A Veszprémi Egyetemi SC hazai pályán 3:1-re nyert a Palota-Böllhoff ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló középszakaszának ötödik fordulójában. Sikerükkel a bakonyiak csoportjuk élére álltak.

Alaposan ráijesztettek a veszprémi lányok a hazai szurkolótáborra, hiszen öt nyitás után 1:4 állt az eredményjelzőn. A nagy ijedtséget azonban remek játék követte, Oláh János edző tanítványai zsinórban hét pontot szereztek az első technikai időig, ami láthatóan megnyugtatta és magabiztosabbá tette a csapatot (8:4). A folytatásban tovább növelte előnyét a VESC, 14:7-nél már tetemes volt az előny, megpróbált kapaszkodni a vendégcsapat, de jelentősen nem tudta csökkenteni a hátrányát a második technikai időig (16:10). Két pont lefaragásával rövid ideig belátható közelségbe kerültek a vendégek (16:12), de egy Szelle, Környei akció mattolta a palotai védelmet, innen pedig már nem volt visszaút. 19:13-nál visszaállt a hatpontos differencia, majd a lelkesen játszó hazaiak könnyedén nyerték meg a játszmát. Remek hazai mentések, látványos labdamenetek jellemezték a szett hajráját, Környei és Földesi elementáris ütéseket mutattak be, végül pedig Bodnár Rita egy szép mentéssel, majd egy ütéssel zárta a játszmát (25:17, 1:0).

Az elvesztett első szett meglátszott a vendégeken, 3:0-nál kezdtek ébredezni, feljöttek 3:2-re, de egyenlíteniük nem sikerült, így továbbra is futhattak az eredmény után. 8:5-nél jött az első szünet, a különbség pedig folyamatosan nőtt a két csapat között. 12:7-nél már öt pont volt az előny, a veszprémi lányok nem ismertek elveszett labdát, és hétre növelték a differenciát (15:8). Ekkor senki nem gondolta, hogy feltámad a Palota, a hazaiak asszisztálása és teljes rövidzárlata mellett zsinórban nyolc pontot szerezve megfordították az állást (15:16). Oláh János a rövid szünetben igyekezett rendbe tenni a fejeket, de a vendégek megszerzett lendületét már nem sikerült megtörni, 19:19-nél még döntetlen volt az állás, de a Palota magabiztosan egalizálta a szettarányt (21:25, 1:1).

Kezdődhetett minden elölről, a veszprémiek azzal voltak elfoglalva, hogy megállítsák a vendégek lendületét, akik láthatóan öntudatosabbá és bátrakká váltak. 5:5-ig felváltva estek a pontok, majd kettővel meglépett a Palota, de a hazaiak gyorsan válaszoltak hárommal (8:7). Rövid ideig tartott a veszprémi jó sorozat, a fővárosiak megléptek (8:11), és újra futhattak a hazaiak az eredmény után. Az első technikai időnél már öt pont volt a differencia (11:16), de 14:17-től kezdve egy igazi fordulatot láthatott a hazai közönség. Földesi és Környei ütésekkel, Kovács remek sáncokkal járult hozzá a veszprémiek hatos sorozatához (20:17), nem csoda, hogy vendég-időkérés következett. Ekkor már mindenki könnyed végjátékra számított, a Palota azonban feljött 21:20-ra, majd felváltva estek a pontok, de végül Földesi bombája újra hazai játszmaelőnyt jelentett (25:23, 2:1).

A negyedik játszma is nagyon szorosan indult, de többnyire a vendégek voltak lépéselőnyben. Már 6:3-ra is vezettek, de a veszprémiek egyenlítettek, majd 8:7-nél már náluk volt az előny, mégsem sikerült nyugodt játékkal eldönteniük a mérkőzés sorsát. A Palota gyorsan fordított (8:10), sikerült ugyan egalizálni (10:10), de újra loholhattak a bakonyiak a vendégek után. 11:13-nál jött egy ötös fővárosi sorozat (11:18), amire sikerült néggyel válaszolni (15:18), majd a jó hazai sáncmunkának köszönhetően már csak két pont volt a különbség (17:19). A veszprémi szurkolótábor biztatása mellett sikerült egalizálni (21:21), majd a vezetést is átvenni (22:21). Jött a vendégek időkérése, de Kovács ejtése, majd Földesi pazar ütése már mérkőzéslabdát jelentett, amit Környei könyörtelenül értékesített, így megérdemelten járt a vastaps a veszprémi lányoknak a találkozó végén (25:21, 3:1).

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 5. forduló
Veszprémi Egyetemi SC – Palota-Böllhoff 3:1 (17, –21, 23, 21)

Az állás 5 forduló után
1. Veszprém 18 pont (28:17)
2. Eger 18 pont (26:15)
3. Palota 18 pont (23:18)
4. Kalocsa 12 pont (5:32)

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém palota röplabda vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr422639399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása