Pénteken indul a középszakasz, megkezdi nagy menetelését a BITT-Kaposvári NRC a nőiu NB I-ben. A somogyiak a második helyről várják a folytatást, és hat forduló után szeretnék megőrizni ezt a pozíciót.

A középszakaszban a felsőház négy csapata hat alkalommal lép pályára péntek-vasárnapi ritmusban, és az együttesek viszik magukkal az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeket. A győztes feljut az Extraligába, a második helyezett pedig osztályozót játszhat az élvonal hetedik helyezettjével. A BITT-Kaposvár az alapszakaszt 11 győzelemmel és három vereséggel a második helyen zárta, és a lányok már készülnek a folytatásra.

„Úgy kezdtük, hogy a lányok kaptak pár nap szünetet, utána jóval több kondi és ugróedzés volt, az újévtől pedig készülünk erre a hat fontos mérkőzésre. Nem lesz könnyű a dolgunk, most már az alapugrások voltak edzésen” – mondta el Halász Márta edző.

Szükség is van a szorgalmas munkára, a somogyiak három győzelemmel és három vereséggel kezdik meg a középszakaszt. A favorit Miskolc öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel várja a folytatást. A másik két ellenfél az Újbuda és az újonc Szolnok.

„Sokkal jobban ott kell lennünk agyban, mint korábban. Rövid időn belül sok tétmeccset kell játszanunk, azon sok múlik, hogy áll össze a csapatjátékunk” – mondta a csapatkapitány, Pálfy Mariann.

A nagy sorozat első mérkőzését pénteken 16 órától játssza az együttes a Városi Sportcsarnokban. Az ellenfél az egyik nagy rivális, az Újbuda lesz, a belépés pedig ezúttal is ingyenes. A lányok vasárnap sem pihennek, a hét utolsó napján Szolnokon lépnek pályára.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282582186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása