A Vegyész RC-Kazinbaricka hazai pályán 3:0-ra nyert a HPQ-Szegedi RSE ellen a férfi Extraliga alapszakaszának hetedik fordulójában. Ez a találkozó volt a borsodi ütőjátékos, Szalai Szabolcs búcsúmeccse, hiszen Katarba igazol.

A Szegednek ezúttal Csíkos Gábort, Csányi Dánielt és Nacsa Gábort is nélkülöznie kellett. A Vegyész az első szettben mindig megrázta magát, amikor szorosabbra fordult volna az állás (10:9, 14:13). Miként azt Dudás András edző a hétfőn Katarba utazó Szalai Szabolcsot nem kezdette, a kiváló ütő a ,sarokban melegített, várva arra, hogy mestere esetleg ad neki néhány búcsú percet Vegyész-mezben.

A második felvonás elején tömeges cserét hajtott végre a hazaiak szakvezetője, érkezett Toronyai, Csizmadia és Dudás is a parkettre a borsodiaknál. Amikor 8:6-nál Kovács II Zoltán elementáris erővel bombázott az ellenfél térfelére, azt lehetett gondolni, hogy ez a játszma sem lesz szorosabb az elsőnél, de Kazincbarcika a folytatásban sokszor szétszórt és dekoncentrált volt, a csongrádiak folyamatosan ott loholtak a hazaiak nyakán (8:8, 16:16, 20:20). A Szeged megérezte, hogy egy részsikert elérhet, így hallatlan izgalmak közepette zajlott a szett hajrája. Egymás után cseréltek nyitásjogot a felek, amelyek egyike sem tudott kétpontos különbséget összehozni. Már a harminc pontot is túllépte mindkét együttes, amikor a borsodiak lezárták a szettet.

A harmadik játszmában 8:7-ig tudott olyan ellenállást kifejteni a Szeged, amellyel képes volt partiban maradni, ezt követően azonban stabil és eredményes röplabdát produkált a Vegyész. Lehóczky László kiválóan szervált. 18:12-nél Dudás András elérkezettnek látta a pillanatot arra, hogy beküldje Szalai Szabolcsot, akit nyilván kerestek a társak, így gyűjtött két pontot a rövid idő alatt. Miként az utolsó csere, Germuska is behúzott egyet, ami azt jelentette, hogy ez a mérkőzés megfelelt annak a tervnek, hogy a Vegyész gyakorolja a Szalai nélküli taktikákat, és egy újabb győzelemmel felvértezve várja a soron következő meccseket. A kazincbarcikai közösség összetartozását jelzi, hogy a társak a pályán körbeállták az Ázsiában próbálkozó Szalai Szabolcsot, ajándékként kicsit megbúbolták, szép pillanat volt...

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 7. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (20, 33, 13)
Kazincbarcika, 250 néző. játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Kazincbarcika: Lehóczky L., Juhász, Gulyás, Lehóczky G., Lónárt, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Dudás, Csizmadia, Toronyai, Szalai, Germuska. Edző: Dudás András
Szeged: Bitó, Babanyecz, Filius, Torma, Makhult, Bondor. Csere: Csányi R. (liberó), Posztós, Gyuris. Edző: Mészáros Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András: – Az ezer sebből vérző Szeged ellen rendkívül változatosan játszottunk. A cserék közül többen hiányérzetet keltettek bennem. Sok sikert kívánunk Szalai Szabolcsnak, várjuk vissza.
Mészáros Péter: – Jó utat kívánok Szalai Szabolcsnak, a Vegyésznek pedig gratulálok. Kényszerhelyzetünkből fakadóan ebben az összeállításban még sohasem szerepeltünk. Voltak ugyan nagyszerű dolgaink, de sajnos csak a második szettet tudtuk igazán szorossá tenni. Nem tudom elmarasztalni a társaságot, foghíjasságunk ellenére majdnem kihozták a meccsből a maximumot.

(forrás: boon.hu)

Címkék: szeged röplabda kazincbarcika vegyész extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182449302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása