Beindul az igazi nagyüzem a női Extraligás csapatok számára, hiszen az elkövetkező hetekben rengeteg bajnoki- és Magyar Kupa találkozó vár az együttesekre – kezdésnek itt a hétvégi, sorrendben már ötödik bajnoki forduló. Beharangozó!

NRK-NYÍREGYHÁZA – BSE-FCSM
(október 29., péntek, 16.30 óra)

Bár a szezon előtt nem úgy tűnt, végül mégiscsak rangadó lesz idén is a bajnoki címvédő, jelenleg veretlenül listavezető BSE nyíregyházi vendégjátéka. Igaz persze, hogy a tabellán jelenleg második NRK – ellentétben a fővárosiakkal – a legjobb három közül még senkivel nem találkozott, ám így is megsüvegelendő, amit Kőhalmi Richárd edző tanítványai műveltek idáig. A BSE elleni találkozó remek erőfelmérő lesz, amelyen megláthatják, hol is tartanak valójában. A szabolcsiak kedden, ha nem is jó játékkal, de magabiztosan, 3:0-ra győzték le az Újpestet a Megyeri úton, így önbizalommal telve várhatják a péntek délutáni újabb találkozót. A BSE, amely az elmúlt fordulókban mindkét nagy riválisát (Vasas, Gödöllő) két vállra fektette, szintén magabiztosan várhatja a találkozót, és Hollósy László csapatának nem is lehet más célja, mint az újabb két bajnoki pont begyűjtése. A városmajoriaknak jól ment az utóbbi években Nyíregyházán, de az szinte biztosra vehető, hogy könnyű dolguk most sem lesz.

„Tény, hogy az idáig hibátlan BSE ennek a meccsnek a favoritja, persze, legutóbb Újpesten sem mi számítottunk esélyesnek – elmélkedett Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Ugyanakkor soros ellenfelünk valóban más kategóriát képvisel, jár nekik a tisztelet, de a pályán mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Célunk nem változott, azt a teljesítményt és hozzáállást kívánjuk felmutatni, ami sikerre vezetett kedden, a budapesti találkozón. Ígérgetni nem akarok, arra törekszünk, hogy minél szorosabb mérkőzésre kényszerítsük a vendégeket. Nyilvánvaló, ha Sándor Renátát, a BSE kulcsjátékosát tartani tudjuk, reményünk lehet egy küzdelmes mérkőzésre.”

Tippjeink
Kovács Gábor:
2:3
Rodics Dániel: 1:3

BÉKÉSCSABAI RSE – ÚJPESTI TE
(október 30., szombat, 17 óra)

Két, ellentétes előjelekkel készülő csapat találkozik Békéscsabán: míg a nemrég edzőváltáson átesett Újpest kedden egészen gyenge játékkal otthon kapott ki az NRK-tól, addig a viharsarkiak a legutóbbi két bajnokijukat és egy kuoameccsüket megnyerték! Az esélyek így inkább a hazaiak mellett szólnak, akiknek háza tájáról jó hír, hogy a még szeptemberben megsérült Pallag Ágnesre már minden bizonnyal teljes értékű játékosként számíthat edzője, Nagy Attila. A vendégeknek száz százalékos formajavulásra lenne szükségük ahhoz, hogy idegenben tudjanak meccset nyerni a hazai pályán rendkívül kellemetlen ellenfélnek számító Békéscsaba otthonában, ám ne feledjük, a fővárosiak eddigi egyetlen idei győzelmüket vendégként, az otthon szintén veszélyes MÁV Előre csarnokában aratták. Most sem lesz egyszerű dolguk, de az UTE-nak minden pontra szüksége lenne ahhoz, hogy a középszakaszban a felsőházban folytathassa szereplését.

Tippjeink
Kovács Gábor:
3:1
Rodics Dániel: 3:1

MÁV ELŐRE PRO-PÁTRIA ELECTRONICS SC – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(október 30., szombat, 18 óra)

Egy újabb vidék-főváros összecsapás (érdekes, hogy a három fővárosi csapat egyike sem játszik Budapesten ebben a fordulóban), amelyen a vendégek az esélyesebbek. A Vasas a legutóbbi fordulóban a Gödöllő legyőzésével korrigálta a BSE elleni vereséget, így a két rangadójából egyet legalább megnyert. Jókay Zoltán bajnoki címre törő lányainak kötelező lenne a siker a Fehérvár otthonában, ám ne feledjük, az óbudaiak tavaly Dömsödön kikaptak attól a juniorválogatottól, amelyet akkor javarészt a MÁV játékosai alkottak – ez mindenképpen intő jel kell, hogy legyen Takács Zsófiáéknak. A másik oldalon a MÁV túl van egy kellemetlen Magyar Kupa-búcsún (Fésüs Irén lányait az NB I-es Újbuda kettős győzelemmel ütötte el a továbbjutástól), ám az azokon a találkozókon nem játszó Tálas Zsuzsanna és Papp Dóra ezúttal már bevethető lesz, ami mindenképpen erősítés a fehérváriaknak. Bár a Vasas a meccs esélyese, itt is azt lehet mondani, amit a BSE esetében elmondtunk – az biztosra vehető, hogy egyszerű dolguk nem lesz a fővárosiaknak.

Tippjeink
Kovács Gábor:
1:3
Rodics Dániel: 1:3

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(október 30., szombat, 18 óra)

A forduló legegyértelműbbnek tűnő találkozóját Gödöllőn rendezik, ahol a hazaiak a Nyíregyházi Főiskolát látják vendégül. A szabolcsiak még nyeretlenek a szezonban, és nehéz elképzelni, hogy pont a bajnoki címre pályázó Gödöllő otthonában szerzik meg első győzelmüket. Igaz ez még akkor is, ha a Gödöllő eddig a vártnál talán kevesebb pontot gyűjtött, hiszen két győzelme mellett a Vasas és a BSE elleni rangadóit elvesztette, így lépéshátrányba került riválisaival szemben. A hazaiaknak tehát égető szükségük van a két bajnoki pontra, és egy önbizalom-növelő sikerre, amely lökést adhat nekik a továbbiakra.

Tippjeink
Kovács Gábor:
3:0
Rodics Dániel: 3:0

Címkék: máv székesfehérvár nyíregyháza beharangozó békéscsaba röplabda ute fehérvár újpest gödöllő főiskola vasas előre bse extraliga nyíregyházi főiskola brse női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr542405099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása