Szoros mérkőzésen kikapott Spanyolországtól a magyar férfiválogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat rigai tornájának vasárnapi, harmadik fordulójában, így pont nélkül fejezte be szereplését.

A magyar válogatott pénteken a házigazda lettektől szenvedett vereséget — amivel eldőlt, hogy már matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra —, majd szombaton a franciákkal szemben is alulmaradt. A csapat vasárnap egyenrangú ellenfele volt a spanyol alakulatnak, a négyszettes találkozón három játszma kiélezett végjátékban dőlt el.

— Sajnos álmatagon kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk felvenni a spanyolok ritmusát, erre rá is ment az első szett — nyilatkozott Kelemen István szövetségi kapitány az MTI-nek. — A második játszmára már felébredtünk és szoros végjáték után 26:24-re megnyertük a szettet. A harmadik és a negyedik játszmát ugyan elveszítettük, de végig jól játszottuk, ott voltunk a spanyolok nyomában, egy kicsi hiányzott a bravúrhoz. Azt látom a csapaton, hogy minél több meccset játszik, annál inkább kezd összeszokni, kezd beérni a játék. Azt hiszem, ha több időnk lett volna felkészülni az Európa-bajnoki selejtezőre, eredményesebbek lehettünk volna.

A csoport négy csapata egy hete Szegeden találkozott egymással. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végzett francia válogatott jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra, míg a második lettek pótselejtezőt játszhatnak.

Európa-bajnoki selejtező, férfiak, F-csoport, 2. torna, 3. forduló
Spanyolország—Magyarország 3:1 (13, —24, 25, 22) statisztika itt!
Franciaország—Lettország 3:1 (—15, 21, 24, 20)

Pénteken játszották
Lettország—Magyarország 3:1 (—24, 14, 14, 16)
Franciaország—Spanyolország 3:0 (22, 21, 19)

Szombaton játszották
Franciaország—Magyarország 3-0 (24, 19, 20)
Lettország—Spanyolország 3:1 (—21, 23, 26, 23)

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 18 pont, 2. Lettország 11 pont, 3. Spanyolország 7 pont, 4. Magyarország 0 pont

Képgalériák ide kattintva láthatók!

Címkék: magyar magyarország spanyolország spanyol európa válogatott eb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr374784340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása