15:15). A kötelező szünet után egy jó sánccal javított (17:15), aztán Czintula akciója következett. A következő percekben ismét Németh Zoltán volt a főszereplő, váltakozó sikerrel. Előbb egy rossz, majd egy jó ütés, aztán egy rossz nyitás. Tóth Tibor ejtése szélesnek bizonyult, ezzel ismét egy pontra zárkózott a Szeged (20:19). Makhult blokkolta Tóth ütését (20:20), de Németh Zoltán pontos ütése után megint a Szeged kért időt (23:21). Horváth Szabolcs újabb remek blokkja már a befejezést sejtette (24:21), és ez Németh Zoltán ütése után be is következett (25:22, 3:0).

Mivel a Dág 3:1-re nyert a MAFC otthonában, biztossá vált, hogy a kistelepülés csapata végez az ötödik helyen a középszakaszban. A kiesés elkerüléséért óriási csata várható a hátralévő két fordulóban a MAFC, a Szeged és a Csepel között.

A mérkőzés legjobbja
A győztes veszprémiek korelnöke, Horváth Szabolcs ebben a szezonban eddig kevés játéklehetőséget kapott, de úgy tűnik, most centerben megtalálta számára az ideális helyet Nyári Sándor edző! Dágon sem játszott rosszul, ezúttal pedig kifejezetten jól, hasznosan és eredményesen röplabdázott. Németh Zoltán sokat vállalt, sokszor eredményes volt, de többször rontott is. Tóth Tibor hozta a tőle elvárható energikus, lendületes, erőteljes támadójátékot, s nyitásai is védhetetlenek voltak. Horváth Ádám pontos, sallangmentes, hasznos liberóteljesítménye is elengedhetetlen összetevője volt a sikernek. A mezőny legjobbja ezúttal a legeredményesebb (16 pont), Czintula Mihály volt, hiszen támadásban alig rontott, viszont nagyon sokat hozzátett, és a többi játékelemben is átlagon felül teljesített. A Szeged csapatából a feladó, a pontatlan nyitásfogadások miatt rengeteget rohangáló Bitó Attila, valamint Bondor Tamás dicsérhető.

A vírus nem válogat
Tudjuk jól, hogy mi nagy játékvezető-szidalmazó hírében állunk, pedig soha nem kritizálunk senkit ok nélkül, és természetesen mi vagyunk a legboldogabbak, ha jót írhatunk róluk, mint ebben az esetben is. A Kiss Zoltán, Stefik Csaba páros nagyszerűen, egyetlen hiba nélkül dirigálta az egyébként teljesen sportszerű, játékvezetői szempontból ideális mérkőzést. Arról mindig sok szó esik, ha egy csapat kulcsembere betegen játszik, vagy a kórság miatt pályára sem tud lépni. Arra bezzeg kevesen gondolnak, hogy a bíró is emberből van, és ő is lehet beteg. Aki pedig ennek ellenére sem mondja le a küldést, és ha nehezen is, de kibírja hetven percig egyhelyben ácsorogva, ráadásul még remekül is vezeti a meccset, annak minden elismerésünk!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 8. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (14, 22, 22)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Stefik
Veszprém: Puspán, Cziczó 4, Németh Z. 14, Tóth T. 11, Czintula M. 16, Horváth Sz. 5. Csere: Horváth Á. (liberó), Nagy A. 1, Dolgos, Kráml. Edző: Nyári Sándor
Szeged: Bitó 3, Torma P. 2, Makhult 8, Posztós 9, Bondor 11, Gyuris. Csere: Csányi R. (liberó), Filius 1. Edző: Mészáros Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:3, 12:4, 18:8, 23:12. 2. játszma: 8:5, 9:9, 12:9, 16:13, 21:18, 24:22. 3. játszma: 7:8, 14:11, 15:15, 18:15, 20:20, 23:21

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – Az első játszmában nagyon jól játszottunk. Ott folytattuk, ahol pénteken, Dágon abbahagytuk, bár az még játszmagyőzelemre sem volt elég. A folytatásban némileg hozzászürkültünk az ezen a napon gyengélkedő Szegedhez, de amikor nagyon kellett, mindig volt, aki húzta a csapatot. Örülök a biztos sikernek, és köszönjük a városnak, hogy immár nekünk is van elektronikus eredményjelzőnk! Tóth Tibor ezen a hétvégén mindkét meccsen nagyot alakított!
Mészáros Péter: – A játék minden elemében alulmúltuk önmagunkat! Gratulálok a Veszprémnek.

MAFC-BME-Mapei – Dági KSE 1:3 (28, –16, –20, –20)

Férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért
Az állás 8 forduló után
5. Dág 12 pont (18:10, 7 mérkőzés)
6. Veszprém 11 pont (13:12, 7 mérkőzés)
7. Szeged 9 pont (10:14, 6 mérkőzés)
8. MAFC 8 pont (11:12, 6 mérkőzés)
9. Csepel 8 pont (11:15, 6 mérkőzés)

Címkék: szeged veszprém röplabda extraliga hpq vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr572659269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátor Ulán 2011.02.14. 13:08:33

Azt még értem, hogy a Dág biztosan ötödik, de ha a Szeged vagy a Mafc vagy a Csepel mindkét meccsét 3:0-ra nyeri, a Veszprém pedig kikap ugyanilyen arányban, akkor egyáltalán nem biztos a hatodik helye....

szudac 2011.02.15. 13:37:11

@Bátor Ulán: Mégegyszer elolvastam, de most sem találtam meg a cikkben azt az állítást, hogy a Veszprém biztos ötödik.szerintem ezt senki sem mondta.

Bátor Ulán 2011.02.15. 14:01:03

@szudac: Most már nincs... :)
Eredetileg így volt: "Mivel a Dág 3:1-re nyert a MAFC otthonában, biztossá vált, hogy a kistelepülés csapata végez az ötödik helyen a középszakaszban, a Veszprém meg a hatodikon." Úgy látszik Dani is utánaszámolt és kitörölte ezt a mondatrészt. :)

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.02.15. 15:55:26

@Bátor Ulán: Ez így igaz! Dani újra elolvasta, utánaszámolt, és rájött, hogy baromságot írt, ezért a hibás részt kitörölte. Ahogy az egyik legjobb barátom szokta mondani: soha nem tévedek, de ha mégis, akkor nagyot! :) :)

szudac 2011.02.16. 13:58:01

Akkor sorry. Erről lemaradtam, gyakrabban kell meglátogatnom ezt az oldalt, hogy ne maradjak le semmiről. :)
süti beállítások módosítása