Találkozás Liliom Ritával!

 2012.03.29. 09:13

Így teljesüljön minden kívánságunk, és jóslatunk: szerda délután, a Rzeszów ― Dinamo Moszkva férfi CEV Kupa-döntőn összefutottunk a Lengyelországban játszó Liliom Ritával, akivel ifj. Grózer György és Veres Péter csapatainak ötjátszmás csatája után készítettünk interjút!

Felemás idényen van túl Liliom Rita, hiszen együttese, a Stal Mielec az első liga tízedik, tehát utolsó helyén zárta az alapszakasz, és a rájátszásban sem tudta elkerülni a kiesést, ő egyénileg remek teljesítményt nyújtott. Az egész mezőny hatodik legeredményesebb pontszerzőjének bizonyult, nyitásfogadásban ugyanilyen összevetésben pedig a tízedik lett!

― Hogy tetszett?
― A meccs nagyon jó volt, mindkét fiúnak szurkoltam, nem voltam semmilyen párti, csak magyar-párti! Ha beütötte az egyik, annak örültem, ha a másik, annak is örültem!

― A hírek és a statisztikai adatok szerint csapatod kiesése ellenére nagyon jó szezonod volt.
― Szerintem is jó szezont zártam, csak azt sajnálom, hogy kiestünk. A statisztikáról csak annyit: örülök neki, de szeretnék még ennél is jobban teljesíteni. Természetesen jobb lett volna, ha bennmaradunk.

― A lengyel röplabdakultúra világhírű, te mit érzékeltél ebből, akár a saját csapatodnál, akár az idegenbeli meccseken?
― A nézőközönség hasonlít a mostanihoz, szinte mindig megtöltik a termet. Szerintem azért is jó itt játszani, mert sokkal magasabb a színvonal, és jobban értékelik! Mielec egy kisváros, a sok kisöreg kijön, még az edzésekre is, állandóan velünk vannak, és remekül eltöltik az időt. Bár, mondjuk ugyanez megvolt Németországban is, tehát ebben nincs olyan nagy különbség, de a színvonalban igen!

― Úgy néz ki, hogy maradsz? Szeretnél maradni?
― Szerintem maradok Lengyelországban, de még nem tudom, hogy a Mielecnél, vagy máshol, ezzel kapcsolatban még nem szeretnék mondani semmit, nemsokára úgyis kiderül. Számomra a két év nagyon jó minden egyes országban. Remélem, a következő jobb lesz, és megtanulok egy kicsit lengyelül, mert igazság szerint nagyon nehezen megy...

― Nyáron ismét válogatott: felkészülési tornák, Euroliga, Európa-bajnoki selejtező! Ugye, ismét ott leszel?!
― Tervbe van véve, ott leszek! Kicsit zsúfolt lesz a programunk, jó is, hogy most van egy kis időm a pihenésre. Meccseink már nincsenek, csak néhány edzés, úgyhogy normálisan fel fogok készülni az Euroligára. Reméljük, a selejtező sokkal jobban fog elsülni, mint korábban, hiszen most többet is leszünk együtt előtte!

A hatodik...

Figyelemreméltó, hogy idén májusban még csak 26 éves lesz Liliom Rita, de ez már a hatodik ország, ahol röplabdázik: Magyarország, Egyesült Államok, Puerto Rico, Franciaország, Németország, Lengyelország! Szép, és egyre eredményesebb karrier!

Címkék: lengyel lengyelország légió röplabda légiós liliom mielec

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr104347361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása