Tovább tart a Dági KSE nagyszerű sorozata a férfi NB I-ben! A csapat továbbra is veretlenül listavezető, az alapszakasz hetedik fordulójában a Sümegi RE otthonában győzött a vártnál is simábban (3:0).

Jól indult a mérkőzés a hazai csapat számára (4:0), így a Dágnak hamar időt kellett kérnie. Ez meg is hozta a számukra várt hatást, hiszen az első technikai időnél már ők vezettek. Ezután a sümegiek sorra rontották el a nyitásokat, és a fogadással is baj volt, a vártnál könnyedébben húzta be az első szettet a listavezető.

A második szettben ott folytatódott minden, ahol az előző véget ért, így egyre jobban elhúzott a vendégcsapat a Sümegtől, amelyben csak Koós Krisztián lendületes támadójátéka tartotta ekkor a lelket. A harmadik szett előtt hatalmas fogadkozással próbálták magukat hergelni a hazaiak, de a pályára lépés után ez a lendület érthetetlenül megtört. A játék minden elemében riválisa fölé nőtt a Dág, a sümegiek egyre hitehagyottabban játszottak, mintha kényszerből lennének a pályán. Némi felüdülést hozott a fiatal Soós beállítása, de ő sem tudott a játék kialakult képén változtatni.

Rédei János, a Sümeg elnöke: – A hét közbeni, Csepel elleni kupameccsen történtek nem múltak el nyomtalanul. Szétesett a csapategység, mentalitásbeli problémákat is vélek felfedezni, ami azért érthetetlen, mert mi itt mind a röplabda szeretetéért játszunk. Nagyjából sejtem, mi a probléma, egy hetünk van rá, hogy változtassunk, hiszen jövő hétvégén kettősforduló lesz, pénteken a Csepelt fogadjuk, vasárnap Szolnokra látogatunk.

NB I, férfiak, alapszakasz, 7. forduló

Sümegi RE – Dági KSE 0:3 (–21, –20, –19)
Sümeg, 150 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, László É.
Sümeg: Markó, Koós, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Horváth Cs. (liberó), Gerencsér, Soós, Biró, Erdei. Edző: Petre Antonio
Dág: Oszuska G., Szauter P., Jánossy, Pollák, Oszuska II Z., Horváth G. Csere: Bársony (liberó). Edző: Oszuska I Zoltán

Junior: Sümeg – Dág 2:3 (–22, 22, 17, –24, –13)
Jól kezdett a vendégcsapat, de a második és a harmadik szettben mutatott játékával a Sümeg megfordította az eredményt. Innentől kezdve hatalmas küzdelem zajlott a pályán, hiszen az első helyezés volt mindkét nagyon jól felkészített csapat számára a cél, végül a vendégek örülhettek, győzelmükkel a tabella élére álltak.

Címkék: röplabda sümeg dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282432128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása