A Pécsi TE-PEAC 3:1-re nyert a Dorog ESE otthonában a férfi NB II alapszakaszában, a 14. fordulóból előrehozott mérkőzésen. A baranyai csapatából betegség, sérülés és magánéleti elfoglaltság miatt hiányzott Balla Péter, Császár Krisztián, Storcz Tamás, Szabó Tamás és Tölgyesi Ferenc, így tíz fővel vágott neki az együttes a túrának.

A PEAC három, a Dorog négy vereséggel állt a tabellán, így győzelem kellett ahhoz, hogy ne érje utol a házigazda a baranyaiakat. Az első szettben a Dorog sok hibával játszott, a ki nem kényszerített rontások miatt nagyarányú részsikert aratott a látogató (0:1). A második játszmában javult a hazaiak játékának színvonala, és egy helyzetben a kiváló nyitásaiknak köszönhetően sorozatban több pontot is szereztek, ami elég volt a győzelemhez (1:1). A harmadik szettben 17:17-ig együtt haladtak a csapatok, de ekkor a pécsiek egy időkérés után óriási sáncsorozatba kezdtek, a blokkot elkerülő labdákat pedig rendre felszedték mezőnyben, így újra játszmaelőnyre tettek szert (1:2). Az utolsó felvonásban szinte végig a PEAC vezetett, és bár a Dorog többször is megközelítette, a néhánypontos előnyt végig tudták vinni a pécsiek (1:3).

Horváth Balázs kirobbanó formában játszott, Farkas Balázs kiválóan fogadta a nyitásokat, Kaszás több bravúros védekezést is bemutatott, Szabó Dávid és Kiss Nicholas pontot érő blokkokkal állta útját a dorogi támadásoknak, míg Takács Attila kiegyensúlyozott játékot mutatott a számára még mindig kicsit idegen poszton. A cserék kevés lehetőséghez jutottak, de a szükséges helyzetekben segítették a csapatot.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: Csapatmunkánknak köszönhetően nyertünk fontos mérkőzést.

A következő mérkőzést február 5-én játssza a PEAC idegenben, a vele azonos ponttal álló Kiskunlacháza otthonában.

NB II, férfiak, alapszakasz, a 14. fordulóból előrehozott mérkőzés
Dorog ESE – Pécsi TE-PEAC 1:3 (–14, 21, –18, –21)

Címkék: pécs röplabda dorog pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr72626600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása