A női Extraliga alapszakaszában, a harmadik forduló rangadóján a BSE őrizte meg veretlenségét, miután változatos, kiélezett meccsen a nemzetközi mezőnyben is egészen kiemelkedőnek számító, 39 pontot szerző Sándor Renáta vezérletével 3:2-re győzött a Gödöllő otthonában.

Érzékeny veszteség érte még hétfőn a BSE csapatát, miután Kötél Dóra, a csapat feladóátlója az edzésen nekiszaladt a hálótartó vasnak, és súlyosnak látszó sérülést szenvedett (a játékost mentő vitte be a Szent János Kórházba, ám szerencsére igazán komoly baja nem lett). A fiatal játékos így nem szerepelhetett egykori csapata, a Gödöllő ellen (és nem játszhat majd a MÁV Előre ellen sem), ám a folytatásban majd számíthat rá Hollósy László, aki korábban szintén hosszú éveket töltött el a gödöllői csapat kispadján.

Többek számára is ismerős volt tehát a közeg (Gudmann Csilla is játszott Gödöllőn, míg Sándor Renáta a háló túloldalán láthatta rengeteg jászberényi ismerősét), ám ennek ellenére sok hibával kezdett mindkét együttes, a szett elején ellépnie egyiknek sem sikerült (7:6). Az első technikai szünet után megrázta magát a házigazda, és az elnyűhetetlen Bajáriné Pesti Anikó, valamint a Nyíregyházáról érkezett fiatal tehetség, Szakmáry Gréta pontjaival a második kötelező pihenőre már hárompontos előnnyel mehetett (16:13). A túloldalon Gudmann nem találta a ritmust, és a héten szintén jó pár edzést kihagyó Sándor Renáta is halovány volt. 18:14-nél egy könnyed potyalabda esett le a BSE térfelén, Hollósy azonnal fel is pattant a helyéről, és a találkozó során először alaposan leüvöltötte tanítványai fejét. Ez sem segített, mivel a hazaiak kultúrált, összeszedett játékkal, jó mezőnymunkával viszonylag magabiztosan nyerték meg az első felvonást (25:19, 1:0).

A második szett elején sejteni lehetett, hogy itt valami nagy dolog van születőben, ugyanis az első játékrészben mindössze három pontot szerző Sándor Renáta a másodikban játszmában az első öt labdamenet alatt szerzett ugyanennyit (1:4). Két buta BSE-s hálóérintés következett (ebből a szabálytalanságból amúgy az egész találkozón rengeteg volt), majd ismételten a jászberényi ütőjátékos vette kezébe a dolgokat – a vendégek tizenegy pontjukból hetet az ő jó megoldásai révén szereztek (7:11)! Megérezte ezt Gudmann is, és – mint az elmúlt két szezonban annyiszor – üttette is rendesen a még mindig csak 19 éves tehetséget. One man show 2...
A hazaiak sem adták fel a küzdelmet, a támadójáték minden szépségét megvillantották a gödöllőiek – ejtettek, ütöttek keresztet, vonalat, blokk-outot, támadtak centerből, szélről, hátsó sorból. Az első szett lagymatagabb játéka után igazán színvonalassá vált a találkozó! Mindezek ellenére 11:15-nél Deme Gábor cserére szánta el magát: a visszafogottabban játszó Merkószki Tünde helyére Kriegel Orsolya érkezett. Ez nem vált be, így jöhetett a visszacsere (14:19). Magabiztosnak tűnt a BSE előnye, de a hazaiak még egy rohamra indultak, így Hollósynak 18:20-nál időt kellett kérnie. Az ezt követő labdamenetben Gudmann-nál emelést láttak a játékvezetők, így egy pontra zárkózott a lassan a közönséget is hangosabb buzdításra kényszerítő házigazda! Nem sokan gondolták volna a csarnokban, hogy ezt követően csak a vendégek szereznek pontot – de mivel így lett, a budapestiek egyenlítettek (19:25, 1:1).

A harmadik szett legelején nyoma sem volt az előző játszma remek játékának, sokat rontogatott mindkét csapat. Vendégoldalon volt ebből több, így Hollósy még az első technikai szünet előtt időt kért (7:4). Ez jót tett, Sándor Renáta és Gregori Martina vette hátára támadásban a BSE-t, ám továbbra is rendkívül sok potya ízű labda esett le a térfelükön, így előnybe nem tudtak kerülni (16:13). A második kötelező pihenő után érdekes eseménynek lehettek szemtanúi a nézők: Németh Zsuzsanna egy nyitásnál maga mögé dobta fel a labdát, így a szerva lecsúszott a kezéről, és a hálótartó vasat találta telibe… Ritkán látható jelenet volt! Ennek ellenére őrizte vékonyka előnyét a hazai együttes (20:17). Ekkor Horváth Alexandra helyére érkezett nyitni Kiss Viktória, ám a csere nem vált be, a fiatal center a hálóba püfölte a labdát… A túloldalon Németh több okos megoldással javította előző hibáját, jó ütemben ejtett, és végre el merte vállalni a komolyabb ütéseket is. Deme a hajrában lehozta az első szett óta bizonytalankodó Borlai Lucát, és végül Sándor Renáta hibája után ha nehezen is, de a hazaiak behúzták a részsikert (25:22, 2:1).

A negyedik szett ismét Sándor-parádéval kezdődött: pontjaival 4:0-ra, majd 6:1-re is vezetett már a vendég együttes! Deme ismét feladót cserélt, Borlai helyett Tóth Luca érkezett, de ez is csak rövid fellángolást hozott. Tóth Gáborné előbb ütött, majd blokkolt, ezzel már 13:7 lett a BSE-nek. Hollósynak most nem csak dühöngeni, hanem örülni is volt lehetősége, csapata ugyanis ebben a szettben egyértelműen fölülmúlta a hazaiakat, és magabiztosan, folyamatosan öt-hat ponttal vezetett (13:19). De hogy ebben a játszmában is legyen egy kis izgulnivaló, arról Széles Petra gondoskodott: két parádés blokkjával előbb négy, majd Sándor rossz ütésével már csak három pont volt a Gödöllő hátránya (19:22)! Hogy végül a fordítás ne sikerüljön, arról az ekkor már harminc szerzett pont fölött járó Sándor gondoskodott, két pontjával rövidre zárta a szettet (19:25, 2:2).

Jöhetett tehát a mindent eldöntő, ötödik felvonás, aminek elején nehéz lett volna tippelni arra, hogy mi fog történni. Hazai oldalon ismét Borlai adott fel, az első pontot Bajáriné szerezte. Tóthné egyenlített, de jött Szakmáry és megint Bajáriné, plusz egy BSE-hiba: Hollósy azonnal időt kért. 4:1-nél Adler László átnyúlást látott Borlainál (pedig a pontot a Gödöllő nyerte), így 5:1 helyett 4:2 lett. Nagyon nem mindegy… Ennek ellenére nem törtek meg a hazaiak, Gudmann out nyitása után Széles Petra ásszal, Bajáriné pedig pontos támadásbefejezéssel jelentkezett, így 7:3-nál Hollósynak a második idejét is ki kellett kérnie! A pihenő után Gregori szerzett pontot, majd ismét Bajáriné volt eredményes, így a térfélcserénél négy pont volt a hazaiak előnye, ami nem tűnt behozhatatlannak, főleg annak tükrében, hogy a BSE került ekkor a „nyerő térfélre”.
Hackl Szilvia ütött szép pontot, majd Szakmáry ejtett ravaszul, Gregori pedig újabb nyitást rontott. Elúszni látszott a hajó, ám annyi szerencséje legalább volt a BSE-nek, hogy Sándor Renáta elsősoros volt – ez a folytatásban döntőnek bizonyult, hiszen csapata utolsó hét pontjából ötöt a jászberényi kiválóság szerzett! Kiválóan jellemezte ez a találkozót, ugyanúgy, mint maga az utolsó pont: az egész este tudása alatt játszó Borlai másodikra megütött egy labdát, amit Sándor Renáta leblokkolt! Nyert a BSE (12:15, 2:3).

Váltakozó színvonalú, de izgalmas találkozót hozott a forduló rangadója, amelyen végül Sándor Renáta klasszisa döntött. A hazaiak főleg támadásban hibáztak sokat, és hiányzott egy igazán kiemelkedő teljesítmény. Borlai Luca nem találta a ritmust, ez pedig alapvetően befolyásolta a találkozó kimenetelét. A BSE elviselte Kötél Dóra hiányzását, a csapat nélküle is megoldotta a nyitásfogadásokat – a mezőnymunkával, és elsősorban a potyalabdák megjátszásával több gondja akadt a fővárosiaknak, akik így is egy héten belül mindkét nagy riválisukat legyőzték, így komolyan bejelentkeztek az alapszakasz-elsőségért!
Kiemelendő, hogy a találkozó játékvezetése ezúttal nem hagyott kívánnivalót maga után, az Adler László, Mocsnik Lajos páros jól fújta a rangadót.

A mérkőzés legjobbja
Ha valaki 39 (harminckilenc!) pontot üt egy mérkőzésen, az egyértelműen a találkozó legjobbja. Ez pénteken Sándor Renáta volt. A kiválóság ismét bizonyította klasszisát, és bár hibázgatott is, de egyértelműen ő volt a győztes csapat vezére! Gudmann Csilla jól osztogatott, Tóth Andrea pedig hozta a tőle megszokott, magas színvonalú, hiba nélküli, sallangmentes játékot. Gödöllői oldalon Szakmáry Gréta lett a legeredményesebb játékos, Bajáriné Pesti Anikó az első és az utolsó szettben villogott, Németh Zsuzsanna pedig hasznos tagja volt a csapatnak.

Extraliga, nők, alapszakasz, 3. forduló

TEVA-Gödöllői RC – BSE-FCSM 2:3 (19, –19, 22, –19, –12)
Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Adler, Mocsnik
Gödöllő: Borlai 3, Szakmáry 18, Merkószki 7, Németh Zs. 14, Széles 12, Bajáriné 13. Csere: Lékó (liberó), Kriegel O., Tóth L. 2. Edző: Deme Gábor
BSE: Gudmann 4, Tóthné 8, Horváth A. 10, Gregori 13, Hackl 5, Sándor R. 39. Csere: Tóth A. (liberó), Kiss V., Hegedűs A. 1. Edző: Hollósy László

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:6, 11:8, 15:11, 18:14, 21:16. 2. játszma: 6:8, 7:11, 12:16, 13:20, 19:20, 19:22. 3. játszma: 7:4, 10:10, 16:13, 17:16, 19:16, 23:19. 4. játszma: 0:4, 1:6, 5:8, 6:11, 8:16, 12:16, 13:19, 16:21, 19:22. 5. játszma: 4:1, 4:3, 7:3, 9:6, 10:8, 10:10, 12:13


EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – Gratulálok a BSE-nek, megérdemelték a győzelmet.
Hollósy László: – Azt terveztem nyilatkozni, hogy ügyetlen, fakezű csapatom van. Így azt kérdezem, hogy vajon csak sok szerencsével, és az ellenfél rengeteg hibájával tudunk nyerni?! Bizonyítottuk, hogy kell velünk számolni.

Címkék: röplabda gödöllő bse extraliga női extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr542375908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása