A Vasas Duna Autó Óbuda hazai pályán 3:2-re nyert a TEVA-Gödöllői RC ellen a női Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának ötödik fordulójában. A fővárosiak ugyanúgy 0:2-ről fordítottak, mint a tavalyi elődöntő mindkét hazai meccsén.

Jobban kezdett a hazai csapat, összeszedettebben játszottak az óbudaiak. Sikerült is hamar ellépniük, az technikai szünetnél már öt pont volt az előnyük (8:3). Ekkor kezdtek ébredezni a látogatók és néhány szép támadással elbizonytalanították a Vasas (11:10). Takács Zsófia remek megoldásának és Miklai Zsanett ásznyitásának köszönhetően azonban ismét kezdett ellépni a házigazda (13:10). De hiába jutottak előnyhöz, saját hibáik miatt – előbb Miklai, aztán Takács rontott támadást, Milovits pedig átnyúlt a háló felett – egyenlíteni tudott a Gödöllő (13:13).

Ekkor vált igazán kiélezetté a szett, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok. 17:15-nél Deme Gábor kért időt, ami olyannyira eredményes volt, hogy rögtön fordítani is tudott együttese (17:18). Nem csak a Vasas hibázott, ezúttal a gödöllőiek nyitottak a hálóba, majd Milovits tette át másodikra a vendégtérfélre a labdát, sőt egy jó sáncot is bemutatott (20:18). A hajrában aztán már a vendégek tudtak jobban koncentrálni, amitől elbizonytalanodott a Vasas. Hibát hibára halmoztak az óbudaiak, aminek köszönhetően el is vesztették a szettet (22:25, 0:1).

A térfélcserét követően is lendületben maradt a Gödöllő (1:3). Hamar ébredtek a hazaiak, nem engedték ellépni riválisukat, és nem sokkal később sikerült is egyenlíteniük (6:6). A folytatásban is inkább a Vasas irányította a játékot és Takács Zsófia, valamint Dékány Bernadett remeklésének köszönhetően folyamatosan léptek el riválisuktól (16:12). A második technikai szünet ezúttal is fordulópontot jelentett, az addig remeklő Vasas játéka pillanatok alatt visszaesett, egy pontra zárkózott a Gödöllő (17:16). Innen nem volt megállás, a vendégcsapat átvette az irányítást, az óbudaiak pedig futottak az eredmény után (20:23). Maradt annyi szufla a hazaiakban, hogy felzárkózzanak egy pontra (22:23), ám többre nem futotta erejükből (22:25, 0:2).

A harmadik felvonást ismét a Vasas kezdte jobban. A jó mezőnymunkának, a pontos nyitásfogadásnak és nem utolsósorban az eredményes támadás-befejezéseknek köszönhetően hamar elléptek a hazaiak (8:4). Lendületben maradt a folytatásban a házigazda és Dékány Bernadett vezérletével folyamatosan növelte az előnyét (16:11). Teljesen összeesett a Gödöllő, Deme Gábor edző próbált változtatni, de ezúttal nem találta az ellenszert a fővárosiak ellen (18:13). A feladócserének köszönhetően úgy tűnt, ismét éledezni kezdett a Gödöllő (19:15), azonban megint jött Dékány, és remeklésével eldöntötte a játszmát (25:18, 1:2).

Fordulatokban gazdag volt a negyedik játszma. Hamar vezetéshez jutott a Vasas (3:1), ám gyorsan fordítani tudott a Gödöllő (4:5). Az első technikai szünetnél azonban már ismét a hazaiaknál volt az előny (8:7). A pihenőt az óbudaiak használták ki jobban, és sikerült ellépniük a riválistól (10:8). A folytatásban is őrizték előnyüket a hazaiak, sőt a második kötelező szünetnél már három egység volt az előnyük (16:13). A pályára visszatérve két gyors ponttal zárkózott a látogató (16:15), hiába kért időt Jókay Zoltán edző, fordítani tudtak a vendégek (17:20). A Vasasnál Dékány, a Gödöllőnél Németh Zsuzsanna remekelt (20:22). Már elúszni látszott a meccs a hazaiak számára, ám talpra tudtak állni, és egyenlítettek (22:22). Ha már visszakapaszkodtak, nem hagyták elveszni a játszmát, és huszáros hajrával újabb részsikert értek el (25:23, 2:2).

Az ötödik felvonásra aztán egy végletekig elszánt Vasas lépett pályára egy fáradni látszó Gödöllő ellen. Dékány és Takács jó megoldásait követően szereztek vezetést a hazaiak (2:0), ám Merkószki Tünde pontjával zárkózni tudott a Gödöllő (2:1). Takács az utolsó szettre ismét javult, Miklai is a jobbik formáját vette elő, Dékány pedig szintén nagyon jól teljesített. Nem is tudott hirtelen mit kezdeni ezzel a vendégcsapat (8:3).

A térfél csere után egy picit ráijesztett vendéglátójára a Gödöllő, ezért Jókay Zoltán időt kért (9:5). Ettől meg is nyugodtak a lányok, akik ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést (12:6). A végjátékban sem hibázott a Vasas, és hatalmas csatában legyőzte a Gödöllőt (15:8, 3:2).

Fontos rangadót nyert meg a Vasas, hiszen ezzel a győzelemmel megelőzte a táblázaton az NRK-Nyíregyháza csapatát, és feljött a harmadik helyre. Azonban ez a győzelem mit sem ér, ha vasárnap a szabolcsiak otthonában nem sikerül nyernie az óbudai együttesnek. Az már a forduló előtt biztos volt, hogy a Gödöllő nem tud elmozdulni a második helyről, ám a harmadik helyért még nagy csata lesz az utolsó fordulóban. A vasárnapi NRK-Nyíregyháza – Vasas mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashatnak a www.vasasvolley.hu honlapon.

A mérkőzés legjobbja
A címet ezúttal a győztes csapat ütőjátékosa, Dékány Bernadett érdemelte ki. Azonkívül, hogy tényleg remek teljesítményt nyújtott, sokáig csak benne bízhatott a feladó, Milovits Júlia. Nem is csoda, hogy a fiatal támadó a mezőny legeredményesebbjeként 31 pontot ütött. Jól játszott továbbá Vatai Gabriella is, szinte végig őt nyitották a vendégek, ő pedig rendre jól fogadta ezeket a labdákat. A mérkőzés elején jól teljesített, ám a folytatásban beleszürkült a játékba Takács Zsófia, aztán a végén ő is rátalált jobbik formájára, és döntő érdeme volt abban, hogy csapata győzni tudott. A vendégeknél Németh Zsuzsanna és Lékó Lilla teljesítménye dicsérhető.

Extraliga, nők, középszakasz az 1-4. helyért, 5. forduló

Vasas Duna Autó Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3:2 (–22, –22, 18, 23, 8)
Folyondár utca, 200 néző. Játékvezetők: Vári, Donkó
Vasas: Milovits 9, Miklai 20, Borsos 3, Takács 13, Dékány 31, Nagy E. 6. Csere: Vatai (liberó), Lévai. Edző: Jókay Zoltán
Gödöllő: Kriegel Zs. 8, Németh 13, Széles 12, Kriegel É. 8, Szakmáry 12, Merkószki 10. Csere: Lékó (liberó), Szűcs Zs., Tóth L. 1. Edző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán: – Bosszankodom az első két szett elvesztése miatt, mert hiába vezettünk négy-öt ponttal is, a saját butaságunk miatt sikerült eladnunk az előnyünket. Ha ezeket a butaságokat sikerült levetkőznünk, akkor egyből tudtunk szetteket nyerni.
Deme Gábor: – A mai napon örömet szereztünk a Vasas-szurkolóknak. Tizenhat nyitásrontással, és azzal, hogy folyamatosan a liberót, Vatai Gabriellát nyitottuk nem is számíthattunk más eredményre.

BSE-FCSM – NRK-Nyíregyháza 3:0 (21, 16, 14)
Városmajor, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann
BSE: Hackl, Kötél D., Horváth A., Tóthné, Gudmann, Sándor R. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori, Kiss V., Kolada. Edző: Hollósy László
Nyíregyháza: Erdős Zs., Katona B., Roma, Poór, Ilyés B., Erdősné. Csere: Janetka. Edző: Kőhalmi Richárd

Kőhalmi Richárd: – A különösen nyitásfogadásban jeleskedő BSE-vel nem tudtunk mit kezdeni, pedig szettet szeretünk volna nyerni.

Az állás 5 forduló után
1. BSE 20 pont (31:10)
2. Gödöllő 16 pont (23:21)
3. Vasas 15 pont (17:27)
4. NRK-Nyíregyháza 15 pont (17:28)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda gödöllő vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr682639915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása