A nyíregyházi Bujtosi Szabadidőcsarnokban edző és játszó csapatok közül még kettő bízhat abban, hogy kiemelt csapatsportágként szerződést köt velük a városi önkormányzat, és akkor effektíve nem kell fizetniük a csarnok használatáért.

Az érintettek bíznak abban, hogy bajnokságuk végéig maradhatnak ingyen. „Nagyon bízom benne, hogy ismét köt velünk támogatási szerződést az önkormányzat, hiszen a női röplabda a sportkoncepció szerint az egyik kiemelt csapatsportág – mondta Kőhalmi Richárd. – A bajnokságot is szeretnénk így befejezni, hiszen szinte megoldhatatlan lenne az előre megadott időpontokon és helyszíneken változtatni.”

A Sollight-Nyíregyházi FRK NB I-es csapatának nincs esélye efféle együttműködésre, hiszen a férfi röplabda nem kiemelt. Eddig átlagosan hetente háromszor edzett a Bujtosiban az együttes, illetve a hazai meccseket is itt rendezhették. „Nem tudom, mi lesz – kezdte Bugyi József játékos-edző. – A bajnokságból még hat hazai meccsünk van hátra, négy a középszakaszban kettő pedig a rájátszásban. Az edzéseket kényszerből meg tudjuk valahogy oldani, ám a mérkőzéseket a bajnokság alatt más helyszínre áttenni nem egyszerű. Egy kérvényt nyújtottunk be a városi vezetéshez, hogy ezt a hat találkozót még játszhassuk le bérleti díj fizetése nélkül a Bujtosiban. Nagyon bízom benne, hogy kérésünk számunkra kedvező meghallgatásra talál.”

Miként az érintettek is elmondták, a tervezett intézkedés nem csak anyagilag róna váratlanul nagy terhet a csapatokra. Mivel bajnokság közben vagy tavaszi szezonkezdés közelében vannak a csapatok, a változtatások adminisztrációs megoldása is nagy feladatot jelentene. Ami a röplabdát illeti, a Bujtosi mellett a Bem József Általános Iskola, a Tiszavasvári úti iskola ad otthont röplabdamérkőzéseknek is, illetve az Eötvös gyakorló, a Kazinczy iskola és a Zrínyi gimnázium tornacsarnoka jöhet még számításba.

Ez az egyik fontos tényező. A másik már inkább szakmai, ugyanis a nyíregyházi tornacsarnokok zömének a padlózta nem kifejezett sportbarát, az építésekor a legkevésbé költséges megoldásokat választották. Márpedig a sérülések, a mozgásszervi betegségek kialakulásának megelőzése szempontjából fontos szerepe van a padlózat állapotának, rugalmasságának, minőségének. Ennek a sportolók elmondása alapján a Bujtosi csarnokon kívül nemigen felel meg egyik sem. A gond tehát nem kicsi, és orvoslása nem lesz egyszerű feladat...

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562619020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása