Bár matematikailag még semmi nem biztos, mégis úgy tűnik, hogy eldőlt az első hely sorsa a női NB I-ben. Az 1-4. helyért zajló középszakasz harmadik fordulójában az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a Kaposvár, hogy megállítsa az élvonal felé száguldó Miskolcot. Beharangozó!

A Miskolc már pénteken biztosíthatja visszajutását az Extraligába! Ez akkor lehetséges, ha megveri a Kaposvárt, a Szolnok pedig győz az Újbuda otthonában!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 3. forduló

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(Január 21. péntek, 16 óra)
A kaposváriak korábban nagyon készültek erre a hétvégére, azt gondolták, ezek lesznek a sorsdöntő, esetleg sorsfordító napok számukra. Igen ám, de nagyon rosszul, két vereséggel kezdték a középszakaszt, miközben a Miskolc folytatta győzelmi sorozatát, így a somogyiak most már nem az automatikus feljutást jelentő első, hanem az osztályozót érő második helyre áhítoznak, amit idő közben elfoglalt az Újbuda! Hazai pályán veretlen a Miskolc a jelenlegi bajnoki szezonban, és nem valószínű, hogy ezt a szép sorozatot a Kaposvár a hosszú utazást követően meg tudja törni.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

ÚJBUDA TC – SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(Január 21. péntek, 19 óra)
A bajnokság két meglepetéscsapata közül úgy tűnik, most a szolnokiak vannak nehezebb helyzetben, hiszen térdfájdalmai miatt egyik kulcsjátékosuk, Nyári Virág az NRK-Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn nem léphetett pályára. Ha a pénteki meccset is ki kell hagynia, bizony nagyon nehéz dolga lesz együttesének, amely azért nélküle is megszorongatta az NRK-t, ráadásul idegenben! Érdekes csapat az Újbuda is, hiszen a zaklatott felkészülések és a váltakozó hiányzások ellenére is rendszeresen bravúrokra képes, ennek köszönheti előkelő helyezését. Lehet, hogy a fővárosiak a szezon kezdetén nem gondolták, hogy január közepén osztályozós helyen állnak majd, de a remek szereplés bizonyára hétről hétre újabb lendületet ad számukra. Mindez persze igaz a szolnokiakra is. Egyelőre úgy tűnik, nekik most már tényleg minden meccs ajándék, felszabadultan röplabdáznak, ezt mutatja a Kaposvár elleni sikerük, illetve a miskolci, valamint a nyíregyházi játszmagyőzelmük is.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:2

NB I, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 2 forduló után
1. Miskolc 15 pont (23:10)
2. Újbuda 12 pont (16:18)
3. Kaposvár 11 pont (17:18)
4. Szolnok 10 pont (12:22)

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 3. forduló

PALOTA-BÖLLHOFF – KALOCSAI SE
(Január 21. péntek, 18 óra)
A fővárosiak lassacskán tényleg elfogynak! Balog Dorina, Péter Krisztina, Keppel Barbara, Soós Ivett, Szabó Dorka, és most már Chován Ágnes is hiányzik a Palota csapatából, amely elképesztő elszántsággal küzd a kiesés ellen. Erre tökéletes példa volt a legutóbbi, Veszprém elleni meccs is, amelyet 3:2-re megnyert az ezer sebből vérző csapat. A nagy bravúr persze csak akkor ér valamit, ha most hozza a kötelező győzelmet a csapat. A Kalocsa elvileg könnyebb ellenfél, amely azonban ugyanúgy menekülni próbál a kiesés elől, mint a többiek, tehát valószínűleg nem adja meg magát egykönnyen...

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

VESZPRÉMI EGYETEMI SC – AGRIA RC-EGER
(Január 21. péntek, 18 óra)
A jelenlegi szezonban eddig hétből hét ötjátszmás meccset bukott a Veszprém, amely legutóbb a Palota ellen sem tudott győzni. Az Eger nagyon rosszul, öt vereséggel kezdte a bajnokságot, aztán belelendült, az alapszakaszban oda-vissza megverte a Veszprémet, de a felsőházról végül lemaradt. A hevesiek az alsóházban sem fékeztek, nem látszik rajtuk az eseteges csalódottság, hiszen a Palota és a Kalocsa ellen is magabiztosan nyertek. A pénteki utazás mindig nyűgös, a távolság sem csekély, mindezek ellenére a két együttes közül az Agria RC van jobb formában így – még egy-két hiányzóval is – esélyesként várja a találkozót.

Tippjeink
Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 1:3

NB I, nők, középszakasz az 5-8. helyért,
Az állás 2 forduló után
1. Eger 14 pont (21:9)
2. Palota 13 pont (16:15)
3. Veszprém 12 pont (19:14)
4. Kalocsa 9 pont (5:23)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr162599735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása