A Veszprémi RC hazai pályán 3:1-re nyert a győri Széchenyi ESE ellen a férfi NB II alapszakaszának harmadik fordulójában. Új felszerelésében lépett pályára hazai környezetben a bakonyi együttes, és a múlt héten betegeskedő Myszöglád Dániel is meggyógyult, így teljes kerettel készülhetett a csapat.

Liberóposzton változtatott Seck György játékos-edző, ezúttal Dordzsceren Csingisz kapott lehetőséget. Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét együttesben voltak hibák, elhúzni egyik csapat sem tudott. Aztán Kráml Szilveszter nyitásaival ellépett a Veszprém. Négypontos hazai vezetésnél még időt kért a Győr, ennek ellenére hatra növelte előnyét a VRC. A szett végére nem tudott különösebb ellenállást kifejteni a kisalföldi együttes, könnyedén hozta a játszmát a Veszprém (25:16, 1:0).

A második játszma elején gyorsan hárompontos előnyt szerzett a vendéglátó, ám a lelkesen küzdő győriek lassan elkezdték ledolgozni hátrányukat. A Veszprém most többet hibázott, amit kihasznált a vendégcsapat, és megfordította az állást. 8:11-nél már a Veszprém kért időt, de továbbra sem jött ki a lépés. Pontatlanság jellemezte a házigazda játékát, míg a Győr javult. A vendégek négypontos előnyénél (14:18) még egy időt kért Seck György, de a győriek továbbra is tartották a differenciát. A szett végén még próbált cserével frissíteni a Veszprém, de a szettet már nem tudta hozni (22:25, 1:1).

A harmadig és negyedik játszmát szinte lekopírozta a Veszprém. A játszmák elejétől meggyőző és több esetben első osztályt idéző, ám néha könnyedséget is megengedő játékot láthattak a nézők. Előnyét a szettek közben folyamatosan növelte a csapat, amely nyitásfogadásban, mezőnyben és támadásban is a lelkesen küzdő Győr fölé nőtt. Mindkét szettben érkeztek cserék a Veszprémben, kiemelkedő volt a feladó Garamvölgyi Olivér, aki becsélésekor kitűnően irányította csapatát. A harmadik és negyedik játszmát is húsz percen belül hozta a Veszprém, és végül könnyedén nyerte a mérkőzést (3:1).

A liberóposzton debütáló Dordzsceren Csingisz jól végezte dolgát, a nyitásfogadásból és a mezőnyözésből is kivette a részét. Tóth Tibor és Dolgos Attila hozta a tőle elvárható játékot, utóbbit kiválóan helyettesítette a fiatal feladó, Garamvölgyi Olivér. Myszöglád Dániel és Kráml Szilveszter kitűnően támadott, a két fiatal nagyon jól játszott. A meccs legjobbja ezúttal a korelnök, Horváth Szabolcs volt. A feladóátlóban játszó, negyvenéves röplabdázó a meccsen a legtöbbet támadó játékosként szinte hibátlanul végezte dolgát. Nyitott ászt és sáncolt is eredményesen.

Seck György, a Veszprém játékos-edzője: — Örülök a győzelemnek, és nem utolsósorban a három pontnak. Gratulálok játékosaimnak, jó hogy mindenki szerepet kaphatott a győzelem elérésében. Remélem, megfelelő önbizalommal várhatjuk a következő fordulót.

NB II, férfiak, alapszakasz, 3. forduló

Man at Work Veszprémi RC — Széchenyi ESE-Győr 3:1 (17, —22, 13, 18)

Veszprém, 50 néző. Játékvezetők: Gyulai, Hanuska
Veszprém: Seck Gy., Dolgos A., Kráml Sz., Myszöglád D., Horváth Sz., Tóth T. Csere: Dordzsceren Cs. (liberó), Szűcs P., Szalai B., Saitz B, Garamvölgyi O., Széll D. Játékos-edző: Seck György
Győr: Hosszú, Göbl, Szabó G., Szórádi, Szántosi, Szauter F. Csere: Albert (liberó), Horváth M., Gaál

(forrás: veszpremvolley.hu)

Címkék: győr veszprém röplabda széchenyi nb ii vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr463306496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása