Bejött a tippünk, bár nem kellett hozzá nagy tudomány: a TEVA-Gödöllői RC hazai pályán 3:0-ra a Nyíregyházi Főiskola SE ellen a női Extraliga alapszakaszának ötödik fordulójában. A szabolcsiak továbbra is nyeretlenek az élvonalban.

Bár a Nyíregyháza kicsit meglepte a hazaiakat (2:4), kiegyenlített játék mellett a gödöllőiek mehettek előnnyel az első kötelező pihenőre  (8:6). Tóth Luca erős szervái is segítették a hazaiakat, akik elléptek riválisuktól (13:6). Tartotta előnyét a Gödöllő (16:9), majd néhány jó szabolcsi sánc következett. A hazaiak is bemutatta egy-két sikeres blokkot és eredményes támadást (21:13). Rontott gödöllői nyitásfogadások után a vendégeknek sikerül egy kicsit közelebb kerülniük, de a hazaiak magabiztosan nyerték a szettet (25:19, 1:0).

A Nyíregyháza rontásait kihasználva jelentős előnnyel mehettek az első technikaira a gödöllőiek a második periódus elején (8:2). A visszatérést követen többet hibázott a házigazda, de előnyét sikerült megtartania (13:7), sőt helyenként tetszetős játékkal tovább növelnie (18:10). Két csere is belefért, Deme Gábor edző Berze Zsófiát és Kriegel Zsófiát küldte pályára (21:12). A cserék némileg bizonytalanná tették a hazaiak játékát, de egy nyitásrontás-párbaj után könnyedén meneteltek a szett végéig (25:18, 2:0).

Közepes színvonalú játék jellemezte a harmadik rész elején, a nyíregyháziak nyitásrontásainak köszönhetően a Gödöllő mehettünk előnnyel az első technikaira (8:5). Kriegel Orsolya is beállt, együttese egy kicsit rákapcsolt, és pillanatok alatt ellépett 11:5-re. Ebben a felállásban még nem játszott a Gödöllő, ez meg is látszott a játékon, így lassanként közelebb került riválisához a Nyíregyháza (16:14). A továbbiakban is kiegyenlített volt a játék, szép támadásokat vezetett a hazai csapat, de több hibát is vétett, ez megkönnyítette a szabolcsi együttes felzárkózását (21:20,). Deme Gábor időt kért, és sikerült felráznia a lányokat, akik újra elléptek (24:21). Háfra Dominika lépett pályára Széles Petra helyett. Két rontott gödöllői fogadás borzolta a kedélyeket (24:23), majd Németh Zsuzsanna ütése zárta le a meccset (25:23, 3:0).

Extraliga, nők, alapszakasz, 5. forduló

TEVA-Gödöllői RC – Nyíregyházi Főiskola SE 3:0 (19, 18, 23)
Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Szél
Gödöllő: Tóth L. 6, Szakmáry 17, Németh Zs. 12, Bajáriné 9, Merkószki 8, Széles 8. Csere: Lékó (liberó), Borlai, Berze, Kriegel O. 2, Kriegel Zs. 4, Háfra D. Edző: Deme Gábor
Nyíregyháza: Sipos Z. 5, Akimova 2, Roma 5, Szikszai 11, Lévai 1, Botos 9. Csere: Szalai (liberó), Sipos T. 8, Kovács Zs., Petró, Tóth D. 1, Homoki, Savic 2. Edző: Kolozsi János

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – Évtizedek óta jó barátságban vagyok a nyíregyházi stábbal, számomra nagyon szimpatikus, amit csinálnak.
Kolozsi János: – Sajnálom az elszalasztott lehetőséget a harmadik szettben, mert nagy hátrányból sikerült felállnunk. Sajnálom a sok nyitásrontást, kevesebb saját hibával kell játszanunk.

MÁV Előre SC – Vasas Duna Autó Óbuda 2:3 (–19, 20, 22, –18, –6)

(forrás: grcvolley.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda gödöllő főiskola extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182411281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása