Fordulatos mérkőzésen hét meccslabdája is volt a vendég Dorognak a férfi NB II alapszakaszának 11. fordulójában, de végül a Veszprémi RC nyerte az idei naptári év első mérkőzését.

Szezon eleji formában kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat sokat hibázott. Az első szett elején felváltva estek a pontok, 6:6-nál zsinórban hármat ütött a Veszprém (9:6), és a játszma további részében már a hazaiak irányítottak. Megpróbált felzárkózni a Dorog, ami 18:18-nál sikerült, de a végjátékban ismét megléptek a veszprémiek, és megszerezték a játszmaelőnyt (25:22, 1:0).

Az elvesztett szett felpaprikázta a vendégeket, és gyorsan magabiztos előnyre tettek szert (6:15). Későn ébredtek a bakonyiak, csak néhány pontot sikerült lefaragniuk a hátrányból, és a hajrára 10:20-nál fordultak a csapatok. Rengeteg pontatlan labdaérintés kíséretében a vendégek egalizáltak (13:25, 1:1).

A harmadik szett sokkal kiegyensúlyozottabb játékot hozott, izgalmas, hosszú labdamenteket láthattak a nézők, és többnyire a vendégek koncentráltak jobban, meg a szerencse is melléjük állt. Az első technikai szünetnél 6:8 volt az állás, majd folyamatosan növelte előnyét a Dorog, és a végjáték előtt tetemes előnyre tett szert (12:21). A veszprémiek kicsit későn, de megkezdték a felzárkózást, zsinórban ütöttek három pontot (15:21). A lelkes vendégek végül behúzták a szettet, és megfordították a mérkőzés állását (19:25, 1:2).

A negyedik játszmára felszívta magát a hazai együttes, a sérüléséből visszatérő Tóth Tibor is beállt, ami magabiztosabbá tette a csapatot. A szett elején felváltva estek a pontok, majd megléptek hárommal a bakonyiak (8:5). Javult a támadójáték, eredményesebb lett a sáncmunka is, aminek köszönhetően 16:9-re elhúztak a veszprémiek. A folytatásban esélye sem volt a Dorognak behozni a hátrányt, így következhetett a döntő ütközet (25:13, 2:2).

Szoros végjátékra számíthatott a közönség, de ilyen izgalmas csatát talán senki nem várt. Felváltva vezettek a csapatok a szett első felében, 3:2-re a hazai, 5:6-nál a vendégoldalon volt az előny. Kétpontos dorogi vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok (6:8), a veszprémiek 9:9-nél egyenlítettek. A rendkívül lelkes vendégek 12:14-nél jutottak először meccslabdához, de az utolsó pontot nem sikerült beütniük. Összesen hatszor volt lehetőségük eldönteni a találkozó sorsát, de Tóth Tibor és Kráml Szilveszter vezérletével rendre egyenlítettek a hazaiak. Régen látott koncentrációval és lelkesedessél tartották magukat a veszprémiek, akik az első meccslabdájukat kihasználva megnyerték a találkozót (21:19, 3:2).

― Sajnálom, hogy álmosan indult az évünk, többször foglalt volt a terem, keveset tudtunk edzeni, ami megmutatkozott a játékunkban ― nyilatkozta a lefújás után Seck György, a Veszprém játékos-edzője. ― Kimondottan tanulságos volt számunkra a mérkőzés, az öt szett miatt elvesztettünk egy pontot, és majdnem meglepetés született. Örülök, hogy a végére összeszedtük magunkat, és a Veszprémre nem jellemző végjátékot produkáltunk, nagyon örülök a győzelemnek. Tóth Tibor játéka hiányzott nekünk, a válla még nem százszázalékos, de nélküle is könnyebben kellett volna nyernünk a meccset.

NB II, férfiak, alapszakasz, 11. forduló
Man at Work-Veszprémi RC ― Dorog ESE 3:2 (22, ―13, ―19, 13, 19)

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém röplabda dorog nb ii vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr653546303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása