A Kalo-Méh-Kecskeméti SE hazai pályán 3:2-re nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen a férfi 1-4. helyéért zajló középszakaszának első fordulójában. A rangadó képgalériája ide kattintva megtekinthető! Még egy képgaléria itt található! Érdekesség, hogy az alföldiek az alapszakaszban a Dunaferr ellen is 0:2-ről nyertek, a borsodiak viszont Dunaújvárosban ugyanúgy kétjátszmás előnyről buktak, mint ezúttal.

Nem kezdett jól a Vegyész, 4:4 után Csala Bernát jó nyitásait követően az első technikai időnél 8:4 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, és mivel a Vegyész védekezése akadozott, így maradt a különbség (16:11). A kötelező pihenő jót tett a vendégeknek és Lehóczky Gergő, valamint Lónárt Péter szerváinak köszönhetően nemcsak utolérték ellenfelüket, hanem 22:24-nél már Karagics Mátyásnak kellett időt kérnie. Ez sem segített csapatán a vendégcsapat megszerezte a vezetést (0:1).

A második részben már az elejétől fogva kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a pontok felváltva estek (8:7). Ezután ismét az alföldiek léptek meg (16:12), de mint az előző szettben, ismét feltámadt a látogató, ekkor főleg Kovács II Zoltán és Lónárt ütései hozták a Vegyész pontjait. A végjáték izgalmasan alakult, ám egy jó védekezés után Lónárt pontja újabb kazincbarcikai részsikert ért (0:2).

A harmadik játszma elején kimondottan izgalmas csatát vívtak a felek (7:8), aztán Csala révén fordítani tudott a Kecskemét (16:14). A hajrában kétszer is időt kért Dudás András edző (19:15, 22:17), próbálta felrázni csapatát, de mivel ez nem sikerült, Rapi Róbert vezérletével szépíteni tudott a Kecskemét (1:2).

A negyedik szett elején is egymás mellett haladtak a csapatok (8:6), ám a folytatásban már fáradni látszott mindkét együttes, így több hiba is csúszott a játékba. Ebből viszont a vendéglátók jöttek ki jobban, és egyenlítettek (2:2). Az utolsó felvonásban a Vegyész kezdett magabiztosabban, jó játékkal 8:6-os vezetést szereztek a látogatók. A folytatásban 8:10-es állásnál a hazaiaktól Tóth I Gábor került a nyitóhelyre, és remek szervái után 14:10-re fordult az eredmény. Innen már nem engedte ki a kezéből a szettet a Kecskemét, és megnyerte a mérkőzést (3:2).

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 1. forduló

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2 (–22, –27, 20, 18, 11)
Kecskemét, 300 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Adler
Kecskemét: Tóth I G., Rapi, Somodi, Farkas P., Csala, Dorcsák. Csere: Szabó T. (liberó), Szappanos D., Bokor G. Edző: Karagics Mátyás
Kazincbarcika: Lehóczky L., Juhász P., Gulyás Á., Lehóczky G., Lónárt, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Toronyai, Csizmadia, Dudás T. Edző: Dudás András

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Karagics Mátyás: – Ha kikapunk 3:0-ra, akkor is azt mondanám, hogy jól játszottunk. Így viszont nem csak a jó játéknak, hanem a győzelemnek is nagyon örülök.
Dudás András: – Megijedtünk a lehetőségtől ezért vesztettünk.

A felsőházban a Kaposvár–Dunaferr mérkőzést vasárnap rendezik.

(forrás: boon.hu)

Címkék: kecskemét röplabda kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr482584604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása