A női NB I 1-4. helyéért zajló középszakaszának hatodik, utolsó fordulója előtt némileg tisztulni látszik a kép. A Kaposvár pénteki győzelmével ismét lépéselőnybe került két riválisával szemben az osztályozót jelentő helyezésért vívott csatában. Ha a somogyiak vasárnap nyernek az Újbuda otthonában, befuthatnak másodiknak. Beharangozó!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 6. (utolsó) forduló

ÚJBUDA TC – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(Február 6. vasárnap, 13 óra)
Négy vereség után pénteken először győzött a Kaposvár a középszakaszban, de jó alapszakasz-teljesítménye miatt ezzel visszaszerezte a második helyet, és újra saját kezébe vette a sorsát. A helyzet egyszerű: somogyiaknak győzniük kell Csepelen, és akkor a másik meccs eredményétől függetlenül osztályozót játszhatnak. Győzelmével, illetve a Szolnok vereségével az Újbuda is odaérhet másodiknak, de az ismét meglehetősen nehéz helyzetben lévő fővárosi egyesületnél ez most valószínűleg a legkevésbé fontos probléma.

Tippünk 1:3

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI
(Február 6. vasárnap, 15 óra 30 perc)
Bravúrosan teljesít a középszakaszban a Szolnok, de a kaposvári rangadó elvesztése sokba kerülhet. A csapatnak mindenképpen nyernie kell a Miskolc ellen, s közben reménykednie a csodában, hogy az Újbuda megveri a Kaposvárt. Igen ám, de ha így történik, az sem mindegy, melyik csapat milyen arányban nyer! A Miskolcnak már teljesen mindegy a meccs, ettől függetlenül biztosan győzelemre játszik, úgyhogy jó meccs várható!

Tippünk 3:2

Az állás 5 forduló után
1. Miskolc 21 pont (32:13)
2. Kaposvár 15 pont (23:25)
3. Szolnok 15 pont (19:26)
4. Újbuda 15 pont (17:27)

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló

PALOTA-BÖLLHOFF – AGRIA RC-EGER
(Február 6. vasárnap, 11 óra)
Nagyon jól csinálta az Eger, hogy dacolt a duplaforduló-rendszer idiotizmusával, és a péntekre kisorsolt, Kalocsa elleni meccsét már a múlt héten lejátszotta, így pihenten várhatja a hét utolsó munkanapján Veszprémben túrázó Palota elleni kulcsfontosságú meccset. A kiesés elleni harc évek óta nem volt ilyen kemény és szoros, hét fordulóval a bajnokság vége előtt három csapat áll azonos pontszámmal. A délelőtti kezdés a korai kelés és az utazás miatt valószínűleg nem kedvez a hevesieknek, akik hosszú idő után a legerősebb összeállításban léphetnek pályára, így a sok sérülttel rendelkező, meglehetősen tartalékos fővárosiaknak nagyon nehéz dolguk lesz. A „szép gólok” most nem számítanak, csak az a lényeg, hogy egységben az erő!

Tippünk 1:3

KALOCSAI SE – VESZPRÉMI EGYETEMI SC
(Február 6. vasárnap, 16 óra)
Pihenten várja vasárnapi, hazai meccsét a Kalocsa, amelynek matematikai esélye még van a bennmaradásra, de ha ezúttal is kikap, akkor biztosan búcsúzik az NB I-től. A veszprémiek pénteken a Palota ellen játszottak négy szettet, aztán utaznak egy nagyot, de még így is ők az esélyesek. Szép győzelmi sorozatban vannak, hiszen az elmúlt három meccsükön egyaránt nyertek, s valószínűleg ezúttal sem botlanak.

Tippünk 1:3

Az állás 5 forduló után
1. Veszprém 18 pont (28:17)
2. Eger 18 pont (26:15)
3. Palota 18 pont (23:18)
4. Kalocsa 12 pont (5:32)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr402640019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása