Néhány napja már publikus volt, most pedig hivatalossá vált: a marosvásárhelyi Torpi férfi röplabdacsapata a továbbiakban nem vesz részt a román élvonalbeli bajnokságban (A1 Liga), amely a téli szünet után szombaton folytatódik. Alig két és fél évig működött a csapat.

A Román Röplabda Szövetség honlapján megjelent hivatalos közlemény szerint a marosvásárhelyi Torpit kizárták a bajnokságból az adósságai miatt. Mindez azt is jelenti, hogy akkor sem iratkozhatnának vissza három évig, ha akarnának.

A csapat tagjai szabadon igazolhatóvá váltak, egészen pontosan az a három, akinek még szerződése volt a klubbal, hiszen a többiek december 31-től de jure visszatértek anyaegyesületeikhez, miután az átigazolásuk ellenértékét a Torpi nem fizette ki. A december közepéig még egy csapatot alkotó játékosok gyakorlatilag annyi felé széledtek, ahányan vannak. Schiesz a SCM Craiova, Farcas a Steaua Bucuresti, Filip az Unirea Dej színeiben folytatja, ők hárman maradtak egyébként az utolsó pillanatig a csapatnál, s az első kettő volt, aki a Torpi rövid, két és fél éves fennállásának minden hónapját itt töltötte. Zaha és Remes visszatértek a kolozsvári Universitateához, Rapeanu a suceavai Bucovinához került, Blaga a Stiinta Bacauhoz, míg Butuc az anyaegyesületéhez, a CSM Bukaresthez ment. Ketten, Batin és Tarala még nem találtak klubot, Terpeának pedig – alig 27 évesen – elege lett az egészből, s abbahagyta az aktív sportolást.

Egy éve a Torpi még az európai kupaszereplésben bízott, akkor a magyar válogatott feladója, Toronyai Miklós is a csapatot erősítette, az új idényt azonban már a teljes válság jeleivel kezdte meg az együttes. Daniel Banu edző három forduló után távozott, a csapatban nyolc játékos maradt, akiknek a munkáját edző híján Sorin Schiesz csapatkapitány irányította. A bajnokság első felében a Torpi összesen három pontot gyűjtött és a 11. helyen állt. A sportcsarnokból származó információk szerint a klub tetemes adósságot halmozott fel elmaradott terembérekből, amit valószínűleg már soha nem fog kifizetni.

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr582598377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása