A MAFC-BME-Mapei hazai pályán 3:0-ra nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen a férfi NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában. A megszokottnál többet hibázó borsodiak harminc pontot ajándékoztak a fővárosiaknak, akik a nehéz pillanatokban is remekül helytálltak és megérdemelten győztek!

A közelmúltbeli eredmények alapján kijelenthető, a vendég borsodiak jobb formában várták a rangadót, elég, ha csak a Kecskemét, vagy a Dág elleni győzelmekre gondolunk. A MAFC ugyanakkor majdnem egy hónapja, október 9-én nyert legutóbb bajnoki meccset. Az elmúlt néhány nap folyamán, illetve közvetlenül a találkozó előtt is az foglalkoztatta a fél röplabdatársadalmat, de a két együttes játékosait és szimpatizánsait biztosan, hogy mi lehet a hazaiak titkos fegyvere, amelyre Vocskó György vezetőedző azt mondta: olyanok lesznek ezen a találkozón, mint a kökörcsin!

A mester a kezdés előtt is bölcselkedett egy adagot, ugyanis útravalóul csak ennyit mondott centerének, Takács Gergelynek: Mindig az egyenes út a legrövidebb!

AZ ELSŐ SZETT

A vendégek hibáival, illetve Tamasi István ászértékű nyitásaival kezdődött a meccs, így Dudás András gyorsan időt kért (5:0)! A rövid pihenőtől felébredt csapata, és gyorsan elkezdte csökkenteni hátrányát (7:5). Innentől volt igazán izgalmas és szoros a játék (11:8), a MAFC valamivel előrébb, de mindkét együttes hatékony támadójátékot produkált, és amikor ismét Tamasi került a nyitóhelyre, újra nőni kezdett a differencia (14:10). A forgatókönyv hasonló volt a néhány perccel korábbihoz, Bokor Elek megint remek szervával válaszolt, így most Vocskó Györgynek kellett időt kérnie. Közben megteltek a tornaterem padsorai, és a szőnyegeket, zsámolyokat is elfoglalták a szurkolók.

Saját hibái miatt nem tudott ellépni a házigazda, illetve azért, mert ezúttal nem igazán működött a feladó-center kapcsolat. A második technikai szünetben hárommal jobban állt a MAFC (16:13), majd egy remek Molnár István-sánc következett. Felváltva szerezték pontjaikat a csapatok a folytatásban, mindkét részről becsúszott egy-egy suta megmozdulás, amely a meglepetés erejével hatott, és pontot ért (20:18). Jahn Péter ütésrontásával feljött egy pontra a Kazincbarcika, majd Molnár Ádám is ziccerben hibázott! Takács Gergely mindkétszer javított csapattársai helyett, majd a hajrában Dudás András kikérte második idejét (23:21). Jahn ütést, Csizmadia nyitást rontott (24:22), majd Juhász Péter bombázott. A legvégén Tamasi István ütötte ki a labdát a borsodiak blokkjáról, így a hazaiak sikerével zárult a sok önhibával tarkított első szett (25:23, 1:0).

A MÁSODIK SZETT


Kezdetben minden támadásból azonnal pont született, mert védekezésben egyik csapat sem remekelt. Juhász Péter blokkjával fordított a Vegyész (5:6), bár a hazaiak vitatták, hogy talajt ért-e a labda. A hazaiak Jahn Péter ütésének köszönhetően az első technikaira előnnyel mehettek (8:7). Molnár István ászértékű nyitásaival folytatódott a játék, majd Vocskó Máté szerzett pontot (11:7). Amikor Jahn ismét beköszönt, Dudás András időt kért (12:8). Megdöbbentő, gyermeteg hibákat vétettek a látogatók nyitásfogadásban, és ezt a MAFC játékosai igyekeztek is kihasználni. Persze a fővárosiak sem játszottak tökéletesen, hiába mentett nagyokat a liberó, Tihanyi Péter, a támadás-befejezés néha döcögött. A szett közepén aztán újra olajozottá vált a gépezet, Jahn Péter bombája után jött a második kötelező pihenő (16:12).

Csizmadia János átívelt egy nyitást a háló alatt, erre mindenki felkapta a fejét, aztán Juhász Péter ütötte ki a terem oldalát. Tamasi István ütése hosszúnak bizonyult, de a játékvezetők sáncérintést láttak és ítéltek, Dudás András majdnem megőrült! Tegyük hozzá, teljes joggal háborgott (20:14)! Tamasi egy gyönyörű támadási figura végén bombázott, a Vegyész mestere időt kért. Vocskó Máté leheletfinom megoldása is élményszámba ment, és ezzel el is dőlt a játszma sorsa (23:16). A hazaiak feladója szervált egy ászt, majd Tamasi zárta le a periódust (25:17, 2:0).

A HARMADIK SZETT


Remek ütésváltásokat hozott a szakasz eleje, Tihanyi megint nagyokat mentett, Tari Zsolt pedig egy blokkról kiütött labdával volt eredményes, aztán direktben is betalált! A kazincbarcikaiak sem maradtak le, sőt Juhász Péter sáncával fordítottak (4:5)! Jahn Péter megint ütést rontott, volt egy hálóérintés is, a magabiztos játék után némileg összezuhant a házigazda (5:8). A technikai után Tamasi is hibázott, de aztán javított, így Vocskó György nem kért időt, bár a kezét már a csengőre helyezte. Az egyre pontosabban, kevesebb hibával röplabdázó vendégek mintha átvették volna az irányítást (8:10). Bokor Elek ászt nyitott, ezúttal pedig már a MAFC időkérése sem maradt el (8:12).

Takács Gergely ásznyitásai a legeslegjobbkor jöttek hazai szempontból (11:12), majd Tari Zsolt egyenlített (13:13)! Vocskó Máté nagy mentését szabálytalannak ítélték a bírók, majd Tari ütött a hálóba, a hősies egyenlítés után megint kettővel égett a MAFC! Pazar labdamenet végén Molnár István bombázott centerből, aztán Juhász Péter jött, szintén középről, illetve a technikai szünet (14:16). A visszatérés után Tamasi is eltalálta a hálószegélyt, de Vocskó Máté ejtése kizökkentette a holtpontról a MAFC-ot. Újabb izgalmas, látványos menet után Jahn Péter rontott, aztán Takács Gergely is a jegyzőkönyvvezetői asztalt célozta, Vocskó György időt kért (15:19).

Két Vegyész-hiba jóvoltából csökkent a különbség (17:19), de Bokor Elek ütésére nem volt ellenszere a házigazdának. Tamasi is betalált, izgalmas hajrára volt kilátás! Tamasi újabb ászszerváját követően Dudás András időt kért (19:20). A visszatérés után egymás után két hazai támadást is kivédekeztek a borsodiak, majd Csizmadia eredményesen ütött. Dudás Tamás ütése a MAFC-blokkról vágódott ki, majd Juhász Péter bombázott középről (21:23). Molnár István sánca után még élesebbé vált a helyzet, érezte ezt a Vegyész edzője is, aki azonnal időt kért. Csizmadia játszmalabdához juttatta a látogatókat, de Dudás Tamás ütése a vonalon kívül ért földet. Vagy belül?! Juhász pontja után Vocskó fedezte pazarul a labdát a hálónál (25:25). Tamasi bombája után Bokor Elek némileg aláfutott a labdának, és az ütése out volt, majd ugyanez megismétlődött, végül Tamasi István zárta le a rangadót!

A hazaiak a kulcsfontosságú pillanatokban jobban koncentráltak, és a nyitásfogadásuk, illetve a szervajátékuk is stabilabb volt.

A mérkőzés legjobbja
A kazincbarcikaiak közül Csizmadia János, Juhász Péter és Lehóczky László nyújtott jó teljesítményt. A győztes hazaiaknál a centerek közül ezúttal inkább Molnár István villogott, de Takács Gergely is fontos pontokat szerzett ütésből, nyitásból. A liberó, Tihanyi Péter megbízható, kiegyensúlyozott játékot nyújtott fogadásban és mezőnyvédekezésben egyaránt. Az ütőjátékosok közül Tamasi István a tőle megszokott és elvárható remek teljesítménnyel oroszlánrészt vállalt a sikerből, keveset rontott, viszont nagyon sok pluszt hozott támadásban és szervában is. A csereként beállt Tari Zsolt sokat segített a MAFC-nak, amikor a harmadik szett már veszni látszott, ezzel ő is kulcsszereplővé lépett elő! Ő volt a kökörcsin! De a meccs legjobbjának ezúttal is a feladó, Vocskó Máté bizonyult, aki igazi játékmesterként irányított és passzolt! Élmény volt nézni a játékát, és ne feledjük: hat szerzett pontjával direktben is hozzájárult a győzelemhez!

NB I, férfiak, alapszakasz, 9. forduló

MAFC-BME-Mapei — Vegyész RC-Kazincbarcika 3:0 (23, 17, 26)

Káposztásmegyer, 100 néző. Játékvezetők: Ujházi, Tillmann
MAFC: Vocskó M. 6, Takács G. 6, Molnár Á. 2, Tamasi 12, Jahn 9, Molnár I. 10. Csere: Tihanyi (liberó), Tari 4. Edző: Vocskó György, Novák László
Kazincbarcika: Lehóczky L., Gulyás Á. 5, Dudás T. 4, Csizmadia 7, Bokor E. 6, Juhász P. 12. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G. 1, Árva. Edző: Dudás András

Az eredmény alakulása. 1. játszma:
5:0, 8:5, 14:10, 19:17, 23:21. 2. játszma: 8:7, 16:12, 20:14, 23:16. 3. játszma: 5:8, 8:12, 13:13, 15:19, 19:20, 22:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Vocskó György:
— Fás szárú, tehát nem fiatal, és a leveleit már elhullajtotta, de a virága még kinőtt! Ez a kökörcsinre és Tari Zsoltra is igaz! A viccet félretéve, nagyon-nagyon sokat jelentett az öreg a háznál, a holtpontoknál, a biztosabb nyitásfogadásnál, illetve Máté megtalálta a meglepetést, hogy támadásban nem számítottak rá, és bizony egy jó pár fontos pontot megoldott. Tehát a kökörcsin az Tari Zsolti! Jó színvonalúnak éreztem a meccset, talán a szerváink voltak a döntőek, amivel tudtunk fordítani. Nagyon jó képességű csapatot sikerült talán az idei legjobb játékunkkal legyőznünk!

Dudás András: — A röplabdának az alapja a nyitás és a fogadás. Mi ebben a két elemben összesen harminc adtunk az ellenfélnek, tizenkilenc nyitást rontottunk, amiért az ellenfél nem dolgozott meg, és tizenegy ászt kaptunk, ami nem szokott előfordulni velünk egyetlenegy mérkőzésen sem, egy ilyen jó csapat ellen pláne. A harminc ajándékpont magabiztossá tette a MAFC játékát. A mieink nagy erőket mozgósítottak, hogy utolérjék az ellenfelet. A harmadik szettben már partiban voltunk és végig vezettünk, és meg is nyertük a játszmát, de a játékvezető kifújt egy olyan labdát, ami egy méterrel bent volt! Lelke rajta, ha ezt ő másképp látta...

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika mafc vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr273358930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása