A végjátékokkal elégedetlen a Company Nyelviskola-Veszprémi RC férficsapat edzője. Nyári Sándor szerint tanítványainak még tanulniuk kell a kiélezett szituációkat. A Extraliga alapszakaszának kilencedik fordulójában a bakonyiak a Dunaferrt fogadják.

A veszprémiek az előző héten Kazincbarcikán szerepeltek, a Magyar Kupában 3:0-s vereséget szenvedtek. „Többször is lehetőségünk volt, hogy szettet raboljunk – mesélte Nyári Sándor. – Sajnos mindannyiszor megremegett a kezünk. Úgy érzem, meg kell tanulnunk versenyezni, az éles szituációkban még mindig gyengék vagyunk. Ráadásul azt is megéreztük, hogy Czintula Mihály sérülten vállalta a játékot, és a liberóposzton Horváth Ádám is nagyon hiányzott.”

Szombaton újabb kőkemény csata vár a Veszprémre, a jól ismert Dunaferr SE ellen. „A Dunaújváros a hazai mezőny topcsapatai közé tartozik – folytatta a mester. – Ettől függetlenül a célunk a győzelem. Idegenben 3:2-re kaptunk ki, most szeretnénk visszavágni. Bátor játékot várok, nyílt mérkőzésre számítok. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de itt az ideje, hogy a legjobbakat is megkóstoljuk.”

Két fordulóval a zárás előtt már eldőlt, hogy a tabella első három helyén álló csapat kerül a bajnokság középszakaszában a felsőházba, ahol a Kaposvárral kiegészülve folytatják a harcot. A dunaújvárosi együttes tehát nyugodtan készülhet a veszprémiek elleni összecsapásra, hiszen szerencsés körülmények között akár egy helyet előre is léphet a táblázaton. Ha ugyanis a Kazincbarcika a kilencedik fordulóban hazai pályán kikap a kecskemétiektől, és az újvárosiak nyernek Veszprémben, akkor az utolsó fordulóbeli Dunaferr – Kazincbarcika mérkőzésen akár előzhet is az újvárosi alakulat. Az edző, Ruffing Péter különösebb izgalmak nélkül készíthette fel csapatát a veszprémiek ellen.

„Az elmúlt héten kondicionáló edzéseket tartottunk, de hétfőtől már élesben készültünk a Veszprémre – mondta a tréner. – Sok volt dunaújvárosi játékos szerepel az ellenfélnél, tehát jól ismeri egymást a két csapat. Szombati riválisunk centerjátéka igen hatékony volt az elmúlt időszakban, ezért határozott nyitásokkal készülünk, hogy a veszprémiek ne tudjanak nyugodtan támadásokat építeni. A veszprémiektől bajnoki mérkőzésen még nem kaptunk ki, igaz, az alapszakasz dunaújvárosi meccsén hatalmas csatában csak 3:2-re tudtunk nyerni. Ezen a héten nem tudtunk mindig zökkenőmentesen gyakorolni, hiszen az edzésritmust felborította a teremhiány, mert rendezvény miatt foglalt volt a csarnok, de reméljük, ez nem befolyásolja majd a csapatot a jó eredmény elérésében.”

A női NB I-ben ugyancsak szombaton lép pályára a Veszprémi Egyetemi SC, a BITT-Kaposvári NRC ellen. Oláh János tanítványai hét közben Gödöllőn vendégeskedtek. Adminisztrációs hiba miatt senki nem rendelkezett a sorozatra érvényes versenyzési engedéllyel, így a meccset 3:0-val és 75:0-val a házigazda kapta meg. Mindettől függetlenül a két csapat egy barátságos meccs erejéig összemérte tudását és a hazaiak 4:0-ra, simán nyertek.

„Remélem, tudtunk segíteni a Gödöllőnek a felkészülésében, ám mi meglehetősen tartalékosan álltunk fel, így azt gondolom, a szombati bajnokira nem tudtunk egészen ráhangolódni – magyarázta Oláh mester. – Sajnos újfent lesz hiányzónk, a Kaposvár ellen Szelle Dóra nem játszhat tüdőgyulladás miatt. Nem mellettünk szólnak az esélyek, de bízom a helyt állásban.”

(forrás: Veszprém megyei Napló, Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: veszprém kaposvár röplabda dunaferr bitt vesc veszprémi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr32492248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása