Második mérkőzésén második 3:2-es vereségét szenvedte el a Honvéd Zrínyi SE a női NB II Keleti-csoportjában. A HZSE az alapszakasz harmadik fordulójában a TFSE-KRA otthonában kapott ki öt játszmában. A meccs fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

A 92 perc tiszta játékidőt hozó mérkőzés első játszmájában a vendégcsapat nem találta ellenszerét a házigazdák veszélyes szerváinak és ponterős ütéseinek. A cserék és a két időkérés sem segített a Honvédon, amely megalázó különbségű, 25:12-es vereséget szenvedett.

A második szettre a vesztes csapat szerkezetét átalakítva a második sor centere lett Leirer Adrienn, míg ugyanennek a sornak az első ütője Nagy Csenge. Más lett a csapat szerkezete, más lett a játék képe is. A Zrínyi 23 perces nagy csatában, ténylegesen fej-fej melletti küzdelemben 24:23-nál játszmalabdához jutott, de nem tudott élni a győzelem, illetve a játszmaarány kiegyenlítésének lehetőségével. A TF nyert 26:24-re (2:0).

A harmadik szettre újabb változtatást hajtott végre Kovács István, a Honvéd edzője. A gyengébb teljesítményt nyújtó második sorba vitte az első sor centerét, László Zsófiát, helyére pedig beállította a héten betegséggel küszködő Juhos Rozáliát. Ebben a játékrészben a Zrínyi helyenként kifejezetten jó és színvonalas játékkal, a végjátékban jobban koncentrálva megérdemelt 25:20-as győzelmet aratott, és a játszmaarányt 2:1-re szépítette.

A negyedik szettben a vendégek úgy játszottak, mintha évek óta ebben az összeállításban szerepeltek volna. Egymásért küzdve, hajtva, szép blokkokat, pontos mezőnymunkát követő támadásokat produkálva, a szett elejétől növelték előnyüket, és a 19. percben megérdemelt 25:17-es győzelmet arattak, ezzel 2:2-re kiegyenlítették a szettarányt.

Az ötödik szettben a házigazdáknál Naszvadi helyén Enghy kezdett. A szett elején még élt a remény, hogy a Zrínyi folytatni tudja jó és ponterős játékát. A folytatásban a házigazdák meggyőzőbb, egységesebb csapatmunkát mutattak be. A TF liberója, Bánlaki többször fogott nagy ütést, a látogatók ütőjátékosai ezt követően megremegtek, elbizonytalanodtak, a mezőnymunka is szétesett, pontatlanná vált. Ennek eredményeként a lelkes TFSE-KRA megállíthatatlanul haladt a szett és meccs megnyerése. Ez a 21. percben be is következett. Nyert 15:8-ra, és ezzel 3:2-re a TF.

A Honvéd az első és az ötödik játszmát leszámítva méltó ellenfele volt a TF-nek. Ki tudja, mi lett volna az eredmény, ha jobb koncentrációval a második játszmában a Zrínyi értékesíti a szett-labdát, és 1:1-ről folytatódott volna a meccs... Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Honvéd, de mindkét eddigi ellenfele jelenleg előrébb tart a csapatépítésben. A Zrínyiben a fiatal tehetségeknek még nincs meg az igazi szerepkörük, nincs meg az összeszokottság, a magabiztosság, az önbizalom.

A Honvéd Zrínyi a következő bajnoki mérkőzését november 7-én, vasárnap 11 órától játssza Békásmegyeren a Kecskemét ellen.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 3. forduló

TFSE-KRA – Honvéd Zrínyi SE 3:2 (12, 24, –20, –17, 8)
TF, 50 néző. Játékvezetők: Vígh, Harsági
TFSE-KRA: Sákovics V., Tóth Zs., Széles R., Jáka Sz., Naszvadi, Fritz. Csere: Bánlaki (liberó), Rósa, Enghy. Edző: Foki Róbert
Zrínyi: Szentgróti, Paholcsek, László Zs., Váradi, Kiss V., Nagy Cs. Csere: Ehmann (liberó), Domonyi, Leirer, Lakatos D., Sipos, Juhos. Edző: Kovács István

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: röplabda zrínyi honvéd

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr392411970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása