A Kalo-Méh-Kecskeméti SE hazai pályán 3:0-ra kikapott az osztrák hotVolleys Wien együttesétől a férfi CEV Kupa első fordulójának visszavágóján, így kiesett a sorozatból. A meccs fotógalériája ide kattintva megtekinthető! Az alföldiek a Challenge Kupa harmadik körében folytatják nemzetközi szereplésüket, méghozzá a szibériai Nyenyecföld csapata, a Fakel Novij Urengoj ellen.

Csala Bernát nyitásával, és egy rossz osztrák ütés nyomán a hazaiak pontjával kezdődött a visszavágó. A bécsi első meccsen világossá vált, hogy egy nagyon szervezett, fizikálisan erős csapattal állnak szemben a kecskemétiek. A magyarok azonban remekül kezdtek, és Rapi Róbert ejtése után már 6:2-re vezettek. A két-hárompontos vezetés azonban nem bizonyult elegendőnek, hiszen a vendégek a játszma közepére magukra találtak, fokozatosan csökkentették hátrányukat, 14:14-nél egyenlítettek, sőt 15:15 után átvették a vezetést. Az alföldiek ekkor megtorpantak, és ez éppen elég volt az osztrákoknak, hogy a megszerzett előnyüket növelve megnyerjék az első szettet (18:25, 0:1).

Az előzőhöz hasonlóan a második játszma is kecskeméti ponttal kezdődött, ám ezúttal nem bizonyultak nagyvonalúnak a bécsiek, és már a szett elején magukhoz ragadták a vezetést. A hazaiaknak nem sikerült kilábalniuk az első szettbeli hullámvölgyből, és ezt a vendégek kíméletlenül megbüntették. A 2:5-nél megszerzett hárompontos előnyüket csak növelték, és bár időnként éledeztek a magyarok, kis túlzással az jelentette a legnagyobb örömöt, hogy 6:12-nél Tóth I Gábor is játékra jelentkezett. A kézsérüléséből most visszatérő feladó sem jelentett azonban gyógyírt az osztrákok ellen, akik simán nyerték a második játszmát is (14:25, 0:2).

A harmadik etap elején sem változtattak jó szokásukon a Kecskemét röplabdázói, és az első pontot követően 1:0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A forgatókönyv is hasonlóan alakult, mint a második periódus kezdetén, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy most 5:8-nál nem hagyták magukat lerázni, remek labdamenetek végén szereztek szép pontokat, és 13:14-nél az egyenlítésért is szerválhattak, de nem ekkor, hanem 15:15-nél egalizáltak. A meccs ezen szakaszában nyújtotta igazán azt a csapat, amit tud, és ekkor – ha csak rövid időre is – átvette a vezetést is, de a technikai szünet után már ismét a bécsieknek állt a zászló (16:17).

Az osztrákok, akik a szerencsével sem álltak hadilábon a találkozó során, egy-kétpontos előnnyel fordulhattak a célegyenesbe, de a hazaiak mindent megtettek, ami tőlük tellett. 22:24-ről ismét egyenlítettek, de a végére már nem maradt erő, 24:26-tal zárult a harmadik játszma, így az idegenbeli 3:1-et követően, hazai pályán 3:0-ra kapott ki a Kecskemét, és kiesett a CEV Kupából. AZ igazi baj azonban nem ez, hanem az, hogy a Challenge Kupa harmadik fordulójában a hazánktól több ezer kilométerre lévő Nyenyecföldre kell utaznia a magyar csapatnak, a Fakel Novij Urengoj elleni meccsre. Ez minden bizonnyal óriási anyagi áldozattal jár majd a kecskemétiek részéről.

Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője: – Nyilvánosan nem szoktam kritizálni a csapatomat, de ma kicsit csalódtam, mert sem a hozzáállással, sem a játékkal nem voltam elégedett. Nem szakmailag dőlt el a mai meccs, hanem valahol máshol. Az osztrákok idegesebben kezdtek, de támadásainkban fejetlenség volt, az ellenfél hibáiból tudtuk a legtöbb pontunkat szerezni. A Challenge Kupában folytathatjuk a nemzetközi küzdelmeket, de inkább a bajnokságban kell továbbra is jól szerepelni.

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló
1. mérkőzés:
hotVolleys Wien (osztrák) – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1 (19, –14, 16, 21)
Visszavágó: Kalo-Méh-Kecskeméti SE – hotVolleys Wien 0:3 (–18, –14, –24)
Továbbjutott: hotVolleys Wien (kettős győzelemmel, 6:1)

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda hotvolleys cev kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr162473279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása