A második fordulóval folytatódik a női Extraliga alapszakasza szombaton és vasárnap. A hétvége első napján 17 órakor két mérkőzést rendeznek, a Városmajorban a BSE a Vasast fogadja, míg Újpesten a hazaiak vendége a Gödöllő lesz. Mindkét találkozó rangadónak minősíthető, így a budapesti röplabdaszerető közönségnek nem könnyű választania... Talán a csapatok erre is figylhetnének a mérkőzek időpontjának meghatározásakor, de sajnos ez már évtizedes probléma!
Vasárnap újabb két találkozó következik, melyek közül az elsőn (15 óra) a sportág története során először rendeznek Nyíregyházán városi rangadót a bajnokságban (az NRK és a Főiskola a Magyar Kupában korábban már két szezonban is találkozott egymással), míg a második meccsen a MÁV Előre Békéscsabára látogat.
Előzetes esélylatolgatásunkat olvashatják.

BSE-FCSM - VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
A két csapat "örökrangadója" mindig óriási csatákat hozott, hosszú múltra tekint vissza a két együttes fővárosi rivalizálása. A vendégek legutóbb majdnem két éve, 2008. októberében tudtak nyerni a Városmajorban, ám azóta sok minden változott. A Vasas egyértelműen erősödött, a BSE egyértelműen gyengült az előző szezon óta.
A BSE-ből négy, válogatott szintű játékos is távozott (Mester Orsolya és Pék-Tormási Orsolya anyai örömök elé néz, Kovács Tímea Újpestre, Kötél Zsanett Franciaországba igazolt), így Hollósy Lászlónak fiatalokból kell új csapatot gyúrnia a Gudmann Csilla-Sándor Renáta-Tóth Gáborné-Tóth Andrea tengely köré. A városmajoriak az első körben magabiztosan győzték le a Nyíregyházi Főiskolát, míg az óbudai angyalföldiek (akiknél a távozó Porubek Lilla, Héger Zsuzsanna és Szombathelyi Szandra helyére megfelelő erősítésként Oláh Vivien, Nagy Eszter és Miklai Zsanett érkezett) az első szett gyengébb játéka után magabiztosan verték az Újpestet.
Az biztos, hogy a Vasasnak rég volt ekkora sansza arra, hogy elhozza a BSE otthonából mindkét bajnoki pontot, ám az is tény, hogy a piros-kékek nem győzni járnak a Városmajorba. Hatalmas mérkőzésre van tehát kilátás, amin a BSE megmutathatja, hogy idén is harcban lesz/lehet a bajnoki dobogóért, míg a Vasas tudatosíthatja riválisával, hogy 2010-2011-ben bizony más szelek fújnak, mint egy esztendővel korábban.

Tippjeink
Rodics Dániel: BSE-Vasas 3:2
Kovács Gábor: BSE-Vasas 1:3

ÚJPESTI TE - TEVA-GÖDÖLLŐI RC
A nyáron alaposan megerősített Újpest az első fordulóban jó kezdés után hamar szétesett a Vasas otthonában, így vereséggel kezdte a szezont. Ezzel szemben a Gödöllő - ha szenvedve is, de - begyűjtötte a Békéscsaba legyőzéséért járó két bajnoki pontot, így nem került már korán hátrányba legnagyobb riválisaival szemben.
A Natalija Papizsanszkaja, Dambendzet Nathalie és Kovács Tímea vezette Újpestnek mindenképpen szüksége van a győzelemre, ha nem akar hamar lemaradni az alapszakasz-elsőségért folytatott harcban, ráadásul a csapat önbizalmának sem tennek rosszat egy nagy rivális elleni győzelem. Ehhez elsősorban az első találkozón akadozó nyitásfogadáson kellene javítaniuk a lila-fehéreknek.
A Gödöllőnél egy dolog biztos: a csapatnak sokkal jobb játékra lesz szüksége, mint amit az első fordulóban mutattak. Deme Gábor nem is volt elégedett az akkor látottakkal, minden bizonnyal alapos fejmosásban részesítette lányait az eheti első edzésen. A játék szinte minden elemében javulásra van szükségük a gödöllőieknek, akik a nyáron szintén bevásároltak: többek között Merkószki Tünde, Szakmáry Gréta és Tóth Luca is Pest megyébe tette át székhelyét, így aztán nem biztos, hogy belefér egy újpesti botlás a tervekbe. Már csak azért sem, mert a jövő heti dupla fordulóban erőltetett menet vár a gödöllőiekre: pénteken a BSE-t fogadják, vasárnap pedig a Folyondár utcában, a Vasasnál vendégeskednek. De erről majd a jövő héten.

Tippjeink
Rodics Dániel: Újpest-Gödöllő 2:3
Kovács Gábor: Újpest-Gödöllő 1:3

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE - NRK-NYÍREGYHÁZA
Ami pár éve még elképzelhetetlen volt, az most bekövetkezik: az érdeklődők vasárnap kora délután röplabdás városi rangadót láthatnak a szabolcsi megyeszékhelyen! A "nagytestvér" NRK már hosszú-hosszú ideje az elit tagja, ám most nyáron veszélybe került a klub jövője, miután a támogatók sorra kihátráltak az egykoron Bajnokok Ligája-résztvevő csapat mögül. A történet aztán jól zárult, az NRK elindulhatott a bajnokságban, ám meghatározó játékosok egész sora hagyta ott a csapatot: távozott Botos Fruzsina, Szakmáry Gréta, Merkószki Tünde és Miklai Zsanett. Többek között ennek köszönhetően reaktiválta magát a visszavonulását 2009-ben bejelentő legenda, Erdősné Balogh Erika, aki lányával, Erdős Zsófiával egyre összeszokottabb párost alkot. Erdősné mellett Kapuvári Melinda, Katona Brigitta és a visszatérő Bodnár Nerina képviseli a rutint, a kezdőhatos többi tagja saját nevelésű fiatal. Kőhalmi Richárdnak (aki a szintén távozó, és azóta az MRSZ-ben szakmai igazgatónak kinevezett Ludvig Zsoltot váltotta a kispadon) tehát lesz dolga csapatával idén, ám a tavaly a vesztüket okozó MÁV Előre otthonában aratott magabiztos győzelem erőt adhat nekik a folytatásra.
A Főiskola legnagyobb nyári erősítése Botos Fruzsina leigazolása mellett Natalija Akimova maradásra bírása volt - a vajkezű feladó korábban éveket (egy évtizedet) töltött Erdősné oldalán az NRK-ban, így mindenképpen egyedi élmény lesz a két kiválóságot a háló ellentétes oldalain látni. A "kistestvérnek" szoknia kell még az Extraliga légkörét, ám az szinte biztos, hogy novemeber-december táján sok csapat meg fog izzadni otthonukban.

Tippjeink
Rodics Dániel: Főiskola-NRK 0:3
Kovács Gábor: Főiskola-NRK 0:3

BÉKÉSCSABAI RSE - MÁV ELŐRE PRO-PÁTRIA ELECTRONICS SC
Két olyan csapat találkozik Békéscsabán, amely vereséggel kezdte a bajnokságot - ám mekkora különbség van vereség és vereség között! Míg a fehérváriak az előző bajnokság bravúros negyedik helye után némileg csalódásként élhették meg, hogy nagyon simán kikaptak az NRK-tól, addig a viharsarkiak erőt meríthetnek a gödöllői tisztes vereségből. Igaz, hogy egy kicsit több szerencsével és odafigyeléssel akár játszmát is lophattak volna az előző találkozón, ám csalódottságra így sincs okuk: Nagy Attila jelentős átalakuláson átesett csapata számára bizakodásra adhat okot az első meccs teljesítménye.
A Békés megyeiektől nyáron távozott Szabó Anita, Várhegyi Anikó, Bodnár Nerina és Hornok Nikolett is, helyükre a veszprémi Jezerniczki Tímeát, valamint a volt újpesti Horváth Vivient és Jenei Andreát igazolta a szakmai stáb. Ezzel szemben a MÁV Előrénél maradtak a tavalyi sikerkovács fiatalok (azaz a junior Európa-bajnokságon szereplő Dzunics Anna, Papp Dóra, Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin), Antal Anett pedig újra egészséges, így Deli-Germann Olgával kiegészülve hat játékos már adott volt Fésűs Irén számára. Melléjük érkezett centerposztra Kondor Tímea, és a kanadai válogatott kerettagja, Colette Meek Johnson is a Fehérváron készül - kérdés, ő mikor léphet pályára először bajnoki mérkőzésen.
Mindkét csapatnak rendkívül fontos lenne a győzelem, hiszen nem túl szerencsés dolog két vereséggel kezdeni egy bajnoki szezont. Békéscsabára senki nem szeret utazni, az elmúlt években több nagycsapat is megégett a Viharsarokban - nem vár tehát könnyű feladat a MÁV-ra. De mint tudjuk, Fésűs Irén és tanítványai szeretik a kihívásokat. Márpedig mi más indíthatná el jobban a csapat szekerét, mint egy békéscsabai győzelem?!

Tippjeink
Rodics Dániel: Békéscsaba-MÁV Előre 3:2
Kovács Gábor: Békéscsaba-MÁV Előre 3:1

Holnap délelőtt a férfi Extraliga és Közép-Európai Liga beharangozójával jelentkezünk.

(szerző: Kovács Gábor)

Címkék: békéscsaba röplabda ute gödöllő főiskola vasas bse női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr462356806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása