Már a Dági KSE sem veretlen a férfi Extraligában! A kistelepülés csapata nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki 3:2-re a Csepeltől az 5-9. helyért zajló középszakasz harmadik fordulójában. Érdekesség, hogy a két együttes ősszel az NB I alapszakaszában kétszer is megmérkőzött egymással, és akkor a fővárosiak szettet sem tudtak nyerni.

Igen nagy fegyvertényt hajtott végre a Csepel, miután idegenben le tudta győzni az eddig veretlen Dágot, egy igen fordulatos és remek hangulatú mérkőzésen. Előzetesen mindenki hazai sikert várt, és bizony alaposan vissza kell menni az időben ahhoz, hogy a legutóbbi Csepel-győzelmet megtaláljuk a dági csarnokban. Egész pontosan a 2006–2007-es idényben fordult elő utoljára, hogy ünnepelve utazhatott haza innen a fővárosi csapat. De minden sorozat megszakad egyszer, így a dági veretlenség is, és összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Csepel.

Az első szett remekül indult a Csepel számára, hiszen kiváló mezőnyözésekkel és magabiztos sáncokkal hamar előnybe került a csapat. Igaz, ekkor még igen álmosan mozogtak a dágiak, nemigen akadt közülük olyan, aki át tudott volna törni a csepeli térfélre. Aztán ahogyan az lenni szokott, jött egy kisebb megingás és 13:13-ra felzárkózott Oszuska II Zoltán vezérletével a Dág. Innen 16:16-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor történt egy rövidzárlat a csepeli nyitásfogadásban, és pillanatok alatt 22:16-ra ellépett a házigazda, pedig korábban semmi sem indokolta ezt, sőt kimondottan könnyűek voltak azok a nyitások, amelyek túljártak Kelemen Zoltán liberó eszén. Nem tört meg a vendégcsapat és 22:19-nél már Szauter Ferencnek kellett időt kérnie, de az akarás innen már kevésnek bizonyult és 25:22-re a Dág meg tudta nyerni a játszmát (1:0).

A folytatásra némi szerkezetváltáson esett át a Csepel, ugyanis a fogadást némileg átszervezte, és ezáltal sokkal stabilabbá is vált a látogató, ez pedig az eredményen is megmutatkozott. A játszma elejétől a fővárosiak irányítottak (3:6, 4:8). A jó fogadások és magabiztos támadás-befejezések pedig oda vezettek, hogy ez az előny nem csökkent, hanem időnként nőtt is a játszma közben. A Dág cserével próbálkozott, Jánossy Bálintot Zirigh Balázs váltotta, de ez sem segített a hazaiakon, mint ahogyan 23:19-nél az időkérés sem. Végül egy rossz szerva után kialakult a 25:20-as végeredmény (1:1).

A hazai zavar a harmadik szettre is átterjedt, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni Tamasi István és Pajor Arnold ütéseivel a dágiak, és a Csepel ekkor is végig vezetve diktálta a tempót. 6:8 és 11:16 volt az állás a két technikai időnél a vendégcsapat javára, és ez a különbség a továbbiakban sem csökkent. Persze ehhez kellett a stabil nyitásfogadás és a hibák számának csökkentése, mert a látogatók így egyáltalán nem adtak semmiféle kapaszkodót a Dágnak a felzárkózáshoz. 20:14-nél és 23:18-nál időt kértek a hazaiak, de ez nem sok mindenen változtatott, és Zirigh Balázs széles ejtése után már 2:1 volt az állás a Csepel javára.

Az iszonyatos hőség és a végigharcolt három szett alaposan kivett a csepeli együttesből, és a negyedik felvonás elején látszani kezdett a fáradtság. Nem éppen a legideálisabb módon indult a szett a fővárosiak szempontjából. 4:1-es hazai előnyig egyetlen támadást sem sikerült felépítenie a Csepelnek, és az első szünetnél 8:4 volt az állás a Dág javára. Ahogyan teltek a labdamenetek, szépen mindenki belehibázott egyet a Csepelnél, és egyre jobban körvonalazódott, hogy nincs már annyi erő a társaságban, hogy hat-hétpontos hátrányból felálljon. 18:11-nél ugyan a Dág kért időt, de ez nem sokat változtatott már. Tamás Zoltán edző a cserékhez nyúlt, és az amúgy is nagyon tördelt játék (gyakorlatilag minden labdamenet után törölni kellett a pályát) még vontatottabb lett, de az eredményen már ez sem változtatott semmit, jöhetett a döntő ötödik játszma (2:2).

A Csepel csapata óriási lelkierőről adott ebben a tizenkét percben tanúbizonyságot, ugyanis úgy játszotta le ezt a szettet, hogy szinte nem követett el egyetlen hibát sem. 3:3-ig volt szoros az állás, majd innen Kunert Mátyás percei következtek, aki két ásznyitással köszönt be, 7:3-nál időt kellett kérnie a Dágnak. 8:4-nél cseréltek térfelet a csapatok. Nagyon nagy csata alakult ki, amelyben tartani tudta a kiharcolt négypontos előnyét a Csepel. 10:6-nál megint időkérés következett. 11:8-nál a Dág kivédekezte Tamasi István ütését, és esélyt szerzett a felzárkózásra, de Budaházi István sáncával mégiscsak 12:8 lett az eredmény, ezzel pedig a hazaiak fejben feladták. A 14. pontot Daróczi Gergely ütötte be, a mérkőzéslabdát pedig az ötödik szettben a negyedik ászát szerző Kunert Mátyás értékesítette, így kezdetét vehette az örömünnep a pálya közepén!

Persze olyan nagy ünneplésre nincs ok, hiszen vasárnap újabb rangadó vár a Csepelre, amely ezúttal otthon a MAFC ellen játszik.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 3. forduló

Dági KSE – Csepel 2:3 (22, –20, –18, 17, –9)
Dág, 50 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Prukner
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth G., Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P. Csere: Bársony (liberó), Zirigh. Edző: Oszuska I Zoltán
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi. Csere: Kelemen (liberó), Fogl, Szabó-Erdélyi, Lipcsei. Edző: Tamás Zoltán

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda extraliga dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr652604580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása