Edzőmérkőzésnek megfelelt...

 2011.12.06. 19:51

Nullára verte a Nyíregyházát a Vegyész RC-Kazincbarcika vasárnap este a férfi NB I-ben. A mérkőzés előtt Dudás András edző elmondta: mindenki játékosának lehetőséget szeretne adni. A találkozó képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Vegyész-nyitással kezdődött a csata, de az első pont a vendégeké lett. Aztán 4:1-re alakult az állás, majd Tolnai került a nyitóhelyre, aki furfangos szerváival egyenlített. Mezőnyben sok hibával játszott a hazai együttes, ezáltal a szabolcsiak szinte munka nélkül tudtak pontokat szerezni (7:8). A kisszünet sem segített igazán, felváltva estek a pontok, a látogatók hangyamódjára kapaszkodtak. A második technikai időnél azért már a Vegyésznél volt a vezetés (16:15), de utána maradt minden a régiben. A hajrára viszont egyre inkább a borsodiak akarata kezdett érvényesülni: 22:21-nél Árva Milán szervált, és jó nyitásai révén egymás után kétszer is időt kért Bugyi József. A megzavarás taktikája nem jött be, mert a fiatal játékos pontot tett a szett végére.

Általános cserékkel indult a második felvonás a hazaiaknál: érkezett Bokor Elek, Orosz, Csizmadia és liberóposzton Germuska. A vendégek játéka leginkább Pampuch megoldó-képességén alapult, rafinált húzásokkal gyűjtötték az egységeket a nyíregyháziak (8:5). Bokor jó ütésekkel szállt be a meccs menetébe, a látogatók eközben egyszerű röplabdával próbáltak közelebb kerülni (16:12). Dudás András ekkor lehetőséget adott Kissnek feladóban, aki Lehóczky Lászlót váltotta. Ezzel sem változott semmi, hiába kért időt a Nyíregyháza, ezt szettet is hozta a Vegyész.

A harmadik etapban a hazai mester a jól megszokott alapcsapatot küldte pályára, s amikor Bokor kezdett nyitni, három-négypontos előnybe került a házigazda. Még egy rövidzárlat is belefért (8:8), de ez csak egy fellángolás volt szabolcsi részről, merthogy beindult a kazincbarcikai gépezet (16:10). Újra variálni kezdett a borsodiak szakvezetője, és így is tudta tartani négy-ötpontos előnyét csapata. Bugyi József még 22:18-nál és 24:19-nél meghúzta az időkérést, de egy rossz vendégnyitás révén véget ért a mérkőzés. Ez a találkozó jó felkészülés volt a borsodiak számára a két hét múlva sorra kerülő, Kaposvár elleni hazai rangadóra.

NB I, férfiak, alapszakasz, 13. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Sollight-Nyíregyházi FRK 3:0 (21, 18, 20)

Kazincbarcika, 200 néző. Játékvezetők: Vári, Mezei
Kazincbarcika: Lehóczky L., Lehóczky G., Gulyás, Árva, Dudás, Juhász. Csere: Szántai, Germuska (liberók), Bokor E., Orosz, Csizmadia, Kiss. Edző: Dudás András
Nyíregyháza: Ádám, Szilágyi, Bugyi, Tolnai, Pampuch, Hubicska. Játékos-edző: Bugyi József

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
― Mindenkinek játéklehetőséget adtam. Volt, aki élt vele.
Bugyi József: ― Bizonyosodott, hogy ebben a felállásban nem vagyunk eredményesek.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság nyíregyháza nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr703443783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása