Az Újpesti TE 3:2-re nyert a MÁV Előre SC otthonában a női Extraliga 5-8. helyéért zajló középszakaszának harmadik fordulójában. A székesfehérváriak az első és a második játszmát megnyerték, a fővárosiak innen fordítottak.

Szinte teltház fogadta pénteken este a Jáky József Szakközépiskolában a csapatokat. Az újpestiek kapcsán sejteni lehetett, hogy népes szurkolótábor is elkíséri őket. Nos, ha a fiúk nem is voltak olyan sokan, torokkal két órán keresztül bírták, hazai pályát varázsoltak a hangulatos terembe.

Még akkor sem törtek meg az újpesti szimpatizánsok, amikor a hazaiak parádésan játszva megnyerték az első és a második szettet. A harmadik játékrészben azonban eltörött valami, becsúszott néhány hiba, és mire Fésüs Irén edző észbe kapott, és cseréivel megállíthatta volna csapata szétesését, addigra túlzottan elhúzott az Újpest, s bizony a harmadik szettet 25:9-re elveszítette a MÁV Előre. A negyedik játékrészre ugyan visszatért a pályára az alapcsapat, de addigra már annyira lendületbe jött az Újpest, hogy szinte minden sikerült a látogatóknak, s ugyan az ötödik szettben megint volt sanszuk a fehérváriaknak a maguk javára fordítani a mérkőzést, a döntő pillanatban mindig megremegett a kezük.

Fésüs Irén, a MÁV Előre edzője: – Megint megvertük magunkat. Két szett után elhittük, hogy megvan a meccs, a harmadik játékrészben gyermeteg hibákat vétettünk, és hiába cseréltem, nem tudtam megállítani a csapat szétesését. Sajnos nincs vezér a lányok között, aki tudná, hogy ilykor mit kell tenni.

Vasárnap Újpesten találkozik a két csapat.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 3. forduló
MÁV Előre SC – Újpesti TE 2:3 (22, 20, –9, –14, –12)
Békéscsabai RSE – Nyíregyházi Főiskola SE 3:0 (8, 21, 9)

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért,
Az állás 3 forduló után
1. Újpest 17 pont (24:12)
2. MÁV Előre 15 pont (22:12)
3. Békéscsaba 13 pont (20:17)


4. Nyíregyházi Főiskola 9 pont (2:27)

(forrás: Fejér megyei Hírlap)

Címkék: máv röplabda ute fehérvár újpest előre máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr942603807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása