A Debreceni EAC az idegenbeli 3:2-es vereség után hazai pályán 3:1-re nyert a Nyíregyházi FRK ellen a férfi Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján, így továbbjutott a második körbe, ahol az NB II-es Doroggal találkozik. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A találkozó első és második játszmáját tulajdonképpen simán nyerte a DEAC. Nagyon úgy tűnt, hogy egy nyugalmas 3:0-val le is tudják a meccset a hazaiak, ám a harmadik játszmában az utolsó esélyt megragadó szabolcsiak összekapták magukat, a hajdúságiak pedig többször is olyan hibákat vétettek (rossz nyitás vagy rossz állásrend), amelyek megadták a sanszot ellenfelüknek a felzárkózásra. Élt is a lehetőséggel a Nyíregyháza, a negyedik szettben azonban már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából a Debrecen. Igaz, ekkor is tapadtak a látogatók, de bizony náluk is előjöttek a buta hibák, ezért a javuló játékot mutató DEAC a maga kedve szerint zárta le a párharcot.

Fodor Antal, a Debrecen edzője: – Eléggé fáradtnak tűntek a srácok ma. Ha a juniormeccseket is nézzük, tényleg nagyon sokat voltak pályán a keretből többen is, és ez meglátszott a mai teljesítményünkön. Azért a fő célunkat elértük, vagyis nyertünk, továbbjutottunk a kupában. Örülök, hogy túl vagyunk rajta.

A Magyar Kupa következő fordulójában az NB II-es Dorog otthonában játszanak a debreceniek. Aki nyer, az jut tovább, nem lesz visszavágó. Az ezt követő körben a bajnoki és kupa címvédő Kaposvár lesz az ellenfél. Az NB I-ben legközelebb november 7-én 18 órától játszik a DEAC, ellenfele hazai pályán a Szolnok lesz.

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló, visszavágó
Debreceni EAC – Nyíregyházi FRK 3:1 (22, 19, –20, 22)

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló
Kiskunlacháza – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (–15, –21, –22)

Továbbjutott: Debreceni EAC és Vegyész RC-Kazincbarcika

(forrás: sport.unideb.hu)

Címkék: debrecen nyíregyháza röplabda magyar kupa deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62422698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása