Az izgalmak tovább fokozódnak!

 2010.12.15. 11:49

Kijelenthetjük, hogy sorsdöntő fordulóhoz érkezett a női Extraliga! 12 kör után a BSE felsőházba kerülése biztos, a Vasasé több mint valószínű, ám a maradék két helyre öt további csapatnak van matematikai, négynek pedig igazán reális esélye! Régen látott izgalmak várhatóak tehát az alapszakasz végén, a hétvégi duplakörben, különösen annak első felében, a csütörtökön és pénteken megrendezésre kerülő 13. fordulóban, amely több csapat számára is igazán sorsfordítónak ígérkezik. Beharangozó!

BÉKÉSCSABAI RSE – BSE-FCSM
(december 16., csütörtök, 17 óra)

Szokatlan időpontban, csütörtökön kerül sor a forduló nyitómeccsére, amelyen a már biztosan alapszakasz-győztes BSE a Békéscsaba otthonában vendégeskedik. A hazaiaknak matematikai esélyük még van a négy közé kerülésre, ám ehhez az idén eddig majdnem hibátlan címvédőt is meg kellene verniük – nem ígérkezik könnyű feladatnak. A csütörtöki meccsnap kedvezhet a viharsarkiaknak, és a BSE számára az is intő jel lehet, hogy idei egyetlen vereségüket egy másik hosszabb utazás után, az NRK-Nyíregyháza vendégeként szenvedték el. A csabaiak minden bizonnyal megpróbálnak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, és nagyon szívni fogják magukat a fővárosiak ellen. Hogy ez mire lesz elég? Hamarosan kiderül.

Tippjeink
Rodics Dániel:
0:3
Kovács Gábor: 1:3

NRK-NYÍREGYHÁZA – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(december 17., péntek, 17 óra)

Két, nem éppen csúcsformában lévő csapat találkozik egymással péntek délután Nyíregyházán, ahol a Vasas lesz az  NRK vendége. A hazaiak elmúlt hét találkozójukból ötöt, míg a fővárosiak legutóbbi öt találkozójukból hármat vesztettek el. Ennek ellenére jelentősen eltér a két csapat helyzete, hiszen az NRK-nak rettenetesen nagyot kell küzdenie, hogy ott legyen a legjobb négyben – ehhez mindkét hátralévő meccsét (Vasas, Gödöllő) meg kellene nyernie. Ezzel szemben az óbudaiak az utóbbi idők gyengébb játéka után vasárnap hatalmas küzdelemben, Dékány Bernadett vezérletével, ugyanakkor csapatként küzdve négy szettben legyőzték a MÁV Előrét egy számukra fontos meccsen, így mindenképpen jobb lelkiállapotban várhatják a nyíregyházi kirándulást, mint a házigazda. Nagy meccsre van kilátás, a két együttes első őszi meccsén a szabolcsiak öt játszmára kényszerítették a tavalyi ezüstérmest, és a két csapat közelmúltbeli találkozóira visszagondolva most sem lenne meglepetés, ha döntő szettre kerülne a sor. Ennek ellenére úgy érezzük, a vendégek ezúttal egy árnyalatnyival esélyesebbek a győzelemre.

Tippjeink
Rodics Dániel:
1:3
Kovács Gábor: 1:3

ÚJPESTI TE – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(december 17., péntek, 17 óra)

A szezonnak nagy reményekkel nekivágó, ám a bajnokság első felében csak bukdácsoló Újpest kezd magára találni, és bizony némi szerencsével akár még a négy közé is odaérhet az alapszakasz végén! A Farkas Mihály vezette szakmai stáb munkája kezd beérni, ráadásul ne feledjük, Várhegyi Anikó személyében a héten egy sokat látott centert is igazolt a fővárosi csapat, így Natalija Papizsanszkaja, Dambendzet Nathalie, Kovács Tímea, Rácz Márta, Battlay Krisztina ötös egy újabb rutinos taggal bővült! Nagy kérdés, hogy a hátralévő két meccsen mire lesz képes Várhegyi, ám inkább az valószínűsíthető, hogy a januári, Vasas elleni Magyar Kupa-párharcban, illetve a középszakaszban, és természetesen a rájátszásban hárulhatnak majd igazán nagy feladatok rá. A másik oldalon Kolozsi János tanítványainak két mérkőzése van arra, hogy ne nyeretlenül zárják az alapszakaszt, ám nehéz elképzelni, hogy a továbbra is sérülésektől tizedelt csapatnak éppen most, az UTE ellen szakad meg a rossz sorozata.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:0

MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTONICS SC – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(december 17., péntek, 18 óra)

A forduló talán legnagyobb érdeklődéssel várt meccsén a múlt héten a Vasas ellen nagy csatában alulmaradó Fehérvár vendége a Gödöllő lesz. A hazaiak számára nem kicsi a tét: ha győznek, minden bizonnyal ott lesznek a felsőházban, hiszen a közvetlen riválisok közül papíron rájuk vár majd a legkönnyebb feladat az utolsó, 14. fordulóban (a Nyíregyházi Főiskola vendégei lesznek). Márpedig jelen állás szerint úgy néz ki, 21 szerzett pont elég lehet a négybe jutáshoz. Az is igaz, hogy az eredmények alakulhatnak úgy, hogy négy (!) csapatnak is 21 pontja lesz az utolsó kör után – akkor pedig mehet majd a matekozás a szettarányokkal, hogy ki az a kettő, aki még befér a felsőházba. Bár ez utóbbiban, azaz a nyert és vesztett játszmák tekintetében a Gödöllő jól áll, nem tartjuk valószínűnek, hogy Deme Gábor számolgatni szeretne, így egyértelműen győzelmi céllal utazik csapatával Székesfehérvárra. Hogy nem lesz egyszerű dolguk, arra mi sem jobb példa, mint hogy a két együttes idei első összecsapását az akkor vendég MÁV Előre nyerte meg! A visszavágás vágya is fűtheti tehát a Gödöllőt, míg a fehérváriak mi mással bíztathatnák magukat, mint hogy ha idegenben sikerült legyőzni az ellenfelet, akkor otthon miért ne sikerülne?! A hazaiaknál továbbra is csak a lelátón ülhet Fésüs Irén edző, míg azt se feledjük, hogy a vendégek közül az előző fordulóban hárman is hiányoztak, a két liberó, Berze Zsófia és Lékó Lilla mellett Borlai Luca sem volt aktív részese a csapat nyíregyházi győzelemének. Bár állapotukról pontos értesüléseink nincsenek, hármuk elszántságát és a mérkőzés fontosságát ismerve valószínűleg mindannyian ott lesznek Székesfehérváron.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:2

A női Extraliga állása 12 forduló után
1. BSE 23 pont
2. Vasas 20 pont (27:20)
3. Gödöllő 19 pont (28:18)
4. NRK-Nyíregyháza 18 pont (23:24)
5. Újpest 18 pont (22:26)
6. MÁV Előre 17 pont (22:26)
7. Békéscsaba 17 pont (21:26)
8. Nyíregyházi Főiskola 12 pont

Címkék: máv székesfehérvár nyíregyháza beharangozó békéscsaba röplabda ute fehérvár újpest gödöllő főiskola vasas bse extraliga nyíregyházi főiskola női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr952517248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása