A TEVA-Gödöllői RC hazai pályán 3:0-ra nyert a Miskolc ellen a női NB I negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, így három meccs alatt letudta a párharcot, és készülhet a TF ellen továbbjutó címvédő Budapest SE elleni elődöntőre.

Idegenbeli sikerével egyetlen mérkőzésre került a bajnoki elődöntőtől a gödöllői csapat, amely egyértelmű céllal lépett pályára a párharc harmadik összecsapásán: lezárni a negyeddöntőt és nem belebonyolódni a folytatásba. A nulla-kettő ellenére úgy utaztak a miskolciak vasárnap Gödöllőre, hogy szeretnének egy jó meccset játszani, hasonló színvonalút, mint a hazai volt.

Az első szettben remek nyitásokkal kezdett az MVSC, és a Gödöllő támadásainak kivédekezésével előnybe került (1:4). A hazai csapat azonban gyorsan eszmélt, s amikor Németh Zsuzsanna fordult a nyitóhelyre, együttese elkezdte a felzárkózást. A széleken a magas ütők ― elsősorban Csengeri Petra ― támadásai voltak védhetetlenek a Miskolc számára. Taktikusan röplabdázott nyitott a házigazda, ültek Kriegel Zsófia és Széles Petra szervái (17:9). Aztán javult az MVSC mezőnyjátéka, és szépen araszolt a Gödöllő mögött, a nagy hátrányból azonban csak faragni tudott (22:15, 25:19, 1:0).

Toma Sándor egy kicsit elforgatta a csapatát a második játszmára, nem azzal az állással kezdtek, mint az előző szettben (1:2). Szervákban precízebb lett az MVSC, és ehhez jött még Szajkó Tímea centerteljesítménye, aki Kovács Edinával ráállt Csengerire, sikerült is kivenni ekkor a meccsből, mert a miskolci duó jó blokkokat adott neki (11:11, 15:14). Ebben a felvonásban érezhető volt, hogy a borsodiak végig partiban tudnak lenni, de a Gödöllő magassági fölénye ismét kijött. Lelkesek, bátrak voltak a vendégek, ám a testi adottságokban erős házigazda nem engedte ki kezéből ezt a menetet sem (2:0).

A magas sánc ellen nem tudtak határozottan támadni a borsodiak a harmadik játszma elején, keményen védekezett a négybe törekvő házigazda (5:1). 11:4-től viszont már elkezdett cserélgetni Toma Sándor, bevetette a fiatalokat, akik a keret tagjai voltak ezen az este. Kissé meg is pezsdítették a játék menetét a lányok, nem egy hosszú labdamenet zajlott a küzdőtéren, és a szettet a közönség tapsa közepette fejezte be a két csapat. A nagyon jó erőkből álló Gödöllő ellen nincs szégyellnivalójuk a miskolciaknak, igaz, az vasárnap este is benne volt a mérkőzésben, hogy meg tudnak fogni egy szettet. A korábbi évekhez képest mindenképpen előrébb tart a csapat, benne van, hogy a tavalyi nyolcadik helynél előrébb fejezi be a bajnokságot.

Az alsóházi csata (az 5-8. helyért) március 17-én kezdődik az MVSC számára, hazai környezetben. A Gödöllő a Budapest SE csapatával küzd a fináléba jutásért a március 17-én, szombaton rajtoló elődöntőben. A rivalizálás az egyik csapat harmadik sikeréig tart, és a Városmajorban kezdődik.

NB I, nők, negyeddöntő, 3. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (19, 21, 10)

Gödöllő, 250 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Kiss Z.
Gödöllő: Lutter L., Németh Zs. 11, Merkószki 5, Csengeri 14, Kriegel Zs. 4, Széles 12. Csere: Lékó (liberó) 1, Horváth G. 10, Háfra D., Berze. Edző: Ludvig Zsolt
Miskolc: Oláh Cs. 4, Leidgeb N. 5, Rédei 3, Kovács E. 8, Szajkó 5, Szabó B. 7. Csere: Nagy Zs., Jobbágy (liberók), Sitkey 3, Csarkó, Kiss E., Kiss V., Motkó. Edző: Toma Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:4, 5:4, 8:9, 17:9, 20:14. 2. játszma: 6:2, 8:9, 11:9, 13:13, 18:14. 3. játszma: 5:1, 11:3, 15:6, 19:7

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Gödöllő javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ludvig Zsolt:
― Szimpatikus csapat a Miskolc, sikeres rájátszási folytatást kívánunk az alsóházban. Örülök, hogy három mérkőzésen sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Nagyon fárasztó tíz napon vagyunk túl, a jövő héten elkezdjük a felkészülést a BSE elleni elődöntőre.
Toma Sándor: ― Gratulálok a Gödöllőnek, sok sikert nekik a felsőházban. Hazai pályán maximálisan kihasználták magassági fölényüket, mind ütésben, mind sáncban. A meccs hajrájában próbáltam lehetőséget adni a fiataloknak is, örültem, hogy megtapsolták őket a nézők az utolsó pont után.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda gödöllő nb1 rájátszás mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr544212265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása