A férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Dunaferr SE hazai pályán 3:1-re nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen. Minden szerdán történt, a visszavágót a jövő hét közepén rendezik, szombaton azonban megint egymás ellen lép pályára a dunaújvárosi és a borsodi csapat, méghozzá az Extraliga 1-4. helyéért zajló rájátszásának második fordulójában.

A szerdai kupameccset bátran kezdte a Kazincbarcika, az újvárosiak pedig belealudtak az első játszmába. A pontatlan hazai nyitásfogadásnak köszönhetően a vendégek szereztek vezetést. A második szettben Tomanóczy Tibor helyett Hatvanyi Attila lépett pályára, ami lendületet adott csapatának. Végig kézben tartva az irányítást sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak. A harmadik játszmában tovább tartott a lendület, amelyben jelentősen közrejátszott Dávid Csanád jó hálómunkája. A hajrában néhány pontatlanság miatt feljöttek a vendégek, de nem volt jelentős esélyük a játszma megnyerésére. A negyedik játékrészben folytatódott az eredményes Dunaferr-játék. Jó mezőnymunkával és látványos blokkokkal felőrölték a fizikálisan elfáradó Kazincbarcikát, aminek köszönhetően előnnyel utazhatnak a jövő szerdai visszavágóra.

„Igazi kupamérkőzés volt, ahol minden egyes pontért meg kellett küzdenünk – mondta Ruffing Péter, a Dunaferr edzője. – A csapatból kiemelkedően teljesített Dávid Csanád, Bokor Elek, Tóth András, Lukács Attila, és a csereként beállt Hatvany Attila. Nyertünk, de még nem dőlt el a továbbjutás, hiszen a kazincbarcikai csarnokban nem egyszerű jó eredményt elérni. Számunkra két szett megnyerése jelentené a biztos továbblépést. A kupavisszavágó előtt azonban bajnokin is megmérkőzünk a Vegyésszel. Szombaton 16 órától ismét hazai pályán csatázunk velük. Az elmúlt összecsapás tapasztalatait leszűrve, talán ezúttal könnyebb dolgunk lesz. Remélem, a csapat állandósítani tudja a mostani jó formáját.”

A Kazincbarcika trénere, Dudás András a meccs után azt mondta, együttese fejlődött a Kecskemét elleni mérkőzéshez képest, míg a Dunaferr át tudta menteni a Kaposváron mutatott remek formáját. „Az első szettet megnyertük, majd szoros csatában kaptunk ki, és ami lényeges, hogy a második meccs dönt, mert nyílt maradt a továbbjutás kérdése – folytatta a szakvezető. – A találkozón voltak olyan játékosok, akik kiválót nyújtottak, és voltak olyan posztjaink, amelyeket tovább lehet erősítenünk. Ha azok is fejlődnek, akkor jó esélyünk lehet egy jobb eredmény elérésére. A bajnokságban ez nyilván a győzelmet jelentené, ezért lépünk pályára. Nem könnyíti a helyzetünket, hogy ez lesz egymás után az ötödik idegenbeli mérkőzésünk, és ez nagyon sokat számít, hiszen mind a bajnokság, mind a kupa ezen szakaszában már tényleg jó és erős ellenfelekkel találkozunk, igen kiélezett a küzdelem. Szerencsére sem sérülés, sem betegség nem hátráltatja a munkánkat és a játékosok nagy becsvággyal készülnek, hogy idegenben is bizonyítsanak.”

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap, Borsod Online)

Címkék: dunaújváros röplabda magyar kupa kazincbarcika dunaferr vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442603212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása