Szombaton a szlovén OK Calcit Kamnik otthonában lép pályára a Vasas-Óbuda-Hofeka női csapata a Közép-európai Liga alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A nemzetközi sorozat immár egyetlen magyar együttesének célja az első győzelem megszerzése.

Négy hét szünet után folytatódik az óbudai csapat számára a Közép-európai Liga küzdelemsorozata, viszont karácsonyig már nem lesz megállás, hiszen az azerbajdzsáni Lokomotiv Baku elleni Challenge Kupa-párharcot is figyelembe véve feszített program vár a lányokra.

A közelmúltban a játékosok közül öten — Dékány Bernadett, Miklai Zsanett, Nagy Eszter, Oláh Vivien és Sándor Renáta — a felnőtt válogatott keret tagjaként Jókay Zoltán irányításával dolgoztak, míg az itthon maradóknak Kőnig Gábor tartotta az edzéseket. Igaz, közülük is több fiatal tehetség — Borsos Lili, Fábián Fanny, Gubicza Laura, Stefanik Orsolya és Takács Bernadett —, néhány napot az ifjúsági-válogatott edzőtáborában töltött. Keddtől azonban már újra együtt a társaság, és nagy elszántsággal várják az előttük álló kihívásokat.

— Annak mindenképpen nagyon örültem, hogy a felnőtt válogatott edzőtáborába a sérüléséből felépülő Dékány Bernadett is velünk tarthatott, és bár végül ő, valamint Oláh Vivien a bakui selejtezőtornára utazó szűkebb keretbe már nem került be, de mindnyájan komoly munkát végeztek, és rengeteg tapasztalatot gyűjthettek a gyakorlások és a mérkőzések során — mondta Jókay Zoltán, vezetőedző. — Itthon, a korosztályos válogatottak elfoglaltsága miatt előfordult, hogy csak négy játékosnak tudott edzést tartani Kőnig Gábor a Folyondár utcában, így aztán emiatt ekkor elsősorban csak technikai jellegű gyakorlásokat végezhettek, illetve az egyéni kondíció fejlesztésén volt a hangsúly.

Az idény eddigi mérkőzésein a Vasas két kulcsjátékosa is hiányzott sérülés miatt. Közülük úgy tűnik, Dékány teljesen felépült, fokozatosan illeszkedik vissza a munkába, és a rossz reflexei is múlnak már.

— Úgy látom, teljes erőből el meri indítani az ütéseket, de nyilván egy hosszabb folyamat az, amíg minden ugyanolyan lesz, mint korábban volt — részletezte Jókay Zoltán. — Milovits Júlia mozgásán még látszik, hogy a védekező mechanizmusok annak ellenére működnek, hogy az utolsó kontrollvizsgálaton teljesen egészségesnek nyilvánították. Eközben pedig — érthetően — nagyon türelmetlen, szeretne együtt dolgozni, ott lenni a pályán a többiekkel, hiszen eddigi pályafutása során ilyen hosszú ideig tartó sérülésben még nem volt része. Azok, akik kint voltak Azerbajdzsánban hétfőn még pihenőt kaptak, de keddtől már azon dolgozunk, hogy közösen pörögjünk fel az előttünk álló feladatokra. Pénteken utazunk el Szlovéniába, ahol szombat délelőtt még egy átmozgató edzést is tartok az esti mérkőzés előtt. A Közép-európai Liga eddig lejátszott találkozóin rengeteg volt a körbeverés, úgyhogy az esélyeket illetően nehéz az eredményekből bármiféle következtetést levonni, mi mindenesetre úgy készülünk, hogy mielőbb szeretnénk az első győzelmünket külhoni ellenféllel szemben is begyűjteni.

(forrás: vasassc.hu)

Címkék: szlovénia szlovén röplabda vasas kamnik közép európai liga calcit

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr413391398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása