A női szeszély rejtelmei

 2011.01.15. 11:41

Eddig azt hittük, hogy a női szeszély egy sütemény neve, de az Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának első fordulója óta biztosan tudjuk, hogy hazánkban a női röplabdában is alapfogalom! Maradjunk a cukrászatnál: már az alapszakasz sem volt piskóta, de a hab a tortán csak most következik! A vasárnapi második forduló beharangozója!

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 2. forduló

NRK-NYÍREGYHÁZA – BSE-FCSM
(Január 16. vasárnap, 17 óra)
A bravúros alapszakasz-teljesítményének köszönhetően a középszakasz-tabellán előkelő helyen állt az NRK az újrakezdést megelőzően. Bár a csapattól távozott Kapuvári Melinda, de az együttes nem roppant össze, és a Vasas otthonában is vezetett 2:1-re a nagy bravúr azonban végül elmaradt. Most még a péntekinél is nehezebb dolguk lesz a szabolcsiaknak, hiszen a listavezető BSE-t kellene legyőzniük. Persze tudjuk, hogy ez a jelenlegi szezonban eddig csak nekik sikerült, de a fővárosiak nyilván nem szeretnék, ha ebből aktuális ellenfelük rendszert csinálna. A városmajoriak nem játszottak jól pénteken, ezért csak nagy küzdelemben tudták legyűrni a Gödöllőt. Ha összekapják magukat, idegenben is sikerrel járhatnak, mert fizikailag minden bizonnyal jobban bírják a duplafordulók jelentős terhelését.

Tippjeink

Kovács Gábor 0:3
Rodics Dániel 2:3

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(Január 16. vasárnap, 18 óra)
Meglepően jól tejesített a Gödöllő a Városmajorban a pénteki első fordulóban, hiszen az új csapatszerkezet majdnem óriási bravúrt eredményezett a BSE otthonában. Nagyon közel volt a meglepetés-győzelem, de végül nem jött össze, így most annál nagyobb lehet a csalódottság. Kulcskérdés, vajon sikerül-e gyorsan átlendülniük a kudarcon a gödöllőieknek, hiszen ezeket a meccseket lehet egyáltalán rangsorolni, a Vasas elleni, hazai rangadó megnyerése még fontosabb lenne az együttes számára, mint egy esetleges BSE-verés. Ha mentálisan rendben lesz a társaság, és az új csapatrendszer ugyanolyan jól működik majd, mint pénteken, akkor kiegyensúlyozottan jó egyéni teljesítményekkel ismét legyőzhet a Gödöllő a Vasast, ahogyan az alapszakaszban tette.
A fővárosiak nem brillíroztak az első fordulóban, hiszen csak nagy nehézségek árán tudtak nyerni odahaza az NRK-Nyíregyháza ellen. A mutatott játék nem lehet kimondottan bíztató számukra a vasárnapi találkozó előtt, viszont nagy különbség, hogy a Vasas lelki plusszal, a szabolcsiak legyőzése miatt végül is pozitív élményekkel várhatja a következő felvonást. A motivációval egyik oldalon sem lehet gond, de az érdekes kérdés, hogy fizikailag vajon melyik együttes lesz jobb állapotban?

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:1

Extraliga, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 1 forduló után
1. BSE 13 pont (20:7)
2. NRK-Nyíregyháza 10 pont (13:17)
3. Vasas 10 pont (12:16)
4. Gödöllő 9 pont (12:15)

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 2. forduló

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE – ÚJPESTI TE
(Január 16. vasárnap, 15 óra)
Megint döbbenetes rangadót játszott a Békéscsaba ellen az Újpest, és megint emlékezetes körülmények között nyert. Akármilyen fárasztó volt az ötjátszmás küzdelem, ezek a sikerek lélekben megacélozzák a játékosokat, és lendületet, hitet, kitartást adnak a folytatásra. Jelen esetben a folytatás nem tűnik kifejezetten bonyolultnak az UTE számára, hiszen a továbbra is nyeretlenül sereghajtó Nyíregyházi Főiskola otthonába látogatnak a fővárosiak. Az utazás nyilván nyűgös lesz, mert a szabolcsi megyeszékhelyet nem hozták közelebb Budapesthez, de az újpestiek ezzel együtt is a meccs egyértelmű esélyesei. A nyírségieknek a hazai mérkőzéseiket most már tényleg mindenképpen meg kellene nyerniük ahhoz, hogy legalább az osztályozót jelentő hetedik hely megszerzésére legyen esélyük. Persze, ezt könnyű így kimondani meg leírni, megtenni sokkal nehezebb...

Tippjeink

Kovács Gábor 0:3
Rodics Dániel 1:3

BÉKÉSCSABAI RSE – MÁV ELŐRE SC
(Január 16. vasárnap, 17 óra)
A jelenlegi szezonban a viharsarkiak még nyeretlenek a fehérváriak ellen. Az első fordulóban tulajdonképpen mindkét csapat győzött, nagy különbség azonban, hogy a Békéscsaba végül elvesztett egy megnyert meccset Újpesten! Ez a jelenlegi szezonban nem először történt meg, ez lelkileg nyilván rossz hatással van a játékosokra. A pénteki találkozó jelentős részében egyébként kifejezetten jól játszott a Békéscsaba, erre tehát bártan építkezhet az együttes, amelyben az amerikai feladó továbbra is kiválóan teljesít. Az ötjátszmás küzdelmet két nap alatt pszichikailag és fizikailag is nehéz lesz kiheverni, ugyanakkor a MÁV Előre egy perccel nem töltött több időt a pályán odahaza a Nyíregyházi Főiskola ellen, mint amennyit nagyon muszáj volt. A két város között ezúttal is hosszú lesz az út, de ha ki tudják hajtogatni magukat a buszból a fehérváriak, akkor megint lekaratézhatják a békéscsabaiakat.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 1:3

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért,
Az állás 1 forduló után
1. MÁV Előre 13 pont (19:6)
2. Újpest 13 pont (18:10)
3. Békéscsaba 9 pont (14:16)
4. Nyíregyházi Főiskola 7 pont (2:21)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr552585326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása