A Vasi Sportakadémia 3:1-re nyert a városi rivális Szombathelyi Egyetemi SE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz első fordulójában.

Nem kis meglepetésre, szoros küzdelemben a hazaiak nyerték az első játszmát. A másodikban viszont újítani tudott a szerkezeti váltáson átesett VSA, főként, hogy az egyetemisták egyre több nyitásfogadási és védekezési hibát vétettek. A folytatásban – főként Simon Judit jóvoltából – fokozódott a vendégek fölénye. A negyedik játékrész kiegyenlítettebb, izgalmasabb játékot hozott, de a finisben megérdemelten kerekedett felül a VSA. Ám az újjászerveződött Egyetem sem vallott szégyent, főként az első és a második szettben röplabdázott biztatóan.

NB II, nők, alapszakasz, 1. forduló

Szombathelyi Egyetemi SE – Vasi Sportakadémia 1:3 (20, –18, –12, –20)
Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Farnady, Kiss
Egyetem: Horváth, Tóth, Szanyi, Koronczai, Bán, Kenesei. Csere: Bita, Kele, Berta. Edző: Lajkó György
VSA: Németh, Kiss, Mikos, Simon, Tarlaczné, Wlassits. Csere: Mészáros. Edző: Mucsi Péter

A rutinos játékosokkal felálló győri csapattal az első szettben partiban tudott lenni a Haladás. A nyitásfogadási hibák miatt a második játékrész szaggatottra sikeredett, a harmadik játszmában már egyértelműen a győriek rutinja érvényesült, de összességében elégedettségre ad okot a hazaiak játéka.

Haladás VSE – Győri Dózsa 0:3 (–20, –12, –14)
Tatabányai Volán SE – Sümeg RE 3:0 (15, 22, 14)

(forrás: Vas Népe)

Címkék: haladás röplabda nb ii vsa vasi sportakadémia győri dózsa szombathelyi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr332364777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása