A két és fél hónapos felkészülés meghozta gyümölcsét az egri Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI fiú röplabdázói számára a hétvégére időzített nyitófordulóban. Az NB II juniorbajnokság tavalyi bronzérmese Kunhegyesen vendégszerepelt, ahol a tavalyi bajnok házigazdák mellett Gyöngyös csapatával kellett megküzdenie.

Vincze Tamás edző tanítványai szépen kezdték a pontvadászatot. Először a házigazda Kunhegyes fiataljai ellen léptek pályára, és 3:1 arányban diadalmaskodtak. A lendület megmaradt a Gyöngyös ellen is. Nehéz kezdés után végül a megyei rangadót is 3:1-re hozta az Eger, amely Árvai Péter, Kovács Bence és Pető Levente személyében három újoncot is avatott.

NB II, férfiak, juniorbajnokság, 1. forduló, Kunhegyes

Kunhegyes ESE – Egri-Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI 1:3 (–16, –19, 18, –16)

Nem kezdődött jól a hazaiak számára a találkozó, hiszen néhánypontos vendégvezetésnél sérülés miatt kivált a kezdőfeladójuk, ami általában minden csapatnál érzékeny veszteséget jelent. Így is történt, az egri sportiskolások fölénye állandósult és gyorsan kétjátszmás előnyt eredményezett. Jól sikerültek a célul kitűzött, Pliska Roland által pontosan felépített gyorsabb támadások, Hetényi Gergely és Csengeri Gergő többször a hátsósorból volt eredményes. Mindez lehetőséget adott a hosszú kispaddal érkező egrieknek több felállás kipróbálására, ám a hazaiak élni tudtak a főként rutintalanságból adódó hibák kihasználásával (1:2). Az egrieknél ismét pályára került a kezdőhatos és végül magabiztosan hozta első találkozóját (1:3).

Egri-Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI – Gyöngyös RSE 3:1 (–24, 11, 16, 18)

A folytatás nagyon hasonlóan alakult, bár a csapatszerkezeti váltások miatt kissé nehezebben indult a gépezet. Leginkább az addig is stabilan játszó Trizna Bence távolléte hiányzott, így ha minimális különbséggel is, de a gyöngyösieké lett az első részsiker (0:1). Aztán ismét összeállt az addig is jól teljesítő leghatékonyabb egri egység és az előbb nélkülözött center vezérletével gyorsan egalizált. A láthatóan pontosabb játék ismét lehetővé tette a fiatalabbak szerephez jutását, akik aztán maradéktalanul éltek a lehetőséggel és végül további két szorosabb játszmában, de végül hozták a mérkőzést (3:1).

Vincze Tamás: – Nagyon örülünk a sikernek. Csapatom még mindig fiatalnak számít, de úgy tűnik, fizikálisan is kezdünk felnőni feladatainkhoz. Bízom a hasonló folyatásban, egyúttal gratulálok a fiúknak.

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr502420434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása