Vasárnap 16 órától a MAFC-BME-Mapei otthonában lép pályára a Vegyész RC-Kazincbarcika a férfi NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában. A borsodiak az előző fordulóban a Dágot verték hazai környezetben, a vártnál könnyebben.

— Nem tartom teljesen mértékadónak azt a meccset, bár a győzelemnek örülök — nyilatkozta Dudás András, a kazincbarcikaiak mestere. — A Dág nem hozta azt, amit tud, a játékosaimon viszont érezhető volt, hogy akarják a sikert, ez leginkább az első és a második szettben domborodott ki. Látva, hogy a vendégek ezúttal gyengébbek, elkezdtünk lazítani, figyelmetlenné váltunk, de a megtorpanásba az előre tervezett cserék is belejátszottak. Amikor adódik egy ilyen lehetőség, hogy az ellenfelet nagyon meg lehet verni, akkor azt ki kell használni, mert az hosszabb ideig benne maradhat.

Egy-egy internetes bejegyzésben azt is lehetett olvasni, hogy a végeredményhez hozzájárultak a játékvezetői duó tévedései, amik jórészt a Dágot sújtották.

— Számomra úgy tűnt, hogy nem adtak nekünk többet a bírók, mint amennyit elvettek — kommentálta ezt Dudás András. — Rossz döntések mindig vannak, lehetnek, de ezek szerintem nem szándékosak, ezekkel együtt kell élni. Az már egy másik dolog, hogy a tréner egyik fia nem tudott játszani, mert megsérült a bemelegítés közben. Márpedig amikor egy, tulajdonképpen hatfős, összetartó társaságból kiesik valaki, akkor az morálisan nézve negatívan hathat, megviseli az adott csapatot.

A Vegyész szakvezetője hangsúlyozta, a vasárnapi siker azért fontos, hogy a Kazincbarcika továbbra is versenyben maradhasson az alapszakasz második helyéért.

— A fővárosiak eddig elért eredményei tiszteletet parancsolnak, annak ellenére, hogy a nehezebb riválisoktól kikaptak — magyarázta Dudás András. — Nem rossz gárda, megvannak az embereik a különböző posztokon, bárkinek tudnak kellemetlen perceket okozni, és ez nem a szokványos dicséret. A hét második felében a keret szerencsére együtt tudott dolgozni, de azt, hogy jobbak vagyunk, a pályán bizonyítani is kell. Abból a szempontból nézve vízválasztó lesz a mostani mérkőzés, hogy ha nyerünk, akkor harcban maradunk az alapszakasz második helyéért.

Dudás András arról is tájékoztatást adott, hogy a Dággal egyeztettek a Magyar Kupa első fordulójának időpontjairól, a tervek szerint az első összecsapást november 20-án, vasárnap 16 órától rendezik Dágon, míg a kazincbarcikai visszavágó előzetes időpontja december 11. vasárnap, 15 óra.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika mafc vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr803356182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása