A Békéscsabai RSE a közelmúltbeli idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzte az NRK-Nyíregyházát a női Extraliga alapszakaszában. A viharsarkiak az alapszakasz tízedik fordulójában 3:1-re nyertek a szabolcsiak ellen.

A kezdeti tapogatózó játék után egypontos előnnyel érkezett az első technikaihoz a Békéscsaba, majd egyre összeszedettebb lett a játéka, és fokozatosan elhúzott ellenfelétől. Jó volt a védekezés, és a támadások is hatékonynak bizonyultak. Kőhalmi Richárd edző 10:7-nél kikérte első idejét, de ez sem segített a nyíregyháziakon, akiknél hiába játszott a honi röplabdasport egyik legjobb játékosa, Erdősné Balogh Erika, és a kosaras-termetű Katona Brigitta, akik ebben az időszakban nem voltak húzóerők, és társaikat sem tudták lendületbe hozni. Aztán hirtelen minden megváltozott, a csabaiak védekezése gyengére változott, és a hétpontos előny a játékrész finisében egyre olvadt. Ám még egyszer feltámadtak, éppen a legjobbkor és Pallag Ágnes vezérletével behúzták az első szettet.

A második játékrészben mintha elvesztették volna a fonalat a hazaiak. Nagyon gyengén védekeztek, számtalan labdát túlütöttek a vonalon, ráadásul Jezerniczki Tímea megsérült, és a fiatal Czina Kata állt a helyére, aki jól helytállt a meccs további részében. Erdősné és Katona ettől kezdve ellenállhatatlan volt. Nagy Attila edző időkérése csak annyit segített a csapaton, hogy a hétpontos nyíregyházi előny nem növekedett tovább, igaz, felzárkózni sem tudtak a hazaiak, ugyanis a játékuk alig változott.

A harmadik szett nem kezdődött rosszul a csabaiak szempontjából, ám közel sem voltak olyan lendületben, mint az első játékrészben. Az első technikaihoz minimális előnnyel érkeztek, de aztán ismét felülkerekedett a rutin. A hazaiak mestere számtalan cserével próbálta frissíteni csapatát. A hibák ritkultak, Pallag látványos ütései pedig színt vittek a csabaiak játékába. Lehet, hogy ez segített a többieken, mert a második technikaihoz ismét előnnyel érkeztek a házigazdák. Aztán Bozóné Bakos Rita is elkezdte gyártani a pontokat demoralizálva a nyíregyháziakat, akik elvesztették a fonalat és a finisben könnyen megadták magukat.

Szoros csatákkal kezdődött a negyedik szett, mindkét oldalon voltak szép megoldások és hibák. Az első technikai szünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ismét megrázták magukat a csabai lányok, hatpontos előnyre tettek szert, hogy utána megnehezítsék saját dolgukat. De azért még három pont előnyük megmaradt a szett kétharmadára. Ezután araszolgatott fölfelé a Nyíregyháza, sokszor a hazaiak hibáiból gyűjtögették pontjaikat. 18:18-nál utolérték a pályaválasztót, sőt fordítottak is. Hallatlanul izgalmasan alakult a végjáték, 24:24 után felváltva vezettek a csapatok. Mindkét együttes kezében ott volt a játszmagyőzelem lehetősége, ami végül a nagyobb lelkesedéssel és akarással játszó házigazdáknak sikerült, miután 27:28-ról csupaszív játékkal zsinórban háromszor szereztek pontot. Ezzel ismét bravúrt vittek véghez, hiszen másodszor is legyőzték a Nyíregyházát.

Extraliga, nők, alapszakasz, 10. forduló

Békéscsabai RSE – NRK-Nyíregyháza 3:1 (21, –17, 20, 28)
Békéscsaba, 200 néző. Játékvezetők: Pőcze, Hóbor
Békéscsaba: Jenei 2, Molcsányi R. 12, Jezerniczki 4, Fésüs E. 6, Soós N. 22, Pallag 16. Csere: Bucsi (liberó), Bozóné 8, Czina 1, Kerepeczki, Horváth V. Edző: Nagy Attila
Nyíregyháza: Sitku, Bodnár N. 8, Katona B. 14, Ilyés 4, Erdősné 9, Kapuvári 16. Csere: Petróczi (liberó), Erdős Zs., Pető 1. Edző: Kőhalmi Richárd

Jók: Fésüs E., Soós N., Bucsi, illetve Erdősné, Kapuvári

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:2, 4:2, 5:6, 12:7, 15:8, 22:21. 2. játszma: 2:0, 2:4, 5:6, 6:13, 11:19. 3. játszma: 5:5, 8:6, 8:10, 16:15, 21:17. 4. játszma: 2:4, 8:7, 14:8, 14:12, 17:16, 18:19, 20:19, 24:20, 24:25

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Adósok vagyunk még a jó játékkal, de ez a győzelem feledteti ezt. Mindkét csapat mérsékelten teljesített, de nagy küzdelem folyt a pályán, amit a nézők alighanem díjazhattak.
Kőhalmi Richárd: – Hullámzó teljesítményt nyújtott az együttes, amely különösen a negyedik szettben volt kitapintható. Az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a győzelmet.

(forrás: brse.hu)

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr532464343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása