A Veszprémi Egyetemi SC 3:0-ra nyert a Kalocsai SE otthonában a női NB I 5-8. helyéért rendezett középszakaszának hatodik, utolsó fordulójában. Ezzel a vereséggel matematikailag is eldőlt, hogy az alföldiek kiestek az NB II-be.

Idei harmadik mérkőzését játszotta a Kalocsai SE a Kertvárosi Általános Iskola tornacsarnokában, miközben a csapat szokásos helyén, a Városi Sportcsarnokban csak néhány teremfoci-szurkoló lézengett meccsnézés címén. A középszakasz utolsó mérkőzésén Kováts Ágnes edző számára szinte mindenki rendelkezésére állt a felnőtt csapatból (már akik nemcsak a szezon elején vállalták a játékot). Ám a játékosok nagyszámú részvétele nem jelentette azt, hogy sikerül a legjobb csapatot pályára küldeni, hiszen voltak, akik épp csak felépültek egy szokásos téli nyavalyából, volt, aki a vizsgaidőszak tanulmányai miatt nem volt már régóta edzésen.

Tulajdonképpen az edzőnő saját bevallása szerint is már jó néhány mérkőzés óta a gyakori kényszer szülte (betegség, iskola, munka stb.) összeállításokban próbált a fiatalabbaknak is hangsúlyosabb szerepet adni. Így lehetett, hogy a Veszprém ellen két rutinos feladó is a padon volt (betegség ill. edzetlenség), míg a 14 éves Jánosi Nikolett korához képest nagyon jó teljesítményt nyújtott, jó feladásai mellett pimasz ejtéseivel is sikerült pontot szereznie. Centerposzton a 16 éves Gál Fanni kezdett, aki néhány nagyszerű blokkal vétette magát észre, míg csereként pályára lépett a 13 éves Orovicz Ramóna is.

Hazai nyitásrontással indult a mérkőzés, majd az első technikai szünetig fej-fej mellett mentek a csapatok (7:8). Majd egy hosszabb nyitássorozat jóvoltából elhúzott a Veszprém, a vége felé Szigeti Anna nyitásai csak a nagy különbséget akadályozták meg (18:25, 0:1). A második szettben ismét csak az első technikai szünetig volt kiegyenlített a játék (8:7), majd újfent a bakonyi csapat dinamikusabb játéka dominált. A vendégek erős, agresszív ütéseit nem sikerült hatástalanítania a házigazdának, és a hatékony támadások is elmaradtak (19:25, 0:2).

A harmadik játszmában már végig a vendégek akarata érvényesült, a kemény ütéseiket remekül váltogatták az ejtésekkel. Stílszerűen a veszprémi csapat egy bombaerős ütéssel zárta a mérkőzést és ezzel a bajnokság középszakaszát (17:25, 0:3). A bajnokságban már egy ideje csak a matematika nyújtott némi reményt arra, hogy sikerül az utolsó helyről előrelépnie a Kalocsának, de aki reálisan, az ellenfelek ismeretében gondolta át a helyzetet, annak már az alapszakasz után sejthető volt, hogy ez egy igen-igen nehéz feladat lesz, kevés eséllyel. A vasárnapi mérkőzés után biztossá vált, már matekozni is felesleges, hiszen biztos, hogy a rájátszásban sem tud elmozdulni a csapata az utolsó helyről. A magyar röplabdát jól ismerők persze pontosan tudják, hogy az NB II-be való kiesésről még korai beszélni, hiszen szeptemberig, a következő szezon rajtjáig csapatok alakulhatnak át, illetve szűnhetnek meg...

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló

Kalocsai SE – Veszprémi Egyetemi SC 0:3 (–18, –19, –17)
Kalocsa, 50 néző. Játékvezetők: Stefik, Kiss Z.
Kalocsa: Gál 6, Jánosi 3, Szele A., Csintalan 9, Dabis, Sztupovszki 8. Csere: Szőgyi (liberó), Szigeti 3, Vörös 1, Orovicz 2, Vass. Edző: Kováts Ágnes
Veszprém: Kovács A. 7, Bodnár R. 3, Földesi 13, Telek 2, Szelle D. 10, Környei 5. Csere: Erdősi (liberó), Kintli T. 1, Molnár 1. Edző: Oláh János

Címkék: veszprém röplabda kalocsa vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172643938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.02.07. 11:50:09

Na igen. Az utolsó mondatról a kalocsaiak sokat beszélhetnének, hiszen emlékeim szerint többször maradtak az NBI-ben ilyen visszalépések, feljutást nem vállalások miatt. Idén is a már az NBII-ből is visszalépett, a feljutást nem vállaló ajkaiak jóvoltából van az NBI-ben.
Igaz ha jól emlékszem akkor a Kalocsa fennállásának egyik legnagyobb sikerekor, miközben a fél röplabdás társadalom biztosan tudta, hogy a Nirvana TFSE anyagi okok miatt nem tud az extrában maradni és a nevezési határidő után bő egy hónappal se fizette be még a nevezési díjat, akkor az első forduló előtt kb. 1 héttel jelentették be, hogy visszalépnek, na ekkor az extrába feljuthatott volna. De ehhez akkor egy kicsit határozottabb szövetségi vezetés kellett volna és két hét után azt mondani, hogy "kedves TFSE! Sajnáljuk, de nem neveztél érvényesen, értelemszerűen a legjobb NBI-es csapat a Kalocsa jön a helyedre." De nem ez történt, inkább 7 csapattal ment végig az extraliga.
Akkor talán egy évet pofozógép lett volna Kalocsa és visszaesik az NBI-be, de milyen tapasztalati tőkével, élményekkel gazdagodva! Talán még mind a mai napig profitálhatnának belőle.
De a sportban nincsen "HA".

Dungó 2011.02.07. 12:09:48

Valaki tudna pontos tájékoztatást adni hogy itt NB1-ben, hogy lesz a rájátszás lebonyolítása? Előre is köszönöm!

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.02.07. 15:54:12

@Dungó: Jön még egy kör, két csoportban (1-4. és 5-8.), mindenki játszik mindenki ellen a saját négyesében.

dave1975 2011.02.11. 13:02:42

Igaz.Kalocsa ott lehetne a legjobbak között,csak szétesett a csapat.Ez látszik is.
Szinte minden meccsükön ott szoktam lenni(:
És ez a mult vasárnapi...hát nemsokan mondhatnak ilyet ,hogy egy 14 éves jobban játszik mint pl egy Vass Lívia.Nikolett játékát egyszerüen jó volt nézni,felese tünt ,hogy egy "gyerek" van a csapatba.Gratulálok Sok szerencsét a jövődhöz(:
üdv:Dávid
Hajrá Kalocsa
süti beállítások módosítása