Csütörtökön az NRK-Nyíregyháza (3:1), vasárnap pedig a Nyíregyházi Főiskola SE (3:0) otthonában nyert a Békéscsabai RSE. A viharsarkiak a női Extraliga alapszakaszának negyedik fordulója után két győzelemmel és két vereséggel rendelkeznek.

Molcsányi Rita ejtésével vette kezdetét a mérkőzés. Szép támadásokkal és hatékony védekezéssel a csabai lányoknak sikerült több ponttal meglépniük ellenfelüktől. Már 8:4-re is vezettek, amikor a gépezet elkezdett akadozni. Több nyitást is elrontottak, és a támadások sem voltak kellően hatékonyak. A Főiskola SE a szett felére kiegyenlítette az állást, sőt a vezetést is átvette. Pontváltásokat követően 18:18-nál Horváth Vivien érkezett a pályára, akinek ászértékű nyitásaival ismét négy ponttal vezettek a látogatók, és 22:18 után már nem engedték ki a kezükből a szettet (22:25, 0:1).

A második etap éppen az előző ellentéteként indult. A nyíregyháziak szerezték meg a vezetést, Natalija Akimova öt jó nyitásának köszönhetően. A viharsarkiaknak gyorsan sikerült rendezniük soraikat, és az áttörhetetlen Bozóné, Jezerniczki, Soós falnak köszönhetően egyenlítettek. Az előző játszmához képest javultak a csabai nyitások, és többek között Bucsi Barbara jó mezőnyvédekezésének, és a csapat hatékony nyitásainak is köszönhetően ezt a felvonást is megnyerték a vendégek (20:25, 0:2).

Az előzőekhez hasonlóan szoros játék következett a harmadik szettben. A csapatok 12:12-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor a Nyíregyháza volt képes a megújulásra. Fogadásban nem az előzőekben megszokott képet mutatta ekkor a vendég. De elveszett szett nem létezik, és ezt a Békéscsaba ismét bizonyította. Már 18:13-ra is vezetett a szabolcsi együttes, de a békéscsabai lányok ekkor is képesek voltak küzdeni. 20:20-nál utolérték ellenfelüket, majd Czina Kata parádés megoldásainak is köszönhetően lezárták a meccset (23:25, 0:3).

Extraliga, nők, alapszakasz, 4. forduló

Nyíregyházi Főiskola SE – Békéscsabai RSE 0:3 (–22, –20, –23)
Nyíregyháza, 100 néző. Játékvezetők: Elsik, Mezei
Nyíregyháza: Akimova 2, Lévai G. 8, Roma 3, Szikszai 6, Sípos Z. 6, Botos 8. Csere: Szalai, Sípos T. Edző: Kolozsi János
Békéscsaba: Jenei 1, Molcsányi R. 15, Bozóné 8, Jezerniczki 5, Fésüs E. 5, Soós N. 11. Csere: Bucsi (liberó), Czina 4, Horváth V. 2, Kerepeczki. Edző: Nagy Attila

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:3, 4:8, 12:12, 18:18, 18:22. 2. játszma: 5:0, 6:6, 18:20. 3. játszma: 7:4, 9:10, 16:12, 18:13, 18:18, 20:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kolozsi János: – Az igazság az, hogy a szettek végén saját magunkat verjük meg rendszeresen. Döntő pillanatokban hibázunk, s ezek duplán számítanak. Szoros végjátékok vannak, de az i-re a pontot nem tudjuk feltenni.
Nagy Attila: – Bár azt szokták mondani, hogy győztes meccs után nem illik ilyet nyilatkozni, de rosszul játszottuk. Nem volt jó mérkőzés, de az mindenképpen biztató, hogy vesztett állásból is képesek voltunk felállni. Azt hiszem, hogy a nagyon szimpatikusan küzdő Nyíregyháza ellen, ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

BSE-FCSM – MÁV Előre SC 3:0 (15, 16, 17)
Vasas Duna Autó Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3:1 (15, –21, 9, 21)
Az Újpesti TE – NRK-Nyíregyháza mérkőzést október 26-án rendezik.

(forrás: BRSE)

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda főiskola extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr132379426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása