Vasárnap délben elkezdődött a Vasas juniorcsapata számára a bajnokság. Az óbudaiak az NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 12. fordulójából előrehozott mérkőzésen 3:1-re nyertek hazai környezetben a Kalocsai SE ellen.

Alapos fejfájást okozott Kőnig Gábor edzőnek a csapat összeállítása, ugyanis meghatározó játékosai hiányoztak. Takács Bernadett, Fábián Fanny, Stefanik Orsolya és Borsos Lili a felnőtt csapattal Romániában voltak felkészülési tornán.

Gyorsan ellépett a Vasas (4:0), de a vendégek hamar felzárkóztak (4:3). Főként az ejtések játszották a főszerepet, amelyek rendre le is estek mindkét térfélen. A kalocsaiak hibáztak többet, így a fővárosiaknak sikerült folyamatosan növelniük előnyünket és Benkő Bettina szép pontjával már hét pont volt közte (13:6).

Hiába kért időt Kováts Ágnes, a Kalocsa edzője, nem sokkal később már tíz pont volt a differencia (17:7). A Vasas lendülete a folytatásban sem tört meg (20:7). A hajrában még egy időkéréssel és cserével is próbálkozott a látogató, ám ez se segített, és egy Benny Hill Showba illő jelenet végén Novák Lilla pontjával megnyerte az első játszmát a Vasas (25:10, 1:0).

A második játszmára változtatott együttese összetételén Kőnig Gábor. Nagyon sokat hibázott a Vasas az elején, így kétpontos hátrányba került (2:4). Két szép megoldás után azonban már egál volt, sőt Gubicza szép támadása révén ismét a hazaiak vezettek (5:4). A folytatásban is szorosan alakult az eredmény, 11:10-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Itt sikerült ritmust váltania a fővárosi együttesnek, és ellépnie ellenfelétől (15:11). A folytatásban folyamatosan faragta hátrányát a Kalocsa, így 19:18-nál Kőnig időt kért. Sikerült visszavennie a kezdeményezést a fiatal Vasasnak, amely magabiztos előnnyel várhattuk a hajrát (22:19). Sok volt a hiba, így Kőnig feladóposzton változtatott (22:21). Egymás után szerzett három pontot a házigazda, így megnyerte a második szettet is (25:21, 2:0).

A harmadik etap sem hozott változást, már az elején hárompontos különbséget alakított ki a Vasas (3:0), amit egy ideig sikerült is tartania a folytatásban. Néha közelebb került a Kalocsa, de időben sikerült eszmélnie az óbudai együttesnek, és visszaállítania a megnyugtató differenciát (11:8). Ismét zárkózott a Kalocsa, javult a vendégek játéka, és 13:13-nál egyenlítettek, sőt egy ponttal később a vezetést is átvették (13:14). Kőnig cserélt, ami vélhetően megzavarta a látogatókat, és visszavette a kezdeményezést a Vasas. Cicic Milica kiváló szerváinak köszönhetően megfordította az állást a hazai csapat (18:14). Hiába az előny, a Vasas ismét életre keltette a Kalocsát, így 19:18-nál Kőnig időt kért.

A visszatérés után Ludmán Réka ejtett jól, kiszorított helyzetből, majd Gubicza támadott pontot érően centerből, így a vendégek is időt kértek (21:18). Fontos helyzetben rontott támadást a házigazda, majd ászt nyitott a Kalocsa, Gubicza pedig vonalon túlra támadott, így ismét egál volt az állás (21:21). Sztupovszki használta ki, hogy ismét bizonytalanodott a Vasas, így Kőnig kikérte második idejét is (21:22). Ismét Szutpovszki ütött jól, Zsinka pedig két ászt szervált egymás után, így szépíteni tudott a látogató (25:21, 2:1).

Kőnig Gábor a szünetben nem kímélte a játékosokat, szó szerint leüvöltötte a fejüket, ennek ellenére a vendégek szerezték az első pontot a negyedik felvonásban. Felválta születtek a pontok, de rengeteg pontatlanság volt mindkét csapat játékában (5:5). A Vasas elkezdte a széleket erőltetni, Novák Lilla és Ludmán Réka pedig sorra ütötte be a labdákat (9:6). Kétes bírói ítélet után visszaesett a hazaiak játéka, ismét hibát hibára halmoztak, így fordítani tudott az ellenfél (9:11)! Kőnig időt kért, utána a vonalon túlra nyitott a Kalocsa, ám a játékvezető bentre ítélte!

Hosszas vitatkozás után új labda lett az ítélet, amit Cicic értékesíteni tudott centerből, majd egy jó sánccal egyenlített a Vasas (11:11). Bánlaki ászt nyitott, majd ismét Cicic szerzett szép pontot, s a vendégek időt kértek (13:11). Két hazai hiba egyenlítést ért a Kalocsának (13:13), aztán elkaptak egy jobb periódust az óbudaiak, és hárompontos vezetéshez jutottak (17:14). Gubicza ejtett okosan a pályára sarkára, majd blokkolt, így már 19:14-et mutatott az eredményjelző. Ismét Gubicza támadott jól, majd Benkó ejtett pontosan (21:14).

A hajrában sem változott a játék képe, és amikor Gubicza szép mentése után Benkó ejtett ismét, meccslabdához jutott a Vasas, amit egy kalocsai rontásnak köszönhetően sikerült is kihasználnia (25:16, 3:1).

Kőnig Gábor, a Vasas edzője: — Csak a győzelem, ami örömre adhat okot, a játék nem. A szombati OIK-hoz képest olyan volt a mai játékunk, mintha a mini csapat jött volna el.

NB II, nők, Nyugati-csoport, az alapszakasz 12. fordulójából előrehozott mérkőzés

Vasas-Hofeka-Óbuda — Kalocsai SE 3:1 (10, 21, —21, 16)

Folyondár utca, 30 néző. Játékvezető: Árpás
Vasas: Benkó 11, Novák L. 13, Hodosi 2, Cicic 13, Major 2, Gubicza 11. Csere: Margitai, Dobrovits (liberók), Ludmán 8, Bánlaki 1. Edző: Kőnig Gábor
Kalocsa: Dubis 7, Zsinka 8, Sztupovszki 14, Kovács P. 3, Tóth V. 5, Jáncsi 6. Csere: Vén 1, Bencsics , Szendrőy. Edző: Kováts Ágnes

1. forduló: Ajkai Röpsuli SE — MÁV Előre SC 3:0 (20, 25, 25)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda kalocsa vasas nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr963273850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása