Nem hagyta a második mérkőzésre a döntést a Békéscsabai RSE a női Magyar Kupa első fordulójában. A viharsarkiak simán nyertek 3:0-ra az NB I-es Eger otthonában a párharc első találkozóján.

Molcsányi Rita betegsége miatt nem tudott a csapattal tartani, és a kezdéskor a sérült Pallag Ágnes is még csak a cserezónából figyelhette társait. A két kezdőjátékosukat nélkülöző békéscsabaiak fokozatosan lendültek játékba, és Horváth Vivien négy pontjának köszönhetően az első pihenőre 8:4-es vezetéssel vonulhattak. A játék nem volt gördülékeny, gyakran a nyitások máris a labdamenet végét jelentették, mert ebben az időszakban az egri lányok nem tudták kezelni az Extraligában szereplő ellenfelük szerváit. Ennek köszönhetően a szett 25:18-as vendéggyőzelemmel végződött.

A második etap elején a csabai különítmény elhatározta, hogy tudatosítja ellenfelében, gyorsan dűlőre akarja vinni a dolgot. Előbb Fésüs Erzsébet, majd Jenei Andrea mutatott be hatásos nyitássorozatot. A szervákat leszámítva a gépezet még mindig nem működött tökéletesen, az álmosan csordogáló mérkőzésen kevés izgalom hozhatta lázba a közönséget. Ez látszódott abból is, hogy Nagy Attila 15:9-es vezetésnél már a második idejét is kénytelen volt kikérni. Használt a fejmosás, mert innen hét csabai pontra csak két egri érkezett válaszként. 22:11-es békéscsabai vezetésnél a junior Európa-bajnokságon szerzett sérüléséből felépülő Pallag érkezett a pályára, aki jó szerváival vétette magát észre. A szett végjátékában aztán egy kis figyelmetlenkedést követően Bozóné Bakos Rita hűtötte le az éledező egri reményeket (25:19, 2:0).

Az egriek látták, hogy lehet esélyük szorosabb mérkőzést játszani, nagy lelkesedéssel érkeztek a harmadik játszmára. 3:0, majd 7:4 volt az állás a javukra. Nagy Attila ekkor némi futóedzést helyezett kilátásba lányainak, és az edzői szigor, no meg Bozóné erőteljes felugrásos szervái meghozták a fordítást. Czina Kata és Várai Rita is a pályán volt már ekkor, és a két fiatal jó játékkal hívta fel magára a figyelmet. A vendégek gyorsan rendezték ezután soraikat és megfordították az állást, a második technikainál már 16:10-re vezettek. A Békéscsaba ebben a szettben már megcsillantotta igazi arcát, s a lányok szép végjátékkal 25:11-re megnyerték a szettet, s ezzel 3:0-ra a mérkőzést.

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, 1. mérkőzés

AVE-Agria RC Eger – Békéscsabai RSE 0:3 (–18, –19, –11)
Eger, 50 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Pőcze
Eger: Izsák 7, Dancs 6, Tóth R., Kolman 4, Imreh 6, Tóth E. 9. Csere: Répászki (liberó), Róth 3, Nemes, Kovács 1. Edző: Juhászné Tóth Mária
Békéscsaba: Jenei 6, Horváth V. 8, Jezerniczki 8, Bozóné 16, Fésüs E. 6, Soós N. 7. Csere: Bucsi (liberó), Czina 3, Kerepeczki, Várai, Pallag 5. Edző: Nagy Attila

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:3, 3:6, 5:10, 7:17, 10:21. 2. játszma: 2:5, 3:8, 7:14, 11:20. 3. játszma: 3:1, 7:4, 8:10, 9:13, 10:16

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Juhászné Tóth Mária: – Tartalékosan ennyire futotta. Úgy gondolom, az első és a második szett mutatta meg reálisan a két csapat közötti különbséget. A harmadik játszmáért haragszom, így nem lehet röplabdázni. A mérkőzésen végig látszódott az osztálykülönbség a csapatok között.
Nagy Attila: – Szimpatikusan játszottak a hazaiak, mi pedig, úgy gondolom, eldöntöttük a továbbjutás sorsát.

MÁV Előre SC – Újbuda TC 2:3

Férfiak: Csepel – Sümeg RE 3:1

(forrás: brse)

Címkék: eger békéscsaba agria röplabda magyar kupa brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr202387441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása