A férfi Extraliga juniorbajnokságában az alapszakasz élen végzett a Dunaferr SE csapata. A dunaújvárosi fiatalok csupán egyetlen vereséget szenvedtek. Az együttes edzője, Tomanóczy Tibor az őszi produkció értékelésekor elégedett lehet a játékosok teljesítményével és hozzáállásával.

„A nyáron távozott az egyesülettől Baróti Árpád, ami nagy érvágás volt, hiszen ő meghatározó játékosa volt a csapatnak – magyarázta Tomanóczy. – Sikerült azonban leigazolnunk Réfi Bencét és Blázsovits Pétert Sümegről, illetve a csapathoz került a dunaújvárosi Gebhardt Áron és Nagy Levente. Az alapszakaszban a felnőtt csapattal párhuzamos volt a sorsolásunk. Egyedül Kecskeméten kaptunk ki 3:2-re, a többi mérkőzést könnyedén nyertük. Ez természetesen nem a véletlen műve, hiszen a keret tagjai heti tíz edzésen vettek részt. Elsősorban az alaptechnika csiszolása szerepelt a programban, de rengeteg mezőnyelemet is gyakoroltunk. Ennek köszönhető, hogy jó labdameneteket játszottunk, amiből általában győztesen kerültünk ki. Kecskeméten például volt olyan szett, amit 39:37-re nyertünk meg. A játékosok egész szezonban partnerek voltak a munkában. Keményen, becsülettel végezték a feladatokat. Bízom benne, hogy ez a jövőben sem változik. Az együttes meghatározói a felnőtt csapatban is szerepet kapnak: Dávid Csanád, Szűcs Ákos, Johansson Jan, Pápai Péter, Szabó Balázs, Tóth Bence és Földes Mózes végig jó teljesítményt nyújtott.”

Az alapszakaszt követően kettéválik a felnőtt és a juniorcsapat útja. A helyezések alapján négy csoportba sorolják a mezőnyt, amelyek nyertesei kerülnek a négyes döntőbe, ahová mindenképpen szeretne bekerülni a Dunaferr, amely ezt követően megpályázná a finálé megrendezését. Legnagyobb ellenfelei a Kaposvár, a Kecskemét, a Kazincbarcika és a Szeged lehet. Tomanóczy Tibor az első-második hellyel tulajdonképpen már elégedett lenne, hiszen a döntő összecsapáson már csak apróságok döntenek a végső sikerről.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642521286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása