Kiemelkedően szerepeltek az elmúlt évben a fiatal röplabdázok Tapolcán. A III. korcsoportos lányok másodikok lettek az amatőr diákolimpia országos döntőjében, és hatodikok az Országos Mini Kupán, ahol az ország legjobb csapatai szerepeltek. A szupermini (2000) fiúk pedig nyolcadikok lettek az OMK-n, így a tavalyi szezonban a város legeredményesebb utánpótlás labdás sportága lett a szakosztály.

Az eredmények országosan is számottevőek és ezek alapján a NUSI-UPI támogatja a szakosztályt a jövőben. A támogatási szerződés kötelezettségeket is jár és a sikert az idén is folytatni szeretnék, éppen ezért már a nyáron sem pihentek a gyerekek. A lányok három edzőtáboron is részt vettek a nyár folyamán, kettő Gyenesdiáson egy pedig Tapolcán volt. A balatoni táborokban a szakmai munkát Koch Róbert, a magyar válogatott feladója, és Bagics Bence a tavalyi év strandröplabda-bajnoka vezette. A két tábor között évzáró bankettet is tartottak, ahol a Császár László polgármester segítségével díjazták a legjobbakat, és egy új melegítőgarnitúrát is kaptak a lányok. Az augusztusi, tapolcai felkészülésen már szerepet kapott a következő szezon. A napi három foglalkozásból egyszer teremben, egyszer a konditeremben, és egyszer a strandröplabda-pályán készültek a lányok.

Az iskola kezdésével beindultak a foglalkozások is, ahol örömteli, hogy az idén megnövekedett edzésidőben a Kazinczy iskola testnevelő-tanárai is a fiatalok segítségére lesznek. Nagy feladat előtt áll a szakosztályvezetés is, amely szeretné elérni, hogy a város is teljesítményarányosabban támogassa a sportágakat, és ne forduljon elő az, hogy az azonos osztályban szereplő sportágak között húsz-harmincszoros különbség legyen. A fiatal röplabdás lányok azonos osztályban szerepelnek az ugyancsak fiatal női kézilabdásokkal!

Megújult a szakosztály honlapja is ahol bővebb információkat is olvashatnak az érdeklődök A szakosztály ebben az évben is szeretettel várja azokat a fiatalokat, akik szeretnének versenyszerűen sportolni és egy sikeres csapat tagjai lenni.

(forrás: balaton.hu)

Címkék: tapolca röplabda utánpótlás koch bagics

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1002364983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása