A Csepel ezúttal nem tudta megismételni a két héttel ezelőtti bravúrt, és hazai pályán vereséget szenvedett a Dági KSE csapatától a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának hatodik fordulójában. Az okok igen prózaiak, ugyanis a négy szettből kettő és félben teljes mértékben átadta a hazai csapat a terepet, ezt pedig a vendégek maximálisan ki is használták.

Hiányzott a Csepelből a tűz, illetve a győzni akarás, ez pedig nem is vezethetett máshová, mint a vereséghez. Az első két szettben tehát nem volt semmi értékelhető momentum, a harmadikban a folyamatos hárompontos Dág-előnyt sikerült a végjátékra lefaragnia a házigazdának, és a jó sáncokkal, illetve védekezéssel, majd a kontralabdák támadásával megfordítania a dolgok menetét. Ezt egy teljes összeomlás és egy újabb, de ezúttal semmire sem elegendő feltámadás követett.

A Csepel óriási csatában 0:2 után 26:24-re megnyerte a harmadik szettet, visszahozva ezzel az esélyt a győzelemre, majd a következő játszmában 0:8-cal, illetve 1:12-vel kezdett. Még innen is sikerült valamennyire visszajönniük a mérkőzésbe a fővárosiaknak, mivel 20:22-nél már csak két pont volt a differencia, de amikor az esély újra felcsillant, jöttek a szokásos hibák és vereség lett a vége annak a csatának is.

Igen nehéz helyzetbe került így a Csepel, mert az előrelépés helyett majdnem az utolsó helyre esett vissza, és bizony a Szeged elleni összecsapásnak óriási jelentősége lesz majd.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 6. forduló

Csepel – Dági KSE 1:3 (–18, –17, 24, –21)
Csepel, 200 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Prukner
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi. Csere: Fogl (liberó), Szabó-Erdélyi, Lipcsei. Edző: Tamás Zoltán
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth G., Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P. Csere: Zirigh (liberó), Szombath, Bársony. Edző: Oszuska I Zoltán

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda extraliga dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr762645784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása