Sima volt, gyorsan véget ért

 2010.11.05. 21:02

A címvédő BSE-FCSM a vártnál is simábban nyert (3:0) hazai pályán a Békéscsabai RSE ellen a női Extraliga alapszakaszának hatodik fordulójában. A meccs 16 órakor kezdődött, és 57 perc után már véget is ért.

A békéscsabaiak nagy lendülettel kezdték a találkozót. A budapesti közönség okos, taktikus nyitásokat láthatott, amellyel a vendégek az ellenfelüket is meglepték. Az első technikai pihenőre négypontos csabai vezetéssel vonulhattak a csapatok. Ekkor Sándor Renáta érkezett nyitni a BSE oldalán, akinek szervái vagy nagy fejtörést okoztak, vagy ha hosszúnak bizonyultak volna, a békéscsabaiak segítették azzal, hogy beleértek. Lendületét Soós Nikolett hatalmas bombája törte meg, de ekkora már 12:9 volt a BSE javára. Ha a fogadások pontosak voltak, akkor a támadásokból nem születtek pontok és fordítva. A hazai csapat menetelését csak egy-egy Soós-ütés szakította meg. A viharsarkiak ismét bemutatták azt a bravúrt, hogy egy szakaszában a szettnek képtelenek voltak pontot szerezni, a BSE 21:4-re nyerte az első technikai idő utáni szakaszt, így nem is lehetett más a vége, mint sima BSE-győzelem (25:12).

Szép Pallag Ágnes-ütésre, hasonlóan szép Sándor Renáta-ejtés volt a válasz a második szett elején. Ezek után jó kis adok-kapokra volt kilátás. Ütés erről, ütés arról, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első pihenőre a hazai csapatnak sikerült kétpontos előnyt összeszednie, de ez az előny sem tarthatott sokáig, mert a vendégek hatékony támadásokkal ledolgozták a különbséget (13:13). Ekkor ismételten megtorpant a látogató. Nagy Attila edző 17:14-nél és 19:15-nél is kénytelen volt időt kérni. De ez sem segített. Megtört a lendület, elveszett a koncentráció. A BSE behúzta ezt a szettet is 25:15-ös eredménnyel, úgy, hogy 12:2-vel zárta a szett végét (2:0).

Nagy Attila edző megkavarta kezdőcsapatát, Horváth Vivien, Bozóné Bakos Rita, Kerepeczki Márta és Czina Kata is pályára lépett a harmadik szett elején. Ezzel sem sikerült megtörnie az ellenfél lendületét. Az játékot ezúttal sem a Békéscsaba uralta. A BSE semmi extrát nem csinált, csupán játszotta letisztult játékát, a csabaiak pedig ehhez asszisztáltak. Egy-egy pontot leszámítva végig a BSE akarata érvényesült, így ezt az etapot is simán, 25:12-re megnyerték, s ezzel a mérkőzést is 3:0 arányban.

Extraliga, nők, alapszakasz, 6. forduló

BSE-FCSM – Békéscsabai RSE 3:0 (12, 15, 12)
Városmajor, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Hóbor
BSE: Tóthné 9, Horváth A. 9, Sándor R. 22, Hackl 5, Gudmann 1, Kötél D. 4. Csere: Tóth A. (liberó), Kiss V. Edző: Hollósy László
Békéscsaba: Jenei, Molcsányi R. 2, Jezerniczki 4, Fésüs E. 1, Soós N. 10, Pallag 3. Csere: Bucsi (liberó), Horváth V. 1, Czina, Bozóné 2, Kerepeczki. Edző: Nagy Attila

Jók: Tóthné, Sándor R.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:2, 4:8, 12:9, 14:10. 2. játszma: 6:6, 9:7, 12:10, 13:13, 17:14. 3. játszma: 2:1, 4:5, 8:5, 11:7, 16:8, 18:10, 20:11

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Hollósy László: – A vártnál könnyebben nyertünk, ami annak is köszönhető, hogy most kulturáltan és fegyelmezetten játszottunk.
Nagy Attila: – A színvonalnál csak a hozzáállásunk és a lelkesedésünk volt alacsonyabb. El kell gondolkodnunk az idei célkitűzéseinken, mert egy-két játékos teljesítménye és hozzáállása nem üti meg az elvárható szintet.

(forrás: brse.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda bse extraliga brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92426659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása