Mint arra korábban már utaltunk, a duplafordulók nem kedveznek a nyíregyházi női röplabdacsapatoknak. A pénteki városi találkozón csak hazai siker születhetett (ugyebár az NRK nyert), vasárnap mindkét szabolcsi együttes kikapott, a kettős meccsek átka újfent utolérte őket.

Pedig az NRK nagy esélyt szalasztott el, békéscsabai győzelmével tovább szilárdíthatta volna helyét a legjobb négy között a tabellán. A terv füstbe ment, 3:1-re a viharsarkiak nyertek, ettől függetlenül tragédia nem történt, sőt a kilátások nem rosszak nyírségi szempontból.

„Az eredményeket utólag ismerve valóban nagy lehetőséget szalasztottunk el Békéscsabán – kommentálta a fejleményeket Kőhalmi Richárd, az NRK-Nyíregyháza edzője. – A vereséggel megnehezítettük a saját sorsunkat, kapaszkodnunk kell a folytatásban. A bosszantó az, hogy minden elvesztett szettben megvolt a sansz a győzelemre, a kritikus helyzetekben azonban megremegtek a kezek, olyan játékosok rontottak, akiktől ez némileg meglepő. Most már nincs értelme keseregni, jobb előretekinteni: az alapszakaszból hátralévő négy meccsből jó esetben egy, rosszabb esetén legalább kettőt meg kell nyerni a négy közé jutás érdekében!”

Mindeközben a Nyíregyházi Főiskola SE a városi összecsapást követően a Vasassal játszott, de ezúttal sem tudta borítani a papírformát. A szabolcsiak a harmadik szettben megdolgoztatták fővárosi riválisukat, ezzel együtt nem úszták meg vereség nélkül a találkozót (0:3). Mindazonáltal Kolozsi Jánosnak az összecsapást követően elsütött mondata jelzésértékű. A tréner arról beszélt, hogy a profik (mármint az óbudaiak) leckét adtak az amatőröknek...

„Nem véletlenül nyilatkoztam azt, amit – fogalmazott Kolozsi mester. – Tény, sok negatív körülmény hátráltat minket, ráadásul balszerencsések is vagyunk, így azonban akkor sem szabad elbukni egy szettet, mint ahogy azt mi tettük a Vasas ellen. Hét pontot szereztünk az első játszmában, ennél egyértelműen több kell! Az is igaz, egy profi csapat találkozott egy amatőrrel, ezt nem szégyen bevallani. Nem vagyok csalódott, úgy mondanám, kissé keserű érzések kavarognak bennem, a sok vereség ugyanis nem marad hatástalan, viszont letudtuk az úgynevezett kötelező feladatokat, decemberben három olyan mérkőzés következik, amelyen megalapozhatjuk a tavaszunkat.”

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr872466969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása