Erőltetett menet vár az Extraligában szereplő röplabdás hölgyekre, hiszen csütörtök és vasárnap között duplafordulóval folytatódik a bajnokság! Több fontos alsó- és felsőházi rangadót is játszanak a hétvégén, így vasárnap estére az eddigieknél teljesebb képet kaphatunk az idei erőviszonyokról.
Aktuális írásunkban a duplaforduló első körének beharangozójával, azaz a csütörtöki és pénteki találkozókkal foglalkozunk.
Erre a hétre grátiszként Fedor Gábor tippjeit is közöljük, amelyet ezúton is nagyon köszönünk! Örülünk honlapunk egyre fokozódó népszerűségének, és olvasóinkat is bíztatjuk, szóljanak hozzá cikkeinkhez, és tippeljenek bátran!

NRK-NYÍREGYHÁZA – BÉKÉSCSABAI RSE
(október 14. csütörtök, 17 óra)

Nagyszerűen, két győzelemmel kezdte az idényt az NRK, így Kőhalmi Richárd edző játékosai magabiztosan várhatják a Békéscsaba elleni hazai fellépést, és egy esetleges sima győzelemmel – és a többi eredmény számukra kedvező alakulásával – időlegesen a tabellát is vezethetnék! Nem sokan gondolták volna ezt a bajnokság rajtja előtt, talán még maguk az NRK-sok sem. A rutinos játékosok egyelőre remekül teljesítenek, és úgy tűnik, a fiatalok is felnőttek a feladathoz, így hazai pályán esélyesnek számítanak.
Ezzel szemben a Viharsarokban korántsem ilyen vidám a helyzet. A sérült Pallag Ágnest továbbra is nélkülözni kénytelen csabaiak két vereséggel kezdték a bajnokságot – ebből elsősorban a legutóbbi fordulóban, a MÁV Előre ellen hazai pályán elveszített meccs miatt lehetnek igazán szomorúak Nagy Attila edző játékosai. Most sem lesz egyszerű dolguk, pedig a fiatal csapatnak nagy szüksége lenne az első győzelemre – ezzel talán egy lelki gát is átszakadna a játékosokban, és önbizalmat adna nekik a folytatásra, amely talán a további sikereket is meghozná.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:0
Fedor Gábor: 3:1

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(október 14. csütörtök, 18 óra)

A Folyondár utcában is két, az összecsapásra – részben – ellentétes előjelekkel érkező csapat találkozik egymással, hiszen amíg a Vasas a legutóbbi fordulóban kijózanító pofont kapott a BSE otthonában, addig a Főiskola – bár a találkozót végül elvesztette, de – hatalmas küzdelemre késztette városi riválisát, az NRK-t. A nyíregyháziak tehát bizonyították (maguknak és másoknak is), hogy bizony bárki ellen képesek nagyszerű teljesítményt nyújtani, és úgy látszik, a múlt heti jóslat – miszerint november tájékán sok csapat meg fog izzadni az otthonukban – nem volt elhamarkodott, és akár össze is jöhet a csapat célja, azaz a bennmaradás az Extraligában.
A Vasasnak egészen más céljai vannak a szezonban, így Jókay Zoltán csapatának hazai pályán kötelező feladat a Főiskola legyőzése. A BSE otthonában elszenvedett vereségből minden bizonnyal sokat tanult a fiatal együttes, és feltételezhető, hogy a csapat rutinosabb tagjainak vezérletével át is beszélték a találkozó tanulságait. Szüksége lesz az odafigyelésre a Vasasnak már csütörtökön is, hiszen egy sima, önbizalom-növelő győzelemből a játékosok erőt és önbizalmat meríthetnek a vasárnapi, Gödöllő elleni rangadóra.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:0
Fedor Gábor: 3:0

MÁV ELŐRE PRO-PÁTRIA ELECTRONICS SC – ÚJPESTI TE
(október 15. péntek, 18 óra)

A képlet itt is hasonló, mint az előző két párharcnál: az egyik oldal sikerrel, a másik pedig kudarccal készül a harmadik fordulóra. A MÁV az első forduló veresége után meglehetősen magabiztosan győzött a Békéscsaba otthonában, az Újpest azonban két vereséggel kezdte a szezont. Nagyon kéne tehát Ratimorszky Károly edző csapatának a siker, de Fehérváron nem lesz egyszerű dolga a fővárosi együttesnek.
A hazai csapatot továbbra is a juniorválogatott tagjai viszik a hátukon, ám ha minden igaz, ezen a találkozón már bemutatkozhat és pályára léphet a kanadai légiós, Colette Meek Johnson is. A fehérváriak remek mezőnymunkájuk mellett gyors és kombinatív támadójátékukban bízhatnak a rutinosabb játékosokkal felálló UTE ellen. Ha végig pontos lesz a nyitásfogadásuk, és ezekből pontosan tudnak támadni, bizony legyőzhetik a lila-fehéreket.
A másik oldal a magassági fölényében, és a rutinjában bízhat – és abban, hogy a kulcsjátékosok végre elkapják a fonalat, hiszen eddig sem Dambendzet Nathalie, sem Kovács Tímea, sem a többiek nem nyújtották a mérkőzéseken azt, amit valójában tudnak. Ha ez most összejön, és Natalija Papizsanszkaja is jó átlagot tud hozni, a fővárosiak győzelme sem elképzelhetetlen. Rettenetesen nehéz megtippelni a győztest, igazi kétesélyes találkozónak nézünk elébe, amelyen a napi forma döntő faktor lehet.

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 3:2
Fedor Gábor: 3:1

TEVA-GÖDÖLLŐI RC–BSE-FCSM
(október 15. péntek, 18 óra)

Két veretlen csapat találkozik egymással a forduló rangadóján, Gödöllőn. A találkozó legfőbb érdekessége – persze a végeredmény mellett – Hollósy László és Gudmann Csilla személye. A BSE jelenlegi szakvezetője és csapatkapitánya (akivel az életben egy párt alkotnak) korábban jó néhány évet töltöttek Gödöllőn, sőt Hollóssy még Gudmann távozása után is maradt a Pest megyeiek edzője, és egészen 2009-es menesztéséig dolgozott itt. A sors aztán úgy hozta, hogy rövid kihagyás után ő is a BSE-hez került, és a 2009-2010-es juniorbajnokságot már az ő vezetésével nyerte meg a városmajori együttes. Nyáron aztán Nyári Sándor távozása után megörökölte a vezetőedzői posztot, így ismét együtt dolgozhatnak Gudmann Csillával – és térnek vissza Gödöllőre először együtt.
Azóta természetesen sok víz lefolyt a Dunán, a hazaiak kerete Hollósy távozása óta gyakorlatilag teljesen kicserélődött (csak Bajáriné Pesti Anikó és Széles Petra maradt hírmondónak az akkori felnőtt csapatból), ám a szakvezető visszatérése bizonyára sok szurkolót meg fog ihletni egy kis „emlékezésre”.
A találkozó egyébként szintén nagyon érdekesnek ígérkezik. Kérdés, hogy a Vasas ellen parádézó Sándor Renáta ezúttal milyen napot fog ki, illetve a gödöllői sáncmunka mennyire lesz ellene hatékony. A hazaiak játéka még messze van a tökéletestől, ám a BSE ellen nyilván kettőzött erővel készülnek Deme Gábor lányai. A nyitásoknak kulcsszerepe lehet, hiszen megfelelő fogadási statisztika nélkül nem valószínű, hogy meg lehet nyerni a rangadót.
És zárásképpen még egy, Hollósy Lászlóhoz kapcsolódó adalék. A másfél évvel ezelőtti hivatalos indoklás szerint a szakvezetőnek akkor – a többi között – azért kellett távoznia a gödöllői kispadról, mert a magatartása nem volt megfelelő. Emlékezhetünk rá, a BSE elleni elődöntőben a Városmajorban sárga-piros lappal kiállította őt az Adler, Mocsnik játékvezetői páros. Akkor Hollósy kérte, hogy ez a két bíró többet ne vezethessen a csapatának meccset, ám mivel felnőtt csapatnál ezt követően (mostanáig) nem dolgozott a tréner, így a dolog okafogyottá vált. Akkor Hollósy gödöllői trénerként vendégeskedett a Városmajorban, most BSE-edzőként tér vissza Gödöllőre, miután az előző fordulóban sárga lapot kapott Mezőffy Zsolttól.
A pénteki találkozó két játékvezetője: Adler László és Mocsnik Lajos. Micsoda véletlen egybeesés...

Tippjeink
Rodics Dániel: 3:2
Kovács Gábor: 3:1
Fedor Gábor: 3:2

Címkék: máv nyíregyháza békéscsaba röplabda ute gödöllő főiskola vasas bse extraliga nyíregyházi főiskola női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr42369487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása