Véget ért a téli szünet a röplabdabajnokságban, pénteken és vasárnap is mérkőzést rendeznek a honi pontvadászatban. A veszprémi csapatok közül a férfiak az Extraligában mindkétszer a Csepellel találkoznak, a nők az NB I-ben a Kalocsát fogadják és a Palotához látogatnak.

A Company Nyelviskola-Veszprémi RC férficsapata az ötödik hely megszerzésért száll harcba a Csepel, a MAFC, a Szeged és a Dág ellen. Rögtön duplafordulóval kezdődik a középszakasz, és nem is akármilyen, irányított sorsolás következtében, ugyanis pénteken Csepelen vendégszerepel a bakonyi együttes, majd vasárnap ugyanez a párharc ismétlődik meg a Lovassy László Gimnáziumban. Meglehetősen érdekes szereposztás...

Viszonylag rövid, de tartalmas volt a felkészülési időszak a veszprémiek számára. Az újévben két edzőmérkőzést is játszott Nyári Sándor együttese a Dunaferr ellen. Idegenben még halvány volt a teljesítmény, öt vesztett szettel jöttek haza Dunaújvárosból (0:5), de itthon már szoros játszmaarányt (3:2) sikerült produkálni.

„Kevés volt az idő a felkészülésre, hiszen a két ünnep közötti öt napot megkapták a játékosok pihenőnek, de egyéni feladatokat is kaptak, amit ugyan ellenőrizni nem lehet, de bízom bennük – mondta Nyári Sándor, a bakonyiak mestere. – Két hét volt az igazi felkészülés, az erősítő edzések mellett a Dunaferr elleni két edzőmérkőzés nagyon hasznos volt, idegenben simán kikaptunk, itthon viszont egy jó meccset tudtunk játszani. Tíz játékos folyamatos cserékkel szerephez tudott jutni, szerencsére minden potenciális játékom egészséges. A Veszprémben töltött idő alapján már biztosan meg tudom határozni a csapa súlyát, ha mindenki odateszi magát, és kicsivel még többet tudunk edzeni, akkor reális elvárás a csapattól az ötödik hely megszerzése, amit kötelező célként tűztem ki a srácok elé. A folytatásban nehéz dolgunk lesz. Megküzdünk a négy közé jutásért, de a fizikális és lelki tényezők miatt a szoros végjátékokat eddig elrontottuk, emiatt volt néhány 3:2-es vereségünk, de most egyelőre az ötödik hely megszerzésére koncentrálunk.”

A bajnokság középszakaszának végén az 5-9. hely valamelyikén fog végezni a csapat, a kitűzött cél az ötödik hely megszerzése, ebben az esetben a felsőház negyedik helyezettjével mérkőzhet meg Nyári Sándor csapata a legjobb négy közé jutásért, az egyik csapat második győzelméig tartó párharcban. A legjobb négy közé jutott csapatok az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőt, majd döntőt, illetve bronzmérkőzést játszanak. Az egyik résztvevő második sikeréig tartó párharcban dől el az 5-8. hely sorsa is.

A Veszprémi Egyetemi SC női csapata is duplafordulóval folytatja a küzdelmet az NB I-ben az 5-8. helyért. A bakonyiak jelenleg kilenc ponttal a harmadik helyen állnak. Pénteken, hazai pályán kezdenek a bakonyiak a Kalocsa ellen, majd a Palota otthonába látogatnak vasárnap.

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém csepel röplabda vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr722582173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása